Att leka är livet!

Att leka är livet!

Beskrivning av talet:Detta tal passar dig som vill hälsa det nyfödda barnet välkommet till livet genom att betona glädjen i att få leka och lekens betydelse för varje människa.
 Detta tal innehåller 517 ord och tar 3 minuter och 32 sekunder att framföra.
1 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Beskrivning av talet:

Detta tal passar dig som vill hälsa det nyfödda barnet välkommet till livet genom att betona glädjen i att få leka och lekens betydelse för varje människa. Utifrån den kända ramsan ”Bulleri bulleri bock” talar du om livet i stort, ger barnet välmenande råd och betonar dess egenvärde. Du avslutar med att framhålla att du själv gärna leker med barnet och är dess vän.

129kr

Utdrag ur slutet av talet:

[...]

"Bulleri bulleri bock" - att ha fel är också en viktig lärdom. Var inte rädd för det. Hur många horn stod egentligen opp? "Två du sa, fem det var, bulleri bulleri bock."

Den här leken kan pågå en evighet, vi ska sluta här. Jag hoppas att leken lever kvar i dig som har döpts idag och i oss alla. Det är skillnad på att vara ett barn och att vara barn. Genom hela livet kan du vara barn då och då, när du känner att du behöver. Detta är en ynnest. Kom också ihåg, att de gånger du inte hittar någon annan vän, har du alltid mig.

[...]

Kundomdöme

1 av 5 stjärnor
1 omdöme
5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %

1 review for Att leka är livet!

  Betygsätt talet

  Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

  Såldes senast till:
  Ödeborg, 2016

  Information om talskrivaren

  • Konfirmationen – en tid att minnas

   Du talar till en konfirmand på hennes konfirmationsdag. Om du är mor, far, mor-/farförälder, släkting eller vän har ingen betydelse. Det viktiga är att du vill framhålla konfirmationstiden som en tid då unga människor får möjlighet att fundera kring livets stora frågor, sig själva och kring Jesus. Vare sig konfirmanden bekänner sig till den kristna tron eller konfirmerade sig av helt andra orsaker, handlar konfirmationen om att växa som människa. Du som håller detta tal betonar medmänsklighet och kärlek, glädje, nya erfarenheter samt att man ska känna trygghet i sig själv och i sina traditioner.

   Talet återfinns även under kategorin Inspiration – Tal där Gud nämns.

   139kr
  • Livet med dig

   Detta är en vacker text om att leva och vara människa, och om att älska någon. Den inleds med allmängiltiga och poetiska beskrivningar av livet och mynnar sedan ut i kärlekens betydelse för ett rikare liv. Du nämner din älskades oerhörda betydelse för dig och ditt liv.

   Du som e-postar den här texten har levt tillsammans med din älskade en längre tid, ni har mognat samman och lever i en slags symbios. Du vill nu, på er bröllopsdag, tacka henne för allt hon gjort för dig, för att hon finns i ditt liv varje dag och för att hon förstår dig som ingen annan.

   Texten återfinns även under kategorin Bröllopsdagar – Make talar.

   115kr
  • Midsommar är porten till vår sommaridyll!

   Beskrivning av talet:

   Det här talet passar dig som vill hålla ett positivt och entusiasmerande tal i samband med ett midsommarfirande. Du talar om midsommar som porten till sommaren, du ställer idyll mot nidbild och du framhäver att det viktiga inte är vilket väder vi åtnjuter utan att vi åtnjuter det tillsammans. Midsommar är god mat, stora förväntningar och ett härligt sällskap. Detta hyllar du. Talet avslutas med en skål, som kan bytas ut mot ett fyrfaldigt leve om så önskas.

   149kr
  • Grattis, det är du som har huvudrollen!

   Beskrivning av talet:

   Med det här talet hälsar du eleverna välkomna till vårterminen. Du framhäver att skolan är en plats för elever att växa och utvecklas, men också en plats där deras erfarenheter sedan tidigare är viktiga. Utan att komma med vare sig förmaningar eller pekpinnar konstaterar du att varje elev har huvudrollen i sin egen skolgång. Varje elev erbjuds en möjlighet att spela ut, det vill säga lära sig så mycket som möjligt, och samtidigt själv bidra med kunskap.

   139kr
  You've just added this product to the cart: