Lite vemod, stor lycka

Lite vemod, stor lycka

Detta är ett varmt och lite lågmält tal från en förälder till bruden eller brudgummen.
 Detta tal innehåller 313 ord och tar 2 minuter och 10 sekunder att framföra.

Detta är ett varmt och lite lågmält tal från en förälder till bruden eller brudgummen. Talet handlar framför allt om de känslor som man har för sitt barn som förälder: oro och hopp, vemod och lycka. Tiden går fort och plötsligt är det lilla barn som man hade stort. Det är svårt att förstå. Samtidigt är bröllopsdagen en dag som bär på löften inför framtiden. Det vill talaren ta fasta på och innan skålen för brudparet utlyses önskar hon/han makarna lycka till och lovar samtidigt att finnas till för dem om de skulle behöva det.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Far/mor talar till brudparet.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag:

[...]

Att vara förälder är, om allt är som det skall vara, att önska sitt barn lycka i livet. Det innebär att man ibland är orolig. Livet innehåller ju också svårigheter och faror. Då är det skönt med dagar som den här, då man kan pusta ut en stund och känna att sonen/dottern verkligen har det bra nu, att han/hon har anledning att vara hoppfull inför framtiden.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Lite vemod, stor lycka”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Högsby, 2016

Information om talskrivaren

 • Alla är vi barn i början

  Information:

  Talet hyllar de uthålliga aktieägarna, som nu skall få sin belöning.

  159kr
 • Ett ljus i mörkret

  Temat i det här julavslutningstalet, tänkt att hållas av en rektor/lärare inför grundskoleelever, är ljus. Inte bara ljus som någonting man tänder i fönstren då det är mörkt ute, utan också som någonting vi människor kan ge varandra i form av omtanke och samvaro. Talet handlar om julens budskap, men utan att bli religiöst färgat. Det passar därför att hållas även på en skola där många av barnen inte har någon koppling till den kristna traditionen.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & rektor & lärare – Jullovet/Höstterminens slut.

  149kr
 • Älskade mamma

  Det här talet passar dig som har en aktiv, självständig och klok mamma som du vill hylla på hennes födelsedag. Tonen i talet är enkel och saklig men präglad av tacksamhet. Födelsedagsbarnet har inte bara varit en god mor, hon är också en kvinna med många intressen och stort engagemang, väl ägnad att vara förebild åt sin son/dotter. Till åren kommen är hon fortfarande ungdomlig men med stor livserfarenhet. I slutet av talet uppmanar talaren de församlade att sjunga för födelsedagsbarnet samt därefter utbringa ett fyrfaldigt leve.

  139kr
 • Stolt förälder håller tal på den ambitiösa sonens/dotterns student

  Din son/dotter har tagit studenten och du vill hålla ett varmt, uppmuntrande och mycket uppskattande tal på hans/hennes studentfest/studentmottagning. Sonen/dottern är en ansvartagande och ambitiös ung man/kvinna, vilket du framhåller i ditt tal. Som förälder känner man ju sig ofta orolig för sina barn och undrar hur det ska gå för dem, men en dag som denna, då sonen/dottern har visat sig kapabel att ta studenten, finns det bara anledning att känna stolthet. Från och med nu kan sonen/dottern, både av dig och av resten av sin omgivning, anses vuxen nog att själv ta sig fram här i tillvaron – med din hjälp naturligtvis, om det skulle behövas. Du avslutar ditt tal med att utlysa en skål för huvudpersonen.

  129kr
You've just added this product to the cart: