Kärleken, en röd tråd från generation till generation

Kärleken, en röd tråd från generation till generation

Detta tal kan hållas av en far- eller morförälder, kvinna eller man, men är här utformat utifrån att en farfar talar.
 Detta tal innehåller 824 ord och tar 5 minuter och 40 sekunder att framföra.

Detta tal kan hållas av en far- eller morförälder, kvinna eller man, men är här utformat utifrån att en farfar talar. Med några lätta justeringar går detta dock att ändra. Talaren ger traditionsenligt några goda råd att ha med sig på den äktenskapliga vägen samtidigt som han betonar kärlekens vikt för det mänskliga livet. Talet avslutas med en skål för brudparet.

Talet utgår från en jämförelse av dagens samhälle med det samhälle som fanns då farföräldrarna gifte sig. Vissa olikheter konstateras, men talaren betonar att det som är av vikt är det som för generationerna samman: kärleken.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar av talet:

När jag ser mig omkring i samhället i dag är det mycket som känns främmande jämfört med när vi var unga, din farmor och jag. Skrapar man lite på ytan ser man dock snart att också mycket är sig likt. Man säger visserligen ofta att det var bättre förr. Vad vet jag? Vissa saker var kanske bättre förr. Andra var det inte.

[...]

I dag är det inget tvång att hålla bröllop. Det är inget tvång att leva tillsammans som kärnfamilj. Det är någonting som ni har valt. Varför har ni gjort det? För att ni älskar varandra, för att ni tror att grunden i livet är äktenskapet, och för att ni tillsammans vill skapa en familj. Detta, mina vänner, är stort. Er tilltro till livet och till varandra är stor. Det värmer vår generation att se detta. Ni som har alla valmöjligheter i världen, väljer varandra. Större än så kan det inte bli, mer än så kan två människor inte ge varandra.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Kärleken, en röd tråd från generation till generation”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Påläng, 2017

Information om talskrivaren

 • Mina drömmars skola

  Beskrivning av talet:

  Det här är talet för dig som ska hålla ett avslutningstal på högstadiet eller gymnasiet. Talet fokuserar de möjligheter som skolan rymmer. Du beskriver hur du en eftermiddag kom att fundera över dina drömmars skola och talar alltså om sådant som inte är självupplevt). Du insåg att en hel del beståndsdelar av denna är likadana som i den skola som ni tillsammans har skapat under den gångna terminen. Du inser också att en sak är en given ingrediens även i drömmarnas skola, nämligen loven. Ni står inför ett härligt lov. Det är med värme och stolthet du tackar för det gångna läsåret och önskar eleverna en skön ledighet.

  Talet finns även i en version som passar för skolavslutning inför julen, då under namnet ”Mina drömmars skola är mycket lik vår skola” i kategorin Skola & Rektor & Lärare – Jullovet/Höstterminens slut.

  149kr
 • Mamma skickar inspirationstal till sin tonårsdotter

  Som mamma älskar du din dotter och önskar henne det allra bästa, men du känner att hon också måste se sitt eget värde. Du vill ge henne alla medel för att klara sig i tillvaron, och en del av detta är att uppmuntra henne att vara nöjd med sig själv, med vad hon gör och vem hon är. Detta är dock inget förmaningarnas tal, utan ett varmt och vänligt tal som du skickar till din dotter i glädje över att hon finns i ditt liv.

  119kr
 • Påsk är glädje – även om påsken har en annan början

  Beskrivning av talet:

  Talet tar sin utgångspunkt i en saga från den grekiska mytologin. Från denna saga härstammar traditionen med påskägg och påskhare. Som talare berättar du sagan i korthet. Du talar om hur glädjen i att ge bort och ta emot påskägg är viktig. Du säger, att även om påsken enligt kristendomens historia inleds med sorg, då Jesus korsfästs och pinas till döds, övergår den i sann glädje när han uppstår igen. Talet har sin botten i kristna traditioner men passar även i mångkulturella miljöer.

  149kr
 • I dag är en glädjens dag, en dag för dig!

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar en mor som vill hålla tal till sin son när han firar fyrtio år.

  Du pratar övergripande om födelsedagar som har varit och påpekar att de i grund och botten inte skiljer sig särskilt mycket från den här födelsedagen. Det är fortfarande med glädje som människor stämmer upp i sång för NN, det är fortfarande NN:s dag. Det är en stor glädje för dig att få fira den här dagen tillsammans med din son och med hans vänner och familj. Talet avslutas med att du framför dina gratulationer till NN. ”I dag är en glädjens dag, en dag för dig” är ett varmt, kärleksfullt och lättsmält tal.

  149kr
You've just added this product to the cart: