Inte omogen eller övermogen, utan alldeles lagom!

Inte omogen eller övermogen, utan alldeles lagom!

Det finns de som talar för länge och de som talar för kort, men det här talet är alldeles lagom långt.
 Detta tal innehåller 329 ord och tar 2 minuter och 4 sekunder att framföra.

Det finns de som talar för länge och de som talar för kort, men det här talet är alldeles lagom långt. Det laborerar med orden omogen, mogen och övermogen, där du givetvis konstaterar att mogen är alldeles lagom. Det krävs också en del av en människa att uppnå detta stadium av mogenhet, vilket gör brudgum och brud till mycket troliga kandidater för ett lyckligt liv framöver. Du är tacksam över att få uppleva deras bröllopsdag och avslutar ditt tal till dem med en skål.

139kr

Utdrag ur talets början och slut:

Livet bär med sig många överraskningar. Att få vara här i dag och fira bröllop tillsammans med er är en utav de bättre. Jag är fantastiskt glad för er skull. Trots att kärleken må ha tagit lite tid på sig är den nu här med full kraft.

[...]

Nu är jag ingen siare, men kan ändå säga att framtiden ser ljus ut för er.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Inte omogen eller övermogen, utan alldeles lagom!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Huskvarna, 2016

Information om talskrivaren

 • Din födelsedag är en dag av glädje

  Det här talet kan hållas av vem som helst och passar alla jubilarer som har kommit upp i en ålder där det inte alltid känns spännande att fylla år. Detta är dock något som du som talare vill ändra på. Du vill visa NN att det finns anledning att fira just hans/hennes födelsedag. Talet är ett tal som på ett enkelt sätt betonar glädjen i att få leva och vara människa. Det är ett tal där du får möjlighet att visa uppskattning för NN. Du hyllar NN och framhäver vilken ynnest det är att få ha honom/henne i sitt liv. Talet avslutas med en skål.

  Talet återfinns även under kategorin Födelsedagar – Passar flera olika åldrar.

  139kr
 • Tacktal till värdparet vid middag i tiderna kring pingst

  Beskrivning av talet:

  Detta är ett tacktal vid en middagsbjudning vid pingst. Du som håller det här talet använder Esaias Tegnérs beskrivning av pingsten som en hänryckningarnas tid. I en tid då omvärlden står i grönska är det skönt att vara människa. Tillsammans med trevligt sällskap och åtnjutande mycket god mat, som här, är tillvaron fulländad. Du tackar värdparet för deras initiativ att bjuda till middag just vid pingst. Du tackar även för en på alla sätt strålande tillställning.

  119kr
 • Familjen som ett lag

  Det här talet hålls av ett syskon till brud eller brudgum. Det är ett skojfriskt och lättsamt tal med en allvarlig kärna. Som syster eller bror önskar du NN välkommen in i familjen. Detta gör du genom att likna familjen vid ett lag där den senaste värvningen är NN. Du ger ett kort tips om hur hon/han ska hitta sin plats och uppmanar henne/honom att ta vara på den chans som nu givits.

  139kr
 • En vinterreflektion vid middagsbordet

  Det här är middagstalet som alla kan skratta igenkännande åt. Talet är en humoristisk skildring av sydligt boende nordbors inställning till vintern. Vår ständiga klagan över kyla och mörker kommer här till sin rätt. Mot slutet av talet omvandlas dock denna klagosång till en vilja att bemöta vintern med ett lättare sinne. Med glimten i ögat manar du dina medmänniskor att knyta näven och tillsammans ge sig ut i kamp mot nidbilden av vintern. Vintern har många möjligheter. Avslutningsvis knyter du ihop säcken genom att framhålla att middagar som den här med närhet och gemenskap är ett av vinterns goda värden.

  Talet återfinns också, i en något omarbetad version, under kategorin Årstider – Vintertal. Namnet är där Vintern, både hatad och älskad.

  139kr
You've just added this product to the cart: