Ert barn är allas vår gåva

Ert barn är allas vår gåva

Som far-/morförälder vill du säga några ord på ditt barnbarns dopdag.
 Detta tal innehåller 536 ord och tar 3 minuter och 40 sekunder att framföra.

Som far-/morförälder vill du säga några ord på ditt barnbarns dopdag. Med det här talet berättar du hur ett barns födelse förändrar livet för både föräldrar och anhöriga, hur mycket rikare livet blir med barn. Därmed gratulerar du även föräldrarna för att de har så mycket härligt att vänta sig av framtiden. Barnets liv är ännu ett oskrivet blad, men ganska snart kommer ni att veta mer om vad resan innehåller. Tillsammans ger ni er alla ut på detta äventyr. Med ett löfte om en kärleksfull och innehållsrik framtid välkomnar ni er lilla pojke/flicka till världen.

Detta tal återfinns också, med vissa skillnader, under kategorin ”Barndop – Pojke döps” med rubriken ”Er lille pojke är allas vår lycka”.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess olika delar:

Ett barns födelse förändrar livet. Som föräldrar bär ni idag ett litet liv i era armar: en liten varelse som ni älskar, en individ som nu är liten men som snart är stor. Tiden som småbarnsförälder går fort. Tiden som förälder pågår livet ut.

[...]

Ett barn är en ynnest. Den lycka som föräldrar får uppleva är oerhörd. Den kärlek en förälder känner spränger alla gränser.

[...]

Fantastisk är människan skapad. Ert barns kropp är en magnifik konstruktion. Ert barns sinne är lätt och fyllt av nyfikenhet. Än så länge har utforskandet av världen bara börjat, så småningom kommer NN att ta sig an detta med full kraft.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Ert barn är allas vår gåva”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Det finns tydliga likheter mellan ett äktenskap och Öland

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar vid ett bröllop som hålls på Öland. Varken talare eller brudpar behöver vara ölänningar, men det krävs ett visst intresse för det öländska landskapet eftersom talaren använder det som symbol för äktenskapet och kärleken. Talet avslutas med en skål för brudparet.

  149kr
 • Vid vinterbröllop lyser kärlekens ljus

  Vintern är en tid då mörker och kyla pryglar oss nordbor. Kärleken har kraft att bryta detta. Ett vinterbröllop ger oss möjlighet att känna värme, närhet och glädje. Två människor väljer ett liv tillsammans, detta får kärlekens ljus att flamma upp och brinna klart. I det här talet står mörker och ljus i kontrast. Det yttre mörkret skingras av det inre ljuset, kärlekens ljus. Detta är ett glädjefyllt och vackert tal där kärleken står i fokus.

  139kr
 • Ni är starka och trygga!

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar till ett brudpar som har barn, men inte bara) gemensamma. Du som håller talet kan vara mor, far, syster, bror, vän eller släkting – det är ett tal som passar alla. Förutsatt att du vill hålla ett tal där du framhäver att brudparet redan innan den här dagen hade ett rikt liv, men att deras beslut i dag gör dem än rikare, är detta talet för dig. Ett brudpar som har levt länge tillsammans och som vet vad föräldraskap innebär är ett brudpar som känner varandras för- och nackdelar. De vet vad de ger sig in på och de vet att det är rätt. Brudparet har lyckats skapa trygghet och förena två splittrade familjer till en. Som mor, far, syster, bror, vän eller släkting kan du inte annat än känna glädje för deras skull. Talet avslutas med en skål för brudparet.

  Talet finns även med namnet ”Ytterligare rikedom” under samma kategori, men är då utformat för att passa ett brudpar som har endast gemensamma barn.

  149kr
 • Brudgummens förtroendevalda håller ett humoristiskt tal

  Som brudgummens marskalk vill du hålla ett skojfriskt tal som samtidigt bär fram budskapet att du är glad över att få finnas i brudparets närhet. Du betraktar dig som makarnas nära vän och vill att de ska veta att du finns med dem i alla väder.

  Som marskalk ingår du i brudföljet. Du finns i makarnas ständiga närhet men ingen tittar egentligen på dig. Du står i brudparets skugga men du gör det med den äran. Du föredrar dock att kalla dig för brudparets ”bästman”, det vill säga, du säger att du är den bästes närmaste man. Brudgummen är en bra kille och du vill önska honom och hans nyblivna fru all lycka och välgång i deras liv tillsammans.

  149kr
You've just added this product to the cart: