När matte möter husse

När matte möter husse

Det här talet riktar sig till ett brudpar som delar ett stort intresse för hundar.
 Detta tal innehåller 513 ord och tar 3 minuter och 33 sekunder att framföra.

Det här talet riktar sig till ett brudpar som delar ett stort intresse för hundar. I humoristiska ordalag beskrivs människornas svårigheter med att finna sig en partner och uppehålla en tvåsam relation på egen hand, allt ur hundens perspektiv. För att klara dessa svåra uppgifter behöver matte och husse diskret bistånd …

Talet kan hållas av vem som helst som är släkt eller bekant med makarna och som känner till hundens betydelse i deras gemensamma liv. I slutet utbringas en skål för brudparet.

Detta tal återfinns också under kategorin Bröllop, till brudparet – Brudpar med särintressen.

139kr

Utdrag ur dess inledning:

[...]

Hunden påstås ibland vara vårt äldsta husdjur och alla vet att det inte finns något mer oemotståndligt än en sorgsen hundvalp. Sedan behöver man kanske inte gå in på orättvisa bildspråk såsom hundmoral och att gå sin väg med svansen mellan benen, för sådant är som vi alla vet bara elakt förtal av ett ädelt och stolt djur som hunden. Det borde särskilt vårt kära brudpar kunna garantera efter att ha hunden att tacka för så mycket.

Det är nämligen så att vi människor har lite svårt att sköta våra sociala relationer på egen hand; särskilt vårt kärleksliv har vi en tendens att behöva hjälp med.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “När matte möter husse”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Viken, 2016

Information om talskrivaren

 • Den bästa födelsedagspresenten är en lyckad fest!

  Detta är ett kort och lättsamt välkomsttal hållet av födelsedagsbarnet på en födelsedagsfest för vänner och bekanta. Födelsedagsbarnet fyller lämpligen trettio år eller mer och påpekar i sitt tal att det numera inte längre är presenterna eller det ökade antalet tillåtna aktiviteter som är glädjen med att fylla år, utan festen i goda vänners lag. Eftersom vissa av gästerna inte känner varandra sedan tidigare passar hon/han också på att påminna alla om att nu stå över sin blyghet, fritt bekanta sig med varandra och på så vis bidra till en lyckad kväll.

  119kr
 • Den som har gjort sitt bästa kan alltid vara stolt över sig själv

  Det här talet hålls lämpligen av lärare/rektor på en skolavslutning i grundskolan. Talet tar på ett enkelt och lättsamt sätt upp ett ganska allvarligt tema, nämligen att det inte alltid är lätt att känna att man har lyckats med det man ville eller att man duger. Inför sommarlovet minns man både det bra och det dåliga som har hänt under skolåret, det finns både förväntningar och svikna förhoppningar i luften, vilket talaren nu anknyter till. Budskapet är att det viktigaste är att man har försökt gör sitt bästa, även om det inte alltid är så lätt, det heller.

  I slutet av talet konstaterar talaren att det gångna skolåret har varit en intensiv tid av mognad och växande, och hon/han uppmanar därför eleverna att nu lämna det bakom sig och njuta av det stundande sommarlovet, ett välförtjänt tillfälle till vila och återhämtning.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Allmänna avslutningstal.

  139kr
 • Syster talar till syster om syskonkärlek

  Din syster gifter sig och du vill hålla ett varmt och uppskattande tal till henne och hennes brudgum. Som systrar står ni varandra nära och har under uppväxten delat såväl intressen som – i vissa fall – kompisar. I ditt tal jämför du syskonkärleken med den äktenskapliga kärleken. Du visar att det som gör en syskonrelation bra och levande är samma saker som behövs för ett långt och lyckligt äktenskap. Därför är du också säker på att din syster och hennes nyblivne make har alla förutsättningar att trivas tillsammans.

  Genom större delen av talet är det din syster du vänder dig till. Det är er goda relation och det positiva hon betyder för dig som står i centrum. I slutet övergår du till att tala till brudgummen och med glimten i ögat ge honom ditt erkännande. Allra sist utlyser du en skål för de nygifta.

  Talet återfinns även under kategorin “Bröllop, till bruden – Syster talar”. Utdrag ur dess olika delar:

  […]

  Det är få människor man får tillfälle att känna så länge och så väl som just en syster som man har god kontakt med.

  […]

  Vad jag just har beskrivit kallas syskonkärlek, skulle jag tro.

  […]

  Och syskonkärlek och äktenskaplig kärlek har trots allt en hel del gemensamt; man bryr sig om varandra, lyssnar på varandra, hjälper varandra och skrattar tillsammans.

  […]

  Slutligen: du, NN (brudgummen; har fått den bästa tänkbara makan,

  […]

  Henne måste du ta hand om, annars får du med mig att göra.

  […]

  Ni har mitt fulla stöd och gillande.

  […]

  149kr
 • Från odräglig unge till stilig man i sina bästa år!

  Detta humoristiska bröllopstal hålls lämpligen av en några år äldre storasyster till brudgummen. Syskonen har många minnen tillsammans och storasystern skämtar om gräl, rivalitet, svartsjuka och andra typiska situationer som syskon hamnar i. Framåt slutet av talet erkänner hon dock att lillebrodern nu har blivit en stilig man i sina bästa år som till och med har fått tillräckligt god hand med kvinnorna för att bli gift. Hon gratulerar bruden till hennes utmärkta val av make och utbringar allra sist en skål för brudparet.

  149kr
You've just added this product to the cart: