Livet på en nyckelpigas vis

Livet på en nyckelpigas vis

Du som håller det här talet vill hålla ett lättsamt, vackert och traditionsenligt tal till brudparet.
 Detta tal innehåller 503 ord och tar 3 minuter och 18 sekunder att framföra.

Du som håller det här talet vill hålla ett lättsamt, vackert och traditionsenligt tal till brudparet. Du gör detta genom att berätta en anekdot om hur nyckelpigor söker sin själsfrände, och när de hittat denna når deras liv fulländning. Från denna anekdot drar du en parallell till de nygifta om hur deras liv blomstrar tack vare att de har varandra.

Talet återfinns, i en något modifierad version, även under kategorn Bröllop, till brudparet – Ej närstående.

139kr

Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Med andra ord är nyckelpigan i detta avseende inte helt olik människan. Somliga av oss erkänner inte att vi söker någon, andra av oss vill inte se att våra liv saknar något så länge denna andra hälft är ofunnen.

[...]

Kärleken är en helande kraft. Kärleken ger nytt liv. Den får varje person som har träffats av den att blomstra, att leva ut och att ta sig an livet med ny kraft. När jag ser er idag, på er bröllopsdag, ser jag två människor som har funnit sin själsfrände. Det värmer att se. Ni är två nyckelpigor som har klivit ur dvalan och som nu blomstrar.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Livet på en nyckelpigas vis”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Du är vår stålman/stålkvinna

  Talet hålls för en person som nyligen har tagit examen. Personen i fråga har inte haft någon enkel skolgång, men har bestämt sig för att härda ut. Du vill därför hylla den här personens examen och extra framhålla hans/hennes bragd. Genom att inte ge upp har NN gett sig själv utbildningens gåva – en gåva han/hon kommer att ha nytta och glädje av för resten av sitt liv.

  109kr
 • “Det är en nåd att få sådan kärlek.”, “Tack för att …” samt “Projekt bröllop.”

  Tal 1: Det är en nåd att få sådan kärlek. Taltid: 2 min. 25 sek.

  Om du vill hålla ett kärleksfullt och okonstlat tal till brudparets ära, är detta talet för dig!

  Du betraktar dig som god vän till brudparet. I egenskap av detta känner du till styrkan i brudparets kärlek och betraktar den som en nåd. Detta utifrån en fras ur en av Lisa Ekdahls sånger, som du tillika citerar. Talet ramas in av denna fras.

  I talet vänder du dig till brudparet, du talar vackert om kärleken och äktenskapet. Du beskriver makarnas oerhörda lycka och avslutar talet med en skål för dem.

  Talet återfinns även i en snarlik version under kategorin Bröllop, till bruden – Tärnan talar.

  278kr
 • Med en rockring och en stor dos humor önskar jag det idrottande brudparet all lycka och välgång!

  Som brudparets vän vill du gärna hålla ett minnesvärt tal med betoning på bruden. Du känner dig kanske inte helt van som talare och upplever att rekvisita gör det lättare för dig att slappna av, därför har du tagit med dig en rockring. Rockringen är en större version av brudparets egna ringar, en symbol för kärleken, men också för de äktenskapliga ramarna.

  Brudparet är ett aktivt par som gärna rör på sig. Bruden beskrivs som en person med stark integritet. Hon är också målmedveten och tävlingsinriktad. Som vän vill du framföra dina lyckönskningar till brudparet, genom det här talet gör du det på ett avspänt och ärligt sätt.

  Talet återfinns även i en snarlik version med namnet Lyckönskan med humor, kärlek och en rockring under kategorin ”Bröllop, till bruden – Syster talar”.

  149kr
 • Ditt livs uppdrag

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet är kvinna och du talar till en väninna som fyller jämnt. Talet är som en present i sig. Precis som rubriken säger handlar det om ett uppdrag. Uppdraget lyder att bejaka livet genom att ta hand om sig själv, därför får jubilaren tio punkter som ska hjälpa henne att få en bättre självbild och i längden en mer positiv livssituation. Du räcker över dessa tio punkter därför att du vill din vän det allra bästa.

  Talet måste inte nödvändigtvis tas på blodigt allvar, det beror helt på dig som håller det. Tror du själv på tankens förmåga att förändra negativa mönster, så kan detta tal vara ett hjälp dig själv-tal. Är du eller din väninna däremot inte så mycket för hälsokurer, stora ord om livet eller vikten av att tro på dig själv, kan du istället läsa talet med en humoristisk ton. Det viktiga är att din omtanke och kärlek för din väninna kommer fram och naturligtvis att hon får en härlig födelsedag.

  Talet återfinns även i kategorin E-postat tal – Födelsedagar, men då anpassat till det skrivna ordet och med namnet Väninna, på din födelsedag ger jag dig ditt livs uppdrag. Som e-tal kan talet skickas till alla kvinnor som fyller år oavsett ålder.

  134kr
You've just added this product to the cart: