Ett gott skratt förlänger livet – och äktenskapet!

Ett gott skratt förlänger livet – och äktenskapet!

I ett äktenskap är det inte bara kärleken som är viktig utan också glädjen.
 Detta tal innehåller 367 ord och tar 2 minuter och 32 sekunder att framföra.

I ett äktenskap är det inte bara kärleken som är viktig utan också glädjen. Då vardagen tränger sig på med små och stora bekymmer är det viktigt att kunna skratta tillsammans.

Detta är ett tal med bitsk humor och mycket värme till ett brudpar med humor och självdistans. Talaren kan vara vem som helst som känner makarna och har fått tillfälle att njuta av deras förmåga att få sin omgivning på gott humör.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Få äktenskap att fungera.

169kr

Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Vad är det som kan få två personer att i vuxen ålder besluta sig för att leva tillsammans för all framtid? Kärlek, naturligtvis, skulle en sann romantiker svara.

[...]

Alla som varit eller är gifta eller sambo vet vad jag talar om;

[...]

Ni, kära brudpar, är en skrattretande kombination, höll jag på att säga.

[...]

Eftersom jag inte äger riktigt samma spirituella förmåga som brudparet tänker jag nu inte bli så väldigt mycket mer långrandig.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Ett gott skratt förlänger livet – och äktenskapet!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Hovmantorp, 2017

Information om talskrivaren

 • Lite lika är vi trots allt!

  Detta varma och smått humoristiska tal hålls av den mycket stolta föräldern till den nybakade studenten. Föräldern och studenten är av samma kön och talet går ut på att de, trots många olikheter, ändå har mycket gemensamt. Detta upplever föräldern verkligen som en heder. Trots allt bär ju barnet hälften av sin fars/mors gener och har blivit uppfostrat av honom/henne. Nu vill föräldern ge alla sina lyckönskningar och all sin uppskattning. Avslutningsvis utlyses en skål för studenten.

  139kr
 • Min lilla flicka har blivit stor

  Det här talet passar dig som är far/mor till bruden och vill hålla ett tal som verkligen får din dotter att förstå hur mycket du älskar henne. Vanligtvis betraktar du dig som en lugn och sansad människa, men då din dotter gifter sig är det många känslor, tankar och minnen som kommer upp till ytan. Glädje, vemod, förväntan och oro blandar sig med varandra. Du blir kort sagt rörd. Allt detta vill du gärna ge uttryck för och du vill även passa på att på ett naturligt sätt framföra att också brudgummen har en plats i ditt hjärta.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Far/mor talar till brudparet.

  139kr
 • Ett stämningsfullt och enkelt doptal, hållet av en släkting/vän

  Det här enkla, vackra och inte alltför långa doptalet hålls lämpligen av en släkting eller vän till dopbarnet. Talaren tar fasta på dopet som en glädjefylld och positiv händelse som han/hon är tacksam över att ha fått vara med om. Han/hon säger även några ord om den spännande utveckling som barnet kommer att genomgå inom de närmaste åren och som omgivningen kommer att få följa samt gratulerar föräldrarna och framför sina lyckönskningar inför framtiden.

  Talaren vänder sig genomgående till dopfamiljen som helhet och då främst till föräldrarna.

  Talet återfinns även under kategorin Barndop – Annan än förälder talar.

  129kr
 • Älskade mamma

  Det här talet passar dig som har en aktiv, självständig och klok mamma som du vill hylla på hennes födelsedag. Tonen i talet är enkel och saklig men präglad av tacksamhet. Födelsedagsbarnet har inte bara varit en god mor, hon är också en kvinna med många intressen och stort engagemang, väl ägnad att vara förebild åt sin son/dotter. Till åren kommen är hon fortfarande ungdomlig men med stor livserfarenhet. I slutet av talet uppmanar talaren de församlade att sjunga för födelsedagsbarnet samt därefter utbringa ett fyrfaldigt leve.

  139kr
You've just added this product to the cart: