Lite vemod, stor lycka

Lite vemod, stor lycka

Detta är ett varmt och lite lågmält tal från en förälder till bruden eller brudgummen.
 Detta tal innehåller 313 ord och tar 2 minuter och 10 sekunder att framföra.
5 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )
Lite vemod, stor lycka

Detta är ett varmt och lite lågmält tal från en förälder till bruden eller brudgummen. Talet handlar framför allt om de känslor som man har för sitt barn som förälder: oro och hopp, vemod och lycka. Tiden går fort och plötsligt är det lilla barn som man hade stort. Det är svårt att förstå. Samtidigt är bröllopsdagen en dag som bär på löften inför framtiden. Det vill talaren ta fasta på och innan skålen för brudparet utlyses önskar hon/han makarna lycka till och lovar samtidigt att finnas till för dem om de skulle behöva det.

Talet återfinns även under kategorin “Bröllop, till brudparet – Stillsamma bröllopstal”. Utdrag:

[…]

Att vara förälder är, om allt är som det skall vara, att önska sitt barn lycka i livet. Det innebär att man ibland är orolig. Livet innehåller ju också svårigheter och faror. Då är det skönt med dagar som den här, då man kan pusta ut en stund och känna att sonen/dottern verkligen har det bra nu, att han/hon har anledning att vara hoppfull inför framtiden.

[…]

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (1)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag:

[...]

Att vara förälder är, om allt är som det skall vara, att önska sitt barn lycka i livet. Det innebär att man ibland är orolig. Livet innehåller ju också svårigheter och faror. Då är det skönt med dagar som den här, då man kan pusta ut en stund och känna att sonen/dottern verkligen har det bra nu, att han/hon har anledning att vara hoppfull inför framtiden.

[...]

Kundomdöme

5 av 5 stjärnor
1 omdöme
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

1 review for Lite vemod, stor lycka

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Timrå, 2016

Information om talskrivaren

 • Från jämlikhetsförkämpe till överbeskyddande mor

  Det här humoristiska talet är skrivet för att hållas av brudgummens mor. Talaren börjar med att konstatera att det finns ett särskilt band mellan mödrar och söner och att detta band kan få mödrarna att glömma sina lojaliteter med det egna könet. Ingen flicka duger åt den egna sonen och plötsligt har man förvandlats till en riktig ragata. Nåja, nu har sonen äntligen funnit en värdig maka som till och med den mest överbeskyddande mor måste godkänna. Dessutom har svärdottern fått modern att ta sitt förnuft till fånga; att sonen har lite krav på sig är faktiskt både nödvändigt och bra … Talet avslutas med en skål för brudparet.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudgummen – Till brugummen.

  159kr
 • Ni är redan en klassisk kombination!

  Det här talet hålls lämpligen av en släkting eller vän till ett brudpar som redan varit tillsammans i många år och/eller har gemensamma barn. Poängen i talet är att talaren egentligen inte tycker sig ha särskilt mycket att säga. Brudparet tycks ju redan ha receptet på hur man får ett äktenskap att fungera och håller kärleken vid liv! Det märks inte bara genom den kärlek de utstrålar gentemot varandra utan också på hur de lyckas med att vara en sann tillgång för släkt och vänner och ha ett öppet hem där alla kan känna sig välkomna. Därför koncentrerar talaren sig istället just på att tala om den varma och trygga atmosfär som utgår från detta redan etablerade par, och ger dem dessutom ett stort grattis åtföljt av en uppskattande skål.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Brudpar som har barn.

  139kr
 • Att nå målet

  Detta tal riktar sig till en ambitiös och flitig ung man/kvinna som just har tagit studenten. Du som talar kan vara vem som helst som känner honom/henne och vill hedra och gratulera. Du talar om vad studentexamen innebär som både ett mål som just har uppnåtts och som ett avstamp ut i vuxenlivet. Nu återstår att beträda den väg som är livserfarenhetens och självkännedomens.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Förälder till student.

  139kr
 • Låt oss fylla dessa rum

  Det här seriösa och relativt korta talet passar vid invigningen av nybyggda lokaler, vare sig dessa ska användas som arbetsplats eller för föreningsliv, affärsverksamhet eller något annat. Talaren tar fasta på att lokaler bara är döda ting utan de människor som verkar i dem, talar om dem och minns dem. Samtidigt innebär en ny lokal så många inneboende möjligheter att ta vara på, om det bara finns någon som kan se dem. Därför uppmanar du åhörarna att fylla dessa lokaler/denna lokal med liv. Avslutningsvis utbringar du en skål för de nya lokalerna/den nya lokalen, för allt som ska komma att förverkligas i dem/den och för de människor som ska låta det ske.

  Talet återfinns även under kategorin Invigning – Taklagsfest/Invigningar.

  139kr
You've just added this product to the cart: