En fantastisk resa

En fantastisk resa

Det här talet är skrivet för att hållas av en äldre släkting eller vän till studenten som planerar att läsa vidare efter gymnasiet.
 Detta tal innehåller 442 ord och tar 3 minuter och 4 sekunder att framföra.

Det här talet är skrivet för att hållas av en äldre släkting eller vän till studenten som planerar att läsa vidare efter gymnasiet. Temat är det livslånga lärandet som grundskolan och gymnasiet förhoppningsvis lagt grunden för, och detta lärande jämförs med en upptäcksresa. Talaren uppmanar studenten att odla sin nyfikenhet och sin upptäckarlusta och säger också några ord om den frihet och det ansvar som nu väntar, i de eftergymnasiala studierna. Tonen är seriös och uppmuntrande.

Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Studenttal.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess senare del:

[...]

Lärandet kan, om man bara låter det ske, bli en livslång process som inte slutar bara för att man tar sin examen, utan pågår också in i arbetslivet. Man måste bara vårda sin nyfikenhet och inte bli lat och bekväm och tro att man nu vet allt som man behöver veta.

Bildningens resa är nu inte någon charterresa där man bara lugnt kan luta sig tillbaka och låta sig forslas mot ett i förväg bestämt mål. Bildningens resa är mer som en upptäcktsresa där man själv måste ta sig igenom djungeln,

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “En fantastisk resa”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • En ovanligt välförtjänt julefrid

  Detta är ett tal från chefen riktat till de anställda på företaget/avdelningen. Under hösten har arbetsbelastningen varit ovanligt tung och stämningen bland personalen har kanske varit stressad. Nu vill chefen passa på att i samband med julfesten/julbordet tacka för en trots omständigheterna god arbetsinsats och kanske också höja stämningen en aning samt inge mod inför den stundande våren. Han/hon påminner om att de största svårigheterna nu är överståndna och att ljusare tider väntar. Talet avslutas med en skål för gott utfört arbete och för en riktigt god jul.

  119kr
 • Att ta studenten – en slutpunkt och en ny början

  Det här talet är skrivet för att kunna hållas på en studentfest eller studentmottagning och riktar sig till en ansvarstagande och framåt ung man/kvinna. Talaren är lämpligen festföremålets förälder, men han/hon kan även vara en annan äldre släkting eller nära vän. Talet handlar om vad studentexamen innebär i form av nytt ansvar och nya livsmål. Många upplevelser, erfarenheter och svårigheter ligger framför den unga människan. Barndomen är oåterkalleligen förbi. Talaren lovar emellertid att även fortsättningsvis finnas till för den unga mannen/kvinnan med stöd och råd. I slutet av talet framför talaren sina lyckönskningar och gratulationer och utbringar en skål för sin yngre släkting/vän.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Studenttal.

  134kr
 • Brudens far håller ett kärleksfullt tal och välkomnar samtidigt sin svärson

  Det här traditionella och högtidliga men samtidigt ganska enkla talet hålls av brudens far som öppningstal på bröllopsfesten. Det är väl strukturerat och passar därför extra bra för den ovane talaren som gärna vill att ”allt” ska finnas med.

  Inledningsvis vänder sig talaren till sin dotter. Han påpekar hur nyss hon var hans lilla flicka som behövde hans hjälp med allt möjligt, och han lovar henne att finnas till även fortsättningsvis. Därefter riktas talet till brudgummen, som hälsas välkommen in i familjen och ges några uppskattande ord. Talets sista del tillägnas brudparet som helhet med några kloka synpunkter på äktenskapet och kärleken.

  Talet återfinns också under kategorin Bröllop, till bruden – Brudens far talar.

  149kr
 • En höst går så fort

  Det här neutrala men varma talet passar att hållas av en lärare eller rektor till grundskoleelever. Talaren tar fasta på hösten som en händelserik och arbetsam tid och uppmanar alla att därför verkligen njuta av den stundande ledigheten. Fokus ligger på julen som ett tillfälle till vila och återhämtning snarare än på svenska jultraditioner, vilket gör att talet passar att hållas även på en skola där många av barnen har en annan etnisk/religiös bakgrund än den svenska. I slutet önskar läraren/rektorn alla en riktigt god jul och pekar också framåt mot våren som ska komma efter julen och ledigheten.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & rektor & lärare – Mellanstadiet.

  139kr
You've just added this product to the cart: