Kärleken, en röd tråd från generation till generation

Kärleken, en röd tråd från generation till generation

Detta tal kan hållas av en far- eller morförälder, kvinna eller man, men är här utformat utifrån att en farfar talar.
 Detta tal innehåller 824 ord och tar 5 minuter och 40 sekunder att framföra.

Detta tal kan hållas av en far- eller morförälder, kvinna eller man, men är här utformat utifrån att en farfar talar. Med några lätta justeringar går detta dock att ändra. Talaren ger traditionsenligt några goda råd att ha med sig på den äktenskapliga vägen samtidigt som han betonar kärlekens vikt för det mänskliga livet. Talet avslutas med en skål för brudparet.

Talet utgår från en jämförelse av dagens samhälle med det samhälle som fanns då farföräldrarna gifte sig. Vissa olikheter konstateras, men talaren betonar att det som är av vikt är det som för generationerna samman: kärleken.

149kr

Utdrag ur olika delar av talet:

När jag ser mig omkring i samhället i dag är det mycket som känns främmande jämfört med när vi var unga, din farmor och jag. Skrapar man lite på ytan ser man dock snart att också mycket är sig likt. Man säger visserligen ofta att det var bättre förr. Vad vet jag? Vissa saker var kanske bättre förr. Andra var det inte.

[...]

I dag är det inget tvång att hålla bröllop. Det är inget tvång att leva tillsammans som kärnfamilj. Det är någonting som ni har valt. Varför har ni gjort det? För att ni älskar varandra, för att ni tror att grunden i livet är äktenskapet, och för att ni tillsammans vill skapa en familj. Detta, mina vänner, är stort. Er tilltro till livet och till varandra är stor. Det värmer vår generation att se detta. Ni som har alla valmöjligheter i världen, väljer varandra. Större än så kan det inte bli, mer än så kan två människor inte ge varandra.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Kärleken, en röd tråd från generation till generation”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Påläng, 2017

Information om talskrivaren

  • Talskrivarens namn: Josefin Schygge
  • Talskrivare: Josefin Schygge
  • Adress:
  • 3.53 3.53 betyg av 36 recensioner
You've just added this product to the cart: