Lite vemod, stor lycka

Lite vemod, stor lycka

Detta är ett varmt och lite lågmält tal från en förälder till bruden eller brudgummen.
 Detta tal innehåller 313 ord och tar 2 minuter och 10 sekunder att framföra.
5 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Detta är ett varmt och lite lågmält tal från en förälder till bruden eller brudgummen. Talet handlar framför allt om de känslor som man har för sitt barn som förälder: oro och hopp, vemod och lycka. Tiden går fort och plötsligt är det lilla barn som man hade stort. Det är svårt att förstå. Samtidigt är bröllopsdagen en dag som bär på löften inför framtiden. Det vill talaren ta fasta på och innan skålen för brudparet utlyses önskar hon/han makarna lycka till och lovar samtidigt att finnas till för dem om de skulle behöva det.

Talet återfinns även under kategorin “Bröllop, till brudparet – Stillsamma bröllopstal”. Utdrag:

[…]

Att vara förälder är, om allt är som det skall vara, att önska sitt barn lycka i livet. Det innebär att man ibland är orolig. Livet innehåller ju också svårigheter och faror. Då är det skönt med dagar som den här, då man kan pusta ut en stund och känna att sonen/dottern verkligen har det bra nu, att han/hon har anledning att vara hoppfull inför framtiden.

[…]

139kr

Utdrag:

[...]

Att vara förälder är, om allt är som det skall vara, att önska sitt barn lycka i livet. Det innebär att man ibland är orolig. Livet innehåller ju också svårigheter och faror. Då är det skönt med dagar som den här, då man kan pusta ut en stund och känna att sonen/dottern verkligen har det bra nu, att han/hon har anledning att vara hoppfull inför framtiden.

[...]

Kundomdöme

5 av 5 stjärnor
1 omdöme
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

1 review for Lite vemod, stor lycka

  Betygsätt talet

  Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

  Såldes senast till:
  Timrå, 2016

  Information om talskrivaren

  • Hundra krogragg kan inte uppväga närvaron av en fru

   Detta är ett humoristiskt och tänkvärt tal där fördelarna för en man med att vara gift framhålls. Livet som ungkarl har rykte om sig att innebära frihet, men vad är denna frihet värd jämfört med gemenskapen i ett äktenskap? Du som talar är lämpligen en manlig vän eller släkting till brudgummen. Som avslutning utlyser du en skål för brudgummen och hans nyblivna maka.

   Talet återfinns även under kategorin Bestman – Bestman talar.

   149kr
  • Far och son emellan

   Som stolt och kärleksfull far vill du hålla ett tal till din son och hans brud. Paret är ganska ungt och det är första gången de båda gifter sig med någon. Därför vill du gärna ge din son några kloka ord på vägen och även ge honom mod och självförtroende att gå in i den roll som äkta make som nu kommer att bli hans. Som erfaren man vet du att det kan vara skrämmande att ge sig in i nära relationer som innebär ansvar och krav på mognad, men du vet också att detta, om man bara låter det ske, också är innebär en stor lycka. Du avslutar med en skål för brudparet – givetvis.

   149kr
  • Till en högt älskad mor på hennes födelsedag

   Detta är ett mycket varmt och kärleksfullt tal tänkt att hållas av den vuxna dottern/sonen till födelsedagsbarnet som lämpligen är en kvinna som fyller minst femtio år, och som normalt inte vill stå i centrum. I talet framkommer det att födelsedagsbarnet varit en omtänksam och självuppoffrande mor som alltid haft sin dotters/sons bästa för ögonen och funnits där för att trösta, visa, påminna och tjata lite grann då det behövts. I centrum står det vuxna barnets tacksamhet mot den förälder som gjort sitt bästa; en tacksamhet som hon/han nu gärna vill passa på att ge uttryck för. Talet avslutas med ett fyrfaldigt leve för födelsedagsbarnet.

   139kr
  • Att nå målet

   Detta tal riktar sig till en ambitiös och flitig ung man/kvinna som just har tagit studenten. Du som talar kan vara vem som helst som känner honom/henne och vill hedra och gratulera. Du talar om vad studentexamen innebär som både ett mål som just har uppnåtts och som ett avstamp ut i vuxenlivet. Nu återstår att beträda den väg som är livserfarenhetens och självkännedomens.

   Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Studenttal.

   139kr
  You've just added this product to the cart: