Två kulturer under ett tak

Två kulturer under ett tak

Vill du hålla ett tal för ett brudpar där antingen brud eller brudgum kommer från ett annat land? Då är detta talet för dig.
 Detta tal innehåller 372 ord och tar 2 minuter och 40 sekunder att framföra.

Vill du hålla ett tal för ett brudpar där antingen brud eller brudgum kommer från ett annat land? Då är detta talet för dig. Oavsett din relation till brudparet kan du genom det här talet uttrycka dina lyckönskningar till brudparet.

Brud/brudgum har lämnat sitt land till förmån för sin älskade. Hon/han har lärt sig svenska och anpassar sig efter det nya landets seder och traditioner, samtidigt som hon/han bär med sig sin egen kultur.

Som talare använder du en fras ur Höga visan för att tala om kärleken. Du beskriver hur makarna vågar tro på kärleken. Kärleken genomsyrar deras liv och ger dem kraft och möjligheter att ständigt möta nya utmaningar. Deras tillit till varandra är fullständig. De respekterar varandra som individer och arbetar tillsammans som en enhet. Du är glad över att känna dem och betraktar det som en ynnest att få dela deras bröllopsdag med dem.

139kr

Utdrag ur talet:

[...]

De allra flesta som lever i en relation tvingas göra uppoffringar. Kanske märker man inte ens av dessa uppoffringar själv. Det man gör för sin älskade gör man ofta med glädje. Få människor tvingas ge allt de äger för kärleken. NN har lämnat sitt hemland för kärleken.

[...]

Personligen beundrar jag er båda. Det krävs mod att leva i kärlek. Det krävs tålamod att lita till kärleken och med kärleken som ledstjärna hitta rätt i tillvaron.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Två kulturer under ett tak”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Strömsund, 2016

Information om talskrivaren

 • En sann naturälskare fyller år

  En pappa försöker sammanfatta sina känslor inför att behöva mista sina vuxna barn. Han förklarar att detta, att överleva sina barn, är en pappas värsta mardröm. Sonen eller dottern, som nu begravs, hade mycket kvar att leva för och pappan ger uttryck för att livet är orättvist och grymt. I talet finns även utrymme att lägga in egna minnen och upplevelser för att ge en mer personlig beskrivning av den avlidne.

  109kr
 • Välkommen till andra sidan värnplikten!

  Beskrivning av talet:

  Du som håller detta tal har själv gjort värnplikten och därmed kan du med säker hand ta emot den värnpliktige på den så kallade andra sidan. Du välkomnar honom – för det här talet är skrivit till en manlig värnpliktig – till gruppen av män som talar om värnplikten istället för att vara mitt uppe i den. Bara du som själv gjort värnplikten kan trovärdigt tala om den befriande glädje som muck är.

  Talet beskriver den värnpliktiges personliga utveckling under tiden i det militära, men framställer också värnpliktens egenart. Du pratar om sådant man med glädje kommer ihåg och företeelser som nu efteråt gärna glöms. Detta är ett tal som berör alla klassiska ord och tankar kring värnplikten, men som gör det med nya uttryck.

  139kr
 • Ditt livs uppdrag

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet är kvinna och du talar till en väninna som fyller jämnt. Talet är som en present i sig. Precis som rubriken säger handlar det om ett uppdrag. Uppdraget lyder att bejaka livet genom att ta hand om sig själv, därför får jubilaren tio punkter som ska hjälpa henne att få en bättre självbild och i längden en mer positiv livssituation. Du räcker över dessa tio punkter därför att du vill din vän det allra bästa.

  Talet måste inte nödvändigtvis tas på blodigt allvar, det beror helt på dig som håller det. Tror du själv på tankens förmåga att förändra negativa mönster, så kan detta tal vara ett hjälp dig själv-tal. Är du eller din väninna däremot inte så mycket för hälsokurer, stora ord om livet eller vikten av att tro på dig själv, kan du istället läsa talet med en humoristisk ton. Det viktiga är att din omtanke och kärlek för din väninna kommer fram och naturligtvis att hon får en härlig födelsedag.

  Talet återfinns även i kategorin E-postat tal – Födelsedagar, men då anpassat till det skrivna ordet och med namnet Väninna, på din födelsedag ger jag dig ditt livs uppdrag. Som e-tal kan talet skickas till alla kvinnor som fyller år oavsett ålder.

  134kr
 • Kärleken gör dig som ny

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet har levt ett slags ungkarlsliv tillsammans med brudgummen. Ni har känt varandra länge och ni är vana vid att adressera varandra med humor och uppriktighet men också med ömhet. Här läggs inga fingrar emellan. Talet är ”grabbigt” men har också ett djup.

  Talet är en berättelse om ert ungkarlsliv i städade termer. Det handlar om sökandet efter den rätta, om att pröva sig fram och ha roligt på vägen. Det handlar om hur en insikt att livet kanske ska vara mer sakta växer fram, och hur din vän till sist hittar rätt i tillvaron. Från att ha varit en sökare som var kvar längst på festerna är din vän nu den som kanske går hem först, men som är lycklig. Du unnar honom detta och unnar honom också all lycka i framtiden. Du betonar att även hans nyblivna fru numera är din vän, och att du en dag som denna är både stolt och glad.

  149kr
You've just added this product to the cart: