Pappas flicka

Detta är ett mycket kärleksfullt och samtidigt enkelt tal som hålls av brudens far (det återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden - Brudens far talar).
 Detta tal innehåller 531 ord och tar 3 minuter och 41 sekunder att framföra.

Detta är ett mycket kärleksfullt och samtidigt enkelt tal som hålls av brudens far det återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Brudens far talar). Talaren riktar sig till största del till bruden även om brudgummen blir omnämnd i mycket uppskattande ordalag framåt slutet. Temat är den speciella far-dotterrelationen som finns mellan talaren och bruden. Talaren minns hur han redan från början visste att hans dotter var ”pappas flicka” och beskriver sedan hur de busade och lekte tillsammans då hon var liten och ofta hade roligt ihop. I tonåren kom en period, som talaren nu kan skämta om, då hans dotter väl mest tyckte att han var töntig och ibland skämdes över honom inför kompisarna. Men det repade sig snart! En ny och fördjupad relation kunde uppstå, med plats för både vänskap och många gemensamma aktiviteter.

Nu när dottern gifter sig känner talaren sig visserligen lite vemodig och kanske åsidosatt, men han inser att dottern måste ha ett eget liv och göra egna val och han gläds med henne i hennes glädje. Trots allt finns ju dottern och den goda relationen kvar, nu utökad med dotterns make.

Avslutningsvis utlyser talaren på traditionellt vis en skål för dottern och brudparet.

I talet nämns flera aktiviteter som far och dotter har ägnat sig åt tillsammans, nämligen gå i skogen, idrotta och spela spel. Har man inte gjort detta kan man byta ut dem mot andra. Fadern berättar också om hur roligt det har varit att skoja och busa med varandra.

179kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Eller då jag kittlade dig och du kiknade av skratt och ropade ”Pappa sluta!” fast du, då jag väl slutade, bara ville fortsätta?

[...]

I tonåren kom du väl ett tag in i en fas då du inte älskade pappas barnslighet. Plötsligt skrek du ”Sluta pappa!” och menade det. Då hade jag varit töntig, tyckte du - skämt ut dig inför dina kompisar och dragit löjliga skämt som inte var roliga alls, enligt din åsikt.

[...]

Till slut måste nämligen alla pappor stå tillbaka. Även de som har en flicka som är alldeles särskilt deras egen och som de i självsmickrets ögonblick tycker sig likna.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Pappas flicka”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Arbetskamrat till bruden/brudgummen talar

  Det här talet hålls lämpligen av en arbetskamrat till bruden/brudgummen vid en bröllopsfest/bröllopsmiddag. Talaren känner bruden/brudgummen ganska väl, men framför allt i hennes/hans yrkesroll, vilket talaren tar fasta på: äktenskapet kräver liksom det gemensamma arbetet samarbetsförmåga, något som bruden/brudgummen har i stora mått. Avslutningsvis önskar talaren brudparet lycka till inför framtiden och utlyser en skål.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Tal med olika teman.

  124kr
 • Ett humoristiskt påskmiddagstal

  Detta är ett humoristiskt tal om påskens undanskymda plats i den svenska festkalendern. Varandes den enligt almanackan största eller näst största högtiden kommer den i verkliga livet ofta till korta då den inte äger samma världsliga lockelser som konkurrenterna jul och midsommar. Talet är skrivet för att hållas under en påskmiddag av värden/värdinnan eller en gäst.

  Detta tal återfinns även under kategorin “Övrigt – Påskmiddagstal”. Utdrag:

  […]

  Det är ju så, att påsken trots sin status som kristenhetens viktigaste högtid i vårt land har kommit att bli ganska styvmoderligt behandlad. Beror det på vår forna hedendom kanske? En högtid förlagd till samma tidpunkt som det tidigare firade midvinterblotet och som dessutom lät alla fortsätta att kalasa på grisen Särimners olyckliga ättlingar måste ju rimligen smälla högre än en högtid som präglas av den säregna kombinationen av nykläckta kycklingar och en döende man på ett kors. Julklapparnas och påskäggens intåg rubbade knappast balansen till påskens fördel, för ärligt talat, vad vill barnen helst ha: Presenter eller godis?

  […]

  Hur ligger det då till med midsommar? Liksom julen är den perfekt avpassad för oss årstidsfixerade nordbor.

  […]

  149kr
 • Det gamla året smyger stilla bort i natten – det nya hälsas med jubel!

  Detta är ett mycket högtidligt nyårstal som passar sig för en nyårsmiddag eller nyårsfest. Talaren kan vara värden/värdinnan eller en gäst. Det är ännu några timmar kvar till tolvslaget och han/hon vill påminna alla om det allvar som kännetecknar nyårsnatten, men också om förväntningarna och hoppet inför framtiden. Tiden som flyr är det övergripande temat. Talet avslutas med en uppmaning till alla att högtidligt ta farväl av det gamla året och hälsa det kommande med glädje. Talaren utbringar också en skål för det nya året.

  149kr
 • Hundra krogragg kan inte uppväga närvaron av en fru

  Detta är ett humoristiskt och tänkvärt tal där fördelarna för en man med att vara gift framhålls. Livet som ungkarl har rykte om sig att innebära frihet, men vad är denna frihet värd jämfört med gemenskapen i ett äktenskap? Du som talar är lämpligen en manlig vän eller släkting till brudgummen. Som avslutning utlyser du en skål för brudgummen och hans nyblivna maka.

  Talet återfinns även under kategorin Bestman – Bestman talar.

  149kr
You've just added this product to the cart: