Mamma skickar inspirationstal till sin tonårsdotter

Mamma skickar inspirationstal till sin tonårsdotter

Som mamma älskar du din dotter och önskar henne det allra bästa, men du känner att hon också måste se sitt eget värde.
 Detta tal innehåller 526 ord och tar 2 minuter och 51 sekunder att framföra.

Som mamma älskar du din dotter och önskar henne det allra bästa, men du känner att hon också måste se sitt eget värde. Du vill ge henne alla medel för att klara sig i tillvaron, och en del av detta är att uppmuntra henne att vara nöjd med sig själv, med vad hon gör och vem hon är. Detta är dock inget förmaningarnas tal, utan ett varmt och vänligt tal som du skickar till din dotter i glädje över att hon finns i ditt liv.

119kr

Utdrag ur talet:

[...]

Att inte låta någon sätta sig på en kan vara svårt, liksom att stå upp för det man tror på eller hålla fast vid en övertygelse. Ja, dessa saker kan vara svåra men svårast är många gånger att inte se ner på sig själv. Det är inte för inte som man pratar om Jantelagen - vi människor har helt enkelt lätt för att se ner på oss själva. Därför vill jag ge dig några ord på vägen. Ord som du kan bära med dig genom livet. Ord för att du ska räta på ryggen och gå med huvudet högt, även inför dig själv.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Mamma skickar inspirationstal till sin tonårsdotter”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Först ut!

  Du är ingen van talare men tvekar inte inför uppgiften och äran i att vara den förste att tala på din dotters bröllopsdag. Du håller ett kort och kärnfullt tal där du säger att din dotter är omtänksam och varm, samtidigt som hon är målmedveten och kan ta för sig.

  Målet för din dotters vilja har länge varit kvällens brudgum. Som brudens far välkomnar du officiellt brudgummen till familjen. Sedan vänder du dig till din dotter och framför att hon alltid är välkommen. Oavsett vad som händer står dörren till dig och hennes mor alltid öppen för henne. Efter denna allvarets stund vänder du dig till övriga bröllopsgäster med en uppmaning att skoja och spexa för allt vad de är värda en kväll som denna: din dotters stora dag. Du avslutar med en skål.

  Ett liknande tal finns även under kategorin ”Bröllop, till bruden – Mor talar till sin dotter”, där med titeln Brudens mor övertar stolt uppdraget som förste talare – antar bröllopsgästerna hennes utmaning?.

  149kr
 • Med en rockring och en stor dos humor önskar jag det idrottande brudparet all lycka och välgång!

  Som brudparets vän vill du gärna hålla ett minnesvärt tal med betoning på bruden. Du känner dig kanske inte helt van som talare och upplever att rekvisita gör det lättare för dig att slappna av, därför har du tagit med dig en rockring. Rockringen är en större version av brudparets egna ringar, en symbol för kärleken, men också för de äktenskapliga ramarna.

  Brudparet är ett aktivt par som gärna rör på sig. Bruden beskrivs som en person med stark integritet. Hon är också målmedveten och tävlingsinriktad. Som vän vill du framföra dina lyckönskningar till brudparet, genom det här talet gör du det på ett avspänt och ärligt sätt.

  Talet återfinns även i en snarlik version med namnet Lyckönskan med humor, kärlek och en rockring under kategorin ”Bröllop, till bruden – Syster talar”.

  149kr
 • Åttio år väl värda att fira

  Du ska fira en man eller kvinna som fyller åttio år och vill hålla ett tal som fokuserar på kvalitet snarare än kvantitet. Du pratar om att värdesätta tiden i upplevelser snarare än i år. Du menar att åttio år är en lång tidsperiod, men framhåller framför allt hur rik denna har varit. Åttio år av levnad är väl värda att fira. Samtidigt ska man inte vara rädd för att blicka framåt. Oavsett hur lång framtiden kommer att vara, kommer också denna att vara rik på mänskliga upplevelser. Det finns mycket att uppleva än. Talet avslutas med en skål för jubilaren.

  139kr
 • “Pappa, jag vill bara säga att du är toppen!”, “Jag har tur som har en mamma som du, grattis på födelsedagen!” samt “En sann nat

  Tal 1: Pappa, jag vill bara säga att du är toppen! Taltid: 3 min. 13 sek.

  Talet hålls av dig, son eller dotter, som har en nära, varm och öppenhjärtig relation till din pappa men som kanske inte talar om dina känslor inför honom till vardags. När nu pappa fyller år vill du passa på att tala om vilken toppenpappa han är och att du älskar honom. I vardagen rådfrågar du din pappa då och då om viktiga beslut, ni kommer överens och förstår varandra. I talet berättas att du inte är det av syskonen som vanligtvis kommer ihåg att uppvakta din pappa på något särskilt vis; om du är enda barnet kan detta bytas ut mot ”nära och kära.” Du kan naturligtvis inte låta bli att driva en smula med att pappa börjar bli ”gubbe”, men talar också om att han har barnasinnet kvar.

  Talet återfinns även under kategorin Födelsedagar – Till pappa.

  278kr
You've just added this product to the cart: