Med tvillingar blir allting dubbelt, inte minst glädjen

Med tvillingar blir allting dubbelt, inte minst glädjen

Det här talet passar dig som står nära familjen vars tvillingpar döps idag.
 Detta tal innehåller 403 ord och tar 2 minuter och 52 sekunder att framföra.

Det här talet passar dig som står nära familjen vars tvillingpar döps idag. Man eller kvinna, vän eller släkting kan hålla det här talet. I talet betonar du den dubbla glädjen som tvillingar ger. Du talar om den ynnest det är att välkomna dessa två liv till världen. Du talar om tvillingars samhörighet, hur de redan från födseln har vad andra människor kan ägna hela livet åt att söka – samhörighet, närhet och kärlek. Du talar om livets alla möjligheter.

Detta tal återfinns även under kategorin “Inspiration – Tal där Gud nämns”.

139kr

Inledningen:

Föräldrar som föder tvillingar är dubbelt välsignade. Er välsignelse är dubbel. Förvisso kommer ni att ha fullt upp med blöjbyten, matning, badning och läggning och förvisso kommer er trötthet många gånger att överskrida alla gränser, men framför allt är glädjen och kärleken dubbel. Ni har inte bara ett barn i era armar, ni har två. Två vackra och livskraftiga barn.

Att vara två är även det någonting gudabenådat. Dessa tvillingbarn är lyckligt lottade. Förvisso kommer de ibland att avsky varandra,

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Med tvillingar blir allting dubbelt, inte minst glädjen”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Sundsvall, 2016

Information om talskrivaren

 • En dag bland vänner

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som vill hålla tal på en stor släktträff där inte alla tidigare har träffats. Talet är dels ett välkomsttal, dels en hyllning till det evenemang som ni nu bevistar. Själv har du sett fram emot den här dagen och kan konstatera att du har haft fog för dina förväntningar. Det är en speciell och mycket positiv upplevelse att flanera bland människor som bär samma eller åtminstone liknande anletsdrag som du själv. Avslutningsvis hälsar du alla gäster välkomna.

  129kr
 • Ett reflekterande middagstal med fokus på tacksamhet

  Det här är middagstalet för dig som vill lyfta fram begreppet tacksamhet. I Sverige har vi ingen särskild helgdag då vi firar tacksägelse – därmed är vi fria att göra det under årets alla dagar. Med tacksamhet i fokus får livet ett ljusare skimmer. Vi glömmer lätt att det är stort att vara människa, men genom att känna tacksamhet över livet i stort och smått kan vi strunta i all negativ stress och bara njuta av att finnas till. Avslutningsvis riktar du ditt speciella tack till värden.

  139kr
 • Ett riktigt drömbröllop är ert!

  Beskrivning av talet:

  Talet passar dig, vän som släkting, närstående såväl som mer ytligt bekant. Det är kort och gott ett tal som vem som helst kan hålla. Med utgångspunkt i midsommarafton talar du om kärleken och äktenskapet. Du menar att midsommarafton är glädje och ljus. Romantiken ligger i luften, och naturen är fylld av energi. Dessa ”midsommaraftons ingredienser” är ingredienser som du önskar brudparet varje dag i deras liv tillsammans.

  149kr
 • Grattis till fyrtio år – fortfarande är kvaliteten högre än kvantiteten!

  Vid en fyrtioårsfest står jubilaren i fokus. Han/hon har räknat sina levnadsår och konstaterat att de är fyrtio, därpå har han/hon ställt till med en fest. Du hyllar detta tilltag därför att födelsedagen är jubilarens speciella dag och genom en fest drar han/hon ut på den ytterligare. Du vill dessutom gärna fira jubilaren eftersom han/hon har en speciell plats i din tillvaro.

  Du vill naturligtvis inte säga att han/hon nu är gammal. I stället säger du att livet framför allt handlar om kvalitet – och jubilaren har fortfarande mer kvalitet än kvantitet i sitt liv. Först när antalet år närmar sig det dubbla kan även kvantiteten sägas vara speciell!

  139kr
You've just added this product to the cart: