En stor dag

Det här talet är tänkt att hållas av en far/morförälder till barnet som döps/namnges.
 Detta tal innehåller 431 ord och tar 2 minuter och 59 sekunder att framföra.

Det här talet är tänkt att hållas av en far/morförälder till barnet som döps/namnges. Barnet är talarens första och mycket efterlängtade barnbarn och tonen i talet är präglad av tacksamhet och förväntan. Talaren poängterar att dop/namngivningsdagen är en stor dag i barnets liv men att detta egentligen gäller alla dagar. Att få följa ett barns utveckling är i sig en stor erfarenhet, varje dag, för både omgivningen och barnet självt. Talaren reflekterar också över det märkliga som det innebär att som förälder få se sina barn bli vuxna och själva få egna barn. Dopbarnet är en länk i den oändligt långa kedja som är livets och en dag kommer också det att växa upp och kanske få egna barn. Avslutningsvis hälsar talaren barnet välkommet och önskar att varje dag i dess liv ska få bli en stor dag – en dag av utveckling och nya erfarenheter.

139kr

Utdrag ur talet:

Idag är det en stor dag. Ännu en stor dag,

[...]

Du, NN, som idag döps är lika liten som dina föräldrar en gång var, som jag en gång var före dem och som mina föräldrar i sin tur en gång var, före mig -

[...]

Då jag ser på dig, NN, ser jag inte bara ett barn. Jag ser en människa som bär med sig både det förflutna och ett löfte om framtiden.

[...]

Därför vill jag nu hälsa dig välkommen, du som är mitt efterlängtade och älskade barnbarn.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “En stor dag”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Jämjö, 2017

Information om talskrivaren

 • Far och son emellan

  Som stolt och kärleksfull far vill du hålla ett tal till din son och hans brud. Paret är ganska ungt och det är första gången de båda gifter sig med någon. Därför vill du gärna ge din son några kloka ord på vägen och även ge honom mod och självförtroende att gå in i den roll som äkta make som nu kommer att bli hans. Som erfaren man vet du att det kan vara skrämmande att ge sig in i nära relationer som innebär ansvar och krav på mognad, men du vet också att detta, om man bara låter det ske, också är innebär en stor lycka. Du avslutar med en skål för brudparet – givetvis.

  149kr
 • Konsten att bryta ett nyårslöfte

  Det här talet är tänkt att hållas på en nyårsfest eller nyårsmiddag i goda vänners lag. Den något korpulenta talaren är relativt nära bekant med de flesta i sällskapet och tar tillfället i akt att raljera över hälsofascism och nyårslöften. I talet berättar hon/han på ett humoristiskt sätt om sin karriär på nyårslöftenas område vad gäller bantning, rökstopp och motion. Avslutningsvis lovar talaren att det i år inte blir något nytt nyårslöfte samt passar på att önska mer karaktärsfasta individer lycka till.

  169kr
 • Representant för ”möhippegänget” talar till bruden

  Det här humoristiska talet är tänkt att hållas av tärnan eller någon annan väninna som är utsedd att respresentera ”möhippegänget”. Tonen i talet är bitsk men varm. Talaren antyder att det gick vilt till på möhippan då bruden fick tillfälle att en sista gång njuta ordentligt av sin frihet. Hon uppmanar också bruden att även i framtiden, som gift, inte glömma bort att ha roligt med sina väninnor. Bruden är nämligen en utåtriktad och humoristisk person som uppskattas för sin förmåga att höja stämningen i det sociala livet. Som tur är har hon gift sig med en likasinnad man och talaren glömmer inte bort att i skämtsamma ordalag ge även honom sitt beröm. I slutet överräcks ett album med kort från möhippan till bruden. Detta parti kan utan problem tas bort eller ändras vid behov. Talaren utlyser också en skål för brudparet.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Brudens väninna talar.

  139kr
 • Sommaren är lika för alla

  Det här uppmuntrande och seriösa talet är skrivet för att hållas av en rektor/lärare på en grundskola inför en vårterminsavslutning. Temat är att sommaren med sin sol, värme och grönska finns att njuta av för oss alla, oavsett hur vi har det i övrigt. Att gå på sommarlov kan för olika elever innebära olika saker. En del ska åka på semester, andra ska vara hemma. Vissa har föräldrar som arbetar mycket medan andra mammor och pappor kan vara lediga och umgås med familjen. Några elever kanske oroar sig inför sommarlovet, av olika skäl. Detta vet du som lärare/rektor och därför tar du fasta på den positiva upplevelse som faktiskt väntar var och en av eleverna; den som har med årstidens skönhet och överflöd att göra. Avslutningsvis önskar du alla en underbar sommar och ett glatt återseende till hösten.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Skolavslutning vårterminen.

  139kr
You've just added this product to the cart: