När matte möter husse

När matte möter husse

Det här talet riktar sig till ett brudpar som delar ett stort intresse för hundar.
 Detta tal innehåller 513 ord och tar 3 minuter och 33 sekunder att framföra.

Det här talet riktar sig till ett brudpar som delar ett stort intresse för hundar. I humoristiska ordalag beskrivs människornas svårigheter med att finna sig en partner och uppehålla en tvåsam relation på egen hand, allt ur hundens perspektiv. För att klara dessa svåra uppgifter behöver matte och husse diskret bistånd …

Talet kan hållas av vem som helst som är släkt eller bekant med makarna och som känner till hundens betydelse i deras gemensamma liv. I slutet utbringas en skål för brudparet.

Detta tal återfinns också under kategorin Bröllop, till brudparet – Brudpar med särintressen.

139kr

Utdrag ur dess inledning:

[...]

Hunden påstås ibland vara vårt äldsta husdjur och alla vet att det inte finns något mer oemotståndligt än en sorgsen hundvalp. Sedan behöver man kanske inte gå in på orättvisa bildspråk såsom hundmoral och att gå sin väg med svansen mellan benen, för sådant är som vi alla vet bara elakt förtal av ett ädelt och stolt djur som hunden. Det borde särskilt vårt kära brudpar kunna garantera efter att ha hunden att tacka för så mycket.

Det är nämligen så att vi människor har lite svårt att sköta våra sociala relationer på egen hand; särskilt vårt kärleksliv har vi en tendens att behöva hjälp med.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “När matte möter husse”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Viken, 2016

Information om talskrivaren

 • En höst går så fort

  Det här neutrala men varma talet passar att hållas av en lärare eller rektor till grundskoleelever. Talaren tar fasta på hösten som en händelserik och arbetsam tid och uppmanar alla att därför verkligen njuta av den stundande ledigheten. Fokus ligger på julen som ett tillfälle till vila och återhämtning snarare än på svenska jultraditioner, vilket gör att talet passar att hållas även på en skola där många av barnen har en annan etnisk/religiös bakgrund än den svenska. I slutet önskar läraren/rektorn alla en riktigt god jul och pekar också framåt mot våren som ska komma efter julen och ledigheten.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & rektor & lärare – Mellanstadiet.

  139kr
 • Många val, många möjligheter

  Det här talet är skrivet för att hållas av en rektor/lärare vid en studentexamen. Talaren vill både uppmuntra de nyblivna studenterna och ge dem några kloka ord på vägen. Temat är val och möjligheter. Det viktiga är att inte låta sig förlamas av alla de valsituationer som livet innebär, menar talaren, utan att istället fråga sig själv vart man vill komma och sedan våga träffa ett val, handla, gå vidare. Den som vågar både lyckas och misslyckas har mycket att vinna. I slutet av talet önskas eleverna lycka till och uppmanas att ta vara på de möjligheter som framtiden ger.

  Detta tal återfinns även under kategorin Examen & student – Studenter, sista talet!.

  139kr
 • En beundrande lillasyster talar på sin storebrors bröllop

  Din storebror gifter sig och du vill hålla ett varmt och humoristiskt tal där du verkligen visar både honom och hans brud din uppskattning. Detta gör du i emellertid inte genom att vända dig direkt till din storebror. Istället vänder du dig först och främst till bruden. Du skojar om att du, då du var liten, hoppades på att få gifta dig med din storebror som du beundrade och älskade att leka med. Nu har du naturligtvis kommit på andra tankar, men det hindrar dig inte från att ha ganska höga krav på kvinnan som din bror ska dela livet med … Som tur är lever bruden upp till dessa krav till fullo. I slutet av talet övergår du till att tala direkt till din bror. Du talar om för honom hur mycket han betyder för dig och gratulerar honom till hans äktenskap. Slutligen utlyser du en skål för de nygifta.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Syster/bror talar.

  149kr
 • Åldern då alla födelsedagar fortfarande är viktiga

  Det här lättsamma och samtidigt tänkvärda konfirmationstalet hålls lämpligen av en äldre släkting eller vän till konfirmanden. Talaren minns med både glädje och saknad hur det var att vara ung; hur viktigt allting var, hur tydligt framåtskridandet från år till år märktes. I sitt tal vill hon/han därför påminna konfirmanden om att ta vara på den spännande och omvälvande tid som han nu är mitt uppe i, och i vilken konfirmationen är en viktig händelse.

  Talet återfinns även under kategorin Konfirmation – Konfirmation flicka.

  139kr
You've just added this product to the cart: