Tillsammans är ni ett helt nytt jag!

Tillsammans är ni ett helt nytt jag!

Det här talet hålls växelvis av man och kvinna.
 Detta tal innehåller 286 ord och tar 1 minuter och 59 sekunder att framföra.

Det här talet hålls växelvis av man och kvinna. Det kan antingen inledningsvis hållas av en person som sedan blir ”avbruten” av sin partner, eller hållas växelvis redan från start.

Talet handlar om kärlekens förmåga att förändra, om kärlekens styrka och om den ökade livskvalitet som kärleken medför. Budskapet är vackert utan att bli alltför högtravande.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talets senare del:

[...]

NN, din man är din att dela livet med. Din man är din att våga tillsammans med, han är din att skapa ett hem med, din att växa med.

NN, din kvinna är ditt allt. Var rädd om henne. Lyssna på henne, prata med henne, gråt och skratta med henne.

[...]

NN och NN, tillsammans är ni levnadskvalitet.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Tillsammans är ni ett helt nytt jag!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Nynäshamn, 2015

Information om talskrivaren

 • Din sjuttiofemte födelsedag

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som vill blanda humor med allvar. Du vill hålla ett glatt och uppsluppet tal där du tar tillfället i akt att framhäva jubilarens stora betydelse i ditt eget och övriga gästers liv. Talet framförs vid ett större eller mindre firande av en sjuttiofemårings födelsedag.

  139kr
 • Med mobilen som vandringsstav

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet står inför dina kursare på avslutningsdagen. Du använder Dantes helvetesskildring för att teckna studietidens våndor. Traderarens vandringsstav är för er mobilen och du tillkännager, med glimten i ögat, att den varit livsviktig för er under de här åren. Utöver slit och prövningar betonar du naturligtvis hur roligt ni har haft, hur mycket ni bär med er härifrån och de livslånga vänskapsband ni har knutit. Du känner stolthet över att ha tagit examen och uppmanar dina kamrater att göra det samma.

  Talets inledande del:

  Dagens vandringsstav är en mobil. Vi går ingenstans utan den, och ska vi gå på bio eller möte eller yoga, eller för den delen in på biblioteket, blir vi påminda om att stänga av den. Håller vi inte den i handen så har vi den i fickan eller väskan. Allt fler av oss har också snäckor i öronen så att vi kan prata och gå samtidigt. Vi klarar oss inte utan våra mobiler. Därför tar jag med mobilen även på denna vandring.

  Idag är det inte bara ett skolår som är över för oss, utan möjligen samtliga skolår. Vi har tagit examen. Under de senaste tre åren har vi vandrat, inte bara genom olika helvetesnivåer, utan också uppför skärseldens berg och nu står vi förhoppningsvis inför himlen. Det har visat sig att vi har varit odödliga. Det gratulerar jag till.

  En utbildning som denna släpper inte ut alla. Idag släpper den ut oss.

  […]

  149kr
 • “Pappa, jag vill bara säga att du är toppen!”, “Jag har tur som har en mamma som du, grattis på födelsedagen!” samt “En sann nat

  Tal 1: Pappa, jag vill bara säga att du är toppen! Taltid: 3 min. 13 sek.

  Talet hålls av dig, son eller dotter, som har en nära, varm och öppenhjärtig relation till din pappa men som kanske inte talar om dina känslor inför honom till vardags. När nu pappa fyller år vill du passa på att tala om vilken toppenpappa han är och att du älskar honom. I vardagen rådfrågar du din pappa då och då om viktiga beslut, ni kommer överens och förstår varandra. I talet berättas att du inte är det av syskonen som vanligtvis kommer ihåg att uppvakta din pappa på något särskilt vis; om du är enda barnet kan detta bytas ut mot ”nära och kära.” Du kan naturligtvis inte låta bli att driva en smula med att pappa börjar bli ”gubbe”, men talar också om att han har barnasinnet kvar.

  Talet återfinns även under kategorin Födelsedagar – Till pappa.

  278kr
 • En ny människa

  Beskrivning av talet:

  Detta är ett tal som passar dig som gärna håller ett lekfullt och sprudlande tal. Talet har den fantastiska människokroppen som utgångspunkt. Armar, händer, ben och fingrar – tänk allt man kan göra med dessa! Du välkomnar barnet till världen, och talar till den nyfödda i all välmening. Du pratar om livet i stort, ger kloka råd och talar på ett lättsamt sätt om den nyfödda människans alla möjligheter.

  134kr
You've just added this product to the cart: