Livet på en nyckelpigas vis

Livet på en nyckelpigas vis

Du som håller det här talet vill hålla ett lättsamt, vackert och traditionsenligt tal till brudparet.
 Detta tal innehåller 503 ord och tar 3 minuter och 18 sekunder att framföra.

Du som håller det här talet vill hålla ett lättsamt, vackert och traditionsenligt tal till brudparet. Du gör detta genom att berätta en anekdot om hur nyckelpigor söker sin själsfrände, och när de hittat denna når deras liv fulländning. Från denna anekdot drar du en parallell till de nygifta om hur deras liv blomstrar tack vare att de har varandra.

Talet återfinns, i en något modifierad version, även under kategorn Bröllop, till brudparet – Ej närstående.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Med andra ord är nyckelpigan i detta avseende inte helt olik människan. Somliga av oss erkänner inte att vi söker någon, andra av oss vill inte se att våra liv saknar något så länge denna andra hälft är ofunnen.

[...]

Kärleken är en helande kraft. Kärleken ger nytt liv. Den får varje person som har träffats av den att blomstra, att leva ut och att ta sig an livet med ny kraft. När jag ser er idag, på er bröllopsdag, ser jag två människor som har funnit sin själsfrände. Det värmer att se. Ni är två nyckelpigor som har klivit ur dvalan och som nu blomstrar.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Livet på en nyckelpigas vis”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Mamma, idag gifter du dig!

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som känner att du vill ta tillfället i akt på din mammas bröllopsdag och berätta för henne hur glad du är för hennes skull, att du älskar henne och önskar henne det allra bästa som livet har att erbjuda. Det är ett känslofyllt och uppriktigt tal. Du talar om kärlekens förlösande kraft. Du talar om din närhet till din mamma och hur hon alltid har funnits där för dig. Hon är din närmaste och det är med stolthet du ser henne gifta sig. Du talar om hur stark en mogen kvinnas kärlek är. Detta är de starka känslornas tal, precis som det ska vara på ett bröllop!

  134kr
 • För kärleken

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet talar inför en grupp människor på Alla hjärtans dag. Du beskriver Alla hjärtans dags ursprung och visar på så vis hur kärleken kan vara kopplad till lidande. Olycklig kärlek är en del av kärlekens natur, men idag är det den lyckliga kärleken som ska hyllas. Det behöver inte vara den storslagna kärleken och kärleken måste inte hyllas med de stora gesterna, utan det räcker med att hålla upp en dörr åt någon eller att säga ett vänligt ord. Du vill visa att kärleken finns i vardagen. Andemeningen i talet är att Alla hjärtans dag inte bara är till för dem som är kära, utan för alla som älskar någon.

  149kr
 • Midsommar är porten till vår sommaridyll!

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som vill hålla ett positivt och entusiasmerande tal i samband med ett midsommarfirande. Du talar om midsommar som porten till sommaren, du ställer idyll mot nidbild och du framhäver att det viktiga inte är vilket väder vi åtnjuter utan att vi åtnjuter det tillsammans. Midsommar är god mat, stora förväntningar och ett härligt sällskap. Detta hyllar du. Talet avslutas med en skål, som kan bytas ut mot ett fyrfaldigt leve om så önskas.

  149kr
 • Ett “Halleluja-moment”

  Beskrivning av talet:

  Med skämtsam ton går talaren igenom tv-programmens obegränsade möjligheter att erbjuda samtalsämnen kring ett middagsbord. Avslutningsvis tackar han/hon för maten.

  119kr
You've just added this product to the cart: