En stor dag

Det här talet är tänkt att hållas av en far/morförälder till barnet som döps/namnges.
 Detta tal innehåller 431 ord och tar 2 minuter och 59 sekunder att framföra.

Det här talet är tänkt att hållas av en far/morförälder till barnet som döps/namnges. Barnet är talarens första och mycket efterlängtade barnbarn och tonen i talet är präglad av tacksamhet och förväntan. Talaren poängterar att dop/namngivningsdagen är en stor dag i barnets liv men att detta egentligen gäller alla dagar. Att få följa ett barns utveckling är i sig en stor erfarenhet, varje dag, för både omgivningen och barnet självt. Talaren reflekterar också över det märkliga som det innebär att som förälder få se sina barn bli vuxna och själva få egna barn. Dopbarnet är en länk i den oändligt långa kedja som är livets och en dag kommer också det att växa upp och kanske få egna barn. Avslutningsvis hälsar talaren barnet välkommet och önskar att varje dag i dess liv ska få bli en stor dag – en dag av utveckling och nya erfarenheter.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talet:

Idag är det en stor dag. Ännu en stor dag,

[...]

Du, NN, som idag döps är lika liten som dina föräldrar en gång var, som jag en gång var före dem och som mina föräldrar i sin tur en gång var, före mig -

[...]

Då jag ser på dig, NN, ser jag inte bara ett barn. Jag ser en människa som bär med sig både det förflutna och ett löfte om framtiden.

[...]

Därför vill jag nu hälsa dig välkommen, du som är mitt efterlängtade och älskade barnbarn.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “En stor dag”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Jämjö, 2017

Information om talskrivaren

 • Nu är det slut på det roliga – eller?

  Det här humoristiska talet hålls av en student till andra studenter, till exempel under själva skolavslutningen eller på en studentskiva. Talaren börjar med att konstatera att studentdagen är en sorglig dag eftersom det nu är slut på tre år av kompisskap och festande och annat roligt. Det hopplösa vuxenlivet väntar, vare sig man nu ska börja jobba eller läsa vidare. Risken är att man fortsättningsvis glömmer att ha kul! Detta vill talaren nu uppmana alla sina medstudenter att inte göra. Budskapet är: Fortsätt att leva livet fullt ut, håll kontakten med era kompisar, ge inte efter för tråkigheten! Avslutningsvis gratulerar studenten sig själv och alla andra studenter och önskar lycka till i framtiden.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Student talar till student.

  139kr
 • Den perfekte mannen

  Det här varma och humoristiska talet är skrivet för att hållas av en lillasyster på hennes storebrors bröllop talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Syster/bror talar). Talaren börjar med att konstatera att livet är orättvist, i synnerhet om man råkar vara född till lillasyster. Inte nog med att storebrodern alltid har fått göra allt möjligt roligt långt före lillasystern, han har dessutom sluppit ärva alla kläder, cyklar och leksaker.

  Varför vill då lillasystern ha allt detta som storebrodern har? Jo, naturligtvis därför att hon beundrar sin storebror och vill vara som honom. Storebrodern är helt enkelt bäst. Han är den perfekte mannen. Därför förtjänar han den perfekta kvinnan och det tror talaren att han nu har fått i den brud han valt. Avslutningsvis riktar sig talaren till både brudgummen och bruden med sitt beröm och sina lyckönskningar. Skålen allra sist är för dem – de perfekta makarna.

  Talaren bör ha en god relation till både sin bror och sin nya svägerska. Det är också en förutsättning att talaren och hennes bror har vuxit upp tillsammans.

  179kr
 • De bästa åren

  Det här lagom högtidliga och tänkvärda talet är perfekt för en studentavslutning i skolan, en studentskiva, en champagnefrukost eller något annat sammanhang då en student talar till andra studenter. Talaren påminner åhörarna om allt det roliga som hänt under de tre gångna åren och om hur mycket de alla har utvecklats. Därför är studentdagen trots festligheterna också en ledsam dag då det är dags att ta avsked av det som varit. Ändå finns det skäl att vara glad och hoppas. Tre år av kämpande är över och äntligen finns tid att fira och vila ut. Påföljande dag väntar framtiden med nya spännande händelser och erfarenheter.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Student talar till student.

  139kr
 • Den längsta resan

  Det här lättsamma och tänkvärda talet lämpar sig att hållas för ett brudpar som älskar att resa och som därför har sett många olika plaster jorden runt. Talaren, som kan vara vem som helst som känner brudparet, tar fasta på att receptet på en lyckad resa är detsamma som receptet på ett lyckat äktenskap. Därför har makarna goda chanser att bli lyckliga.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Brudpar med särintressen.

  159kr
You've just added this product to the cart: