Två kulturer under ett tak

Två kulturer under ett tak

Vill du hålla ett tal för ett brudpar där antingen brud eller brudgum kommer från ett annat land? Då är detta talet för dig.
 Detta tal innehåller 372 ord och tar 2 minuter och 40 sekunder att framföra.

Vill du hålla ett tal för ett brudpar där antingen brud eller brudgum kommer från ett annat land? Då är detta talet för dig. Oavsett din relation till brudparet kan du genom det här talet uttrycka dina lyckönskningar till brudparet.

Brud/brudgum har lämnat sitt land till förmån för sin älskade. Hon/han har lärt sig svenska och anpassar sig efter det nya landets seder och traditioner, samtidigt som hon/han bär med sig sin egen kultur.

Som talare använder du en fras ur Höga visan för att tala om kärleken. Du beskriver hur makarna vågar tro på kärleken. Kärleken genomsyrar deras liv och ger dem kraft och möjligheter att ständigt möta nya utmaningar. Deras tillit till varandra är fullständig. De respekterar varandra som individer och arbetar tillsammans som en enhet. Du är glad över att känna dem och betraktar det som en ynnest att få dela deras bröllopsdag med dem.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talet:

[...]

De allra flesta som lever i en relation tvingas göra uppoffringar. Kanske märker man inte ens av dessa uppoffringar själv. Det man gör för sin älskade gör man ofta med glädje. Få människor tvingas ge allt de äger för kärleken. NN har lämnat sitt hemland för kärleken.

[...]

Personligen beundrar jag er båda. Det krävs mod att leva i kärlek. Det krävs tålamod att lita till kärleken och med kärleken som ledstjärna hitta rätt i tillvaron.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Två kulturer under ett tak”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Strömsund, 2016

Information om talskrivaren

 • En sann naturälskare fyller år

  En pappa försöker sammanfatta sina känslor inför att behöva mista sina vuxna barn. Han förklarar att detta, att överleva sina barn, är en pappas värsta mardröm. Sonen eller dottern, som nu begravs, hade mycket kvar att leva för och pappan ger uttryck för att livet är orättvist och grymt. I talet finns även utrymme att lägga in egna minnen och upplevelser för att ge en mer personlig beskrivning av den avlidne.

  109kr
 • Tack för idrotten!

  Det här är ett tal som hålls av en idrottsledare till utövare av lagsporter. Talet framställer idrott som ett sätt att umgås. Det betonar glädjen i idrotten och idrottsutövandets positiva effekt på livet i stort. Talet är fritt från pekpinnar, istället uppmanar det idrottsutövaren att vara stolt över sitt idrottande och över sin förmåga att främja fair play.

  134kr
 • En man är en hjälte, är en toffel, är en Zlatan!

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som är kvinna och som i ett större eller mindre sammanhang vill hålla ett hyllningstal till mannen. Hyllningstal av den här sorten är ofta rimmade, men de måste inte vara det. Det här talet är orimmat och bygger i stället på upprepningar. Talet är även rytmiskt. Det är ett tal med humor och värme. Som talare beskriver du inledningsvis hur många kvinnor före dig har hållit sina tal till männen. Du talar om vad en man faktiskt är, tackar mannen för hans egenskaper och avslutar ditt tal med en skål för mannen.

  149kr
 • Du är vår stålman/stålkvinna

  Talet hålls för en person som nyligen har tagit examen. Personen i fråga har inte haft någon enkel skolgång, men har bestämt sig för att härda ut. Du vill därför hylla den här personens examen och extra framhålla hans/hennes bragd. Genom att inte ge upp har NN gett sig själv utbildningens gåva – en gåva han/hon kommer att ha nytta och glädje av för resten av sitt liv.

  109kr
You've just added this product to the cart: