Min lilla flicka har blivit stor

Min lilla flicka har blivit stor

Det här talet passar dig som är far/mor till bruden och vill hålla ett tal som verkligen får din dotter att förstå hur mycket du älskar henne.
 Detta tal innehåller 474 ord och tar 3 minuter och 17 sekunder att framföra.
5 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Det här talet passar dig som är far/mor till bruden och vill hålla ett tal som verkligen får din dotter att förstå hur mycket du älskar henne. Vanligtvis betraktar du dig som en lugn och sansad människa, men då din dotter gifter sig är det många känslor, tankar och minnen som kommer upp till ytan. Glädje, vemod, förväntan och oro blandar sig med varandra. Du blir kort sagt rörd. Allt detta vill du gärna ge uttryck för och du vill även passa på att på ett naturligt sätt framföra att också brudgummen har en plats i ditt hjärta.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Brudens far talar.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (1)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess inledande del:

[...]

Du, NN, min egen dotter, har idag fått säga ja till den man du älskar, och förhoppningsvis väntar er en framtid fylld av gemenskap och kärlek. Som förälder vill man ju ge sitt barn trygghet, också sedan det har blivit vuxet, och vad kan vara en större trygghet än att få dela sitt liv med en man som NN (brudgummen)? Det är en lättnad att se att du, NN (bruden; har funnit en så bra person som kan stå vid din sida.

Vidare vill jag berätta för dig om det vemod och den saknad jag känner.

[...]

Kundomdöme

5 av 5 stjärnor
1 omdöme
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

1 review for Min lilla flicka har blivit stor

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Trelleborg, 2017

Information om talskrivaren

 • Behåll känslan

  I det här talet, tänkt att hållas av lärare/rektor till gymnasieelever, blandas allvar med en liten gnutta stillsam humor. Talaren gör eleverna uppmärksamma på den brytningstid mellan barndom och vuxenliv som de befinner sig mitt i och uppmanar dem att under julen ta vara på den julstämning som hör barndomen till och som de förhoppningsvis fortfarande har inom räckhåll. Själv tänker talaren göra ett liknande försök, även om företaget är vanskligare för någon som har uppnått hans/hennes aktningsvärda ålder. I slutet av talet tillönskas eleverna en riktigt god jul och får också ett erkännande för terminens arbetsinsats.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & rektor & lärare – Gymnasiet.

  149kr
 • Den som har gjort sitt bästa kan alltid vara stolt över sig själv

  Det här talet hålls lämpligen av lärare/rektor på en skolavslutning i grundskolan. Talet tar på ett enkelt och lättsamt sätt upp ett ganska allvarligt tema, nämligen att det inte alltid är lätt att känna att man har lyckats med det man ville eller att man duger. Inför sommarlovet minns man både det bra och det dåliga som har hänt under skolåret, det finns både förväntningar och svikna förhoppningar i luften, vilket talaren nu anknyter till. Budskapet är att det viktigaste är att man har försökt gör sitt bästa, även om det inte alltid är så lätt, det heller.

  I slutet av talet konstaterar talaren att det gångna skolåret har varit en intensiv tid av mognad och växande, och hon/han uppmanar därför eleverna att nu lämna det bakom sig och njuta av det stundande sommarlovet, ett välförtjänt tillfälle till vila och återhämtning.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Allmänna avslutningstal.

  139kr
 • Jag har förstått att jag förväntas hålla tal …

  Det här humoristiska talet med en lite annorlunda infallsvinkel passar dig som vill hålla ett både roligt och traditionellt upplagt tal till din dotter och hennes nyblivne make på deras bröllop. Du och din dotter har en bra relation, liksom du och din svärson. Som brudens far vet du om att du förväntas hålla tal, något som du inte brukar göra särskilt ofta, och nu griper du dig uppgiften an med både självdistans och entusiasm. Du talar till din dotter om allt hon har lärt dig, förmanar med glimten i ögat din svärson att ta väl vara på henne samt ger honom ditt erkännande. Slutligen utlyser du en skål för de nygifta och önskar dem lycka till i framtiden.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Brudens far talar.

  159kr
 • Högsta betyg i uthållighet!

  Det här varma och lätt humoristiska talet hålls av en förälder till en student som kanske inte alltid haft så lätt för sig i skolan, men som ändå, på det hela taget, kämpat på och försökt göra sitt bästa. Det börjar med att talaren på ett skämtsamt sätt erkänner att också han/hon minns hur trögt det ibland kunde kännas att gå i skolan och hur trött man kunde bli på föräldrarnas tjat och oro. Därför har talaren ofta mer än väl förstått sin son/dotter då han/hon har suckat över läxor och prov. Nu är emellertid studenten överstånden och talaren är stolt över sin son/dotter – men inte i första hand över de påvisbara prestationerna utan över att sonen/dottern har kämpat så hårt. Högsta betyg i uthållighet borde det bli, om det fanns ett sådant betyg. Talet avslutas med en skål för den nybakade studenten.

  149kr
You've just added this product to the cart: