Jag har förstått att jag förväntas hålla tal …

Jag har förstått att jag förväntas hålla tal …

Det här humoristiska talet med en lite annorlunda infallsvinkel passar dig som vill hålla ett både roligt och traditionellt upplagt tal till din dotter och hennes nyblivne make på deras bröllop.
 Detta tal innehåller 429 ord och tar 2 minuter och 58 sekunder att framföra.

Det här humoristiska talet med en lite annorlunda infallsvinkel passar dig som vill hålla ett både roligt och traditionellt upplagt tal till din dotter och hennes nyblivne make på deras bröllop. Du och din dotter har en bra relation, liksom du och din svärson. Som brudens far vet du om att du förväntas hålla tal, något som du inte brukar göra särskilt ofta, och nu griper du dig uppgiften an med både självdistans och entusiasm. Du talar till din dotter om allt hon har lärt dig, förmanar med glimten i ögat din svärson att ta väl vara på henne samt ger honom ditt erkännande. Slutligen utlyser du en skål för de nygifta och önskar dem lycka till i framtiden.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Brudens far talar.

159kr

Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Som far får man varje dag lära sig nya saker.

[...]

Nu senast har jag lärt mig hur man bör bete sig som far till bruden.

[...]

Du, NN (bruden; är verkligen min ögonsten. Utan ditt (och dina syskons) inflytande vet jag, uppriktigt sagt, inte vad det hade blivit för slags man av mig.

[...]

Till dig, NN (brudgummen; vill jag på svärfäders vis säga ett varningens ord.

[...]

Jag ser fram emot framtida familjesamvaro med er båda.

[...]

Nu har jag strax fullgjort min uppgift,

[...]

Skål för er och för er framtid!

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Jag har förstått att jag förväntas hålla tal …”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Vårgårda, 2016

Information om talskrivaren

 • Tänk att du valde mig!

  Du ska gifta dig och i samband med bröllopsfesten/bröllopsmiddagen önskar du ge din brud en kärleksförklaring som verkligen rör hennes hjärta. Naturligtvis vet hon redan att du älskar henne, du har sagt henne det många gånger, men aldrig såhär, i ett så högtidligt sammanhang. Talet – som är skrivet för att kunna hållas även av en ovan talare – är ödmjukt och känslosamt utan att bli för sentimentalt. Du berömmer din brud för hennes underbara personlighet och för hennes skönhet och berättar för henne hur tacksam du är över att hon har velat bli din fru. Avslutningsvis utlyser du en skål för henne och för er kärlek.

  139kr
 • Juni, juli, augusti

  Det här positiva men innehållsmässigt ganska neutrala talet passar att hållas av en lärare/rektor på en grundskola inför sommarlovet. Bäst lämpar det sig för en avslutning i aulan eller på liknande plats där eleverna har samlats, men det kan också, med vissa ytterst små ändringar, hållas i ett klassrum. Temat är den glädje och förväntan som är förknippad med avslutningsdagen och med de tre sommarmånaderna juni, juli och augusti. Avslutningsvis önskas alla ett lyckligt sommarlov.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Mellanstadiet.

  139kr
 • Sommaren är lika för alla

  Det här uppmuntrande och seriösa talet är skrivet för att hållas av en rektor/lärare på en grundskola inför en vårterminsavslutning. Temat är att sommaren med sin sol, värme och grönska finns att njuta av för oss alla, oavsett hur vi har det i övrigt. Att gå på sommarlov kan för olika elever innebära olika saker. En del ska åka på semester, andra ska vara hemma. Vissa har föräldrar som arbetar mycket medan andra mammor och pappor kan vara lediga och umgås med familjen. Några elever kanske oroar sig inför sommarlovet, av olika skäl. Detta vet du som lärare/rektor och därför tar du fasta på den positiva upplevelse som faktiskt väntar var och en av eleverna; den som har med årstidens skönhet och överflöd att göra. Avslutningsvis önskar du alla en underbar sommar och ett glatt återseende till hösten.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Allmänna avslutningstal.

  139kr
 • Din förtjänst

  Detta är ett hjärtligt och mycket uppskattande tal skrivet för att hållas av en mor/far till en student det återfinns även under kategorin Examen & student – Förälder till student). Talaren berättar om hur det är att vara förälder, nämligen både svårt och glädjefyllt. Särskilt det senare. Och extra glädjefyllt är det naturligtvis en dag som just studentdagen, då det ges tillfälle att vara med och dela barnets glädje över att ha klarat av någonting viktigt. För detta känner talaren tacksamhet gentemot barnet. Trots allt är det ju barnets insats som har lett till att han/hon klarat sig så bra. I slutet av talet får studenten också mottaga förälderns gratulationer – så välförtjänta på hans/hennes stora dag.

  Talet kan hållas vid en fest, middag eller mottagning, oavsett om det är många eller få gäster närvarande. Det passar den förälder som känner ödmjukhet och glädje över sitt barns ansträngningar och framgångar men som inte tar något för givet. Kort sagt är det ett tal som fokuserar på kärlek och tacksamhet snarare än på prestation.

  159kr
You've just added this product to the cart: