Två kulturer under ett tak

Två kulturer under ett tak

Vill du hålla ett tal för ett brudpar där antingen brud eller brudgum kommer från ett annat land? Då är detta talet för dig.
 Detta tal innehåller 372 ord och tar 2 minuter och 40 sekunder att framföra.

Vill du hålla ett tal för ett brudpar där antingen brud eller brudgum kommer från ett annat land? Då är detta talet för dig. Oavsett din relation till brudparet kan du genom det här talet uttrycka dina lyckönskningar till brudparet.

Brud/brudgum har lämnat sitt land till förmån för sin älskade. Hon/han har lärt sig svenska och anpassar sig efter det nya landets seder och traditioner, samtidigt som hon/han bär med sig sin egen kultur.

Som talare använder du en fras ur Höga visan för att tala om kärleken. Du beskriver hur makarna vågar tro på kärleken. Kärleken genomsyrar deras liv och ger dem kraft och möjligheter att ständigt möta nya utmaningar. Deras tillit till varandra är fullständig. De respekterar varandra som individer och arbetar tillsammans som en enhet. Du är glad över att känna dem och betraktar det som en ynnest att få dela deras bröllopsdag med dem.

139kr

Utdrag ur talet:

[...]

De allra flesta som lever i en relation tvingas göra uppoffringar. Kanske märker man inte ens av dessa uppoffringar själv. Det man gör för sin älskade gör man ofta med glädje. Få människor tvingas ge allt de äger för kärleken. NN har lämnat sitt hemland för kärleken.

[...]

Personligen beundrar jag er båda. Det krävs mod att leva i kärlek. Det krävs tålamod att lita till kärleken och med kärleken som ledstjärna hitta rätt i tillvaron.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Två kulturer under ett tak”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Strömsund, 2016

Information om talskrivaren

  • Talskrivarens namn: Josefin Schygge
  • Talskrivare: Josefin Schygge
  • Adress:
  • 3.53 3.53 betyg av 36 recensioner
You've just added this product to the cart: