Jag har förstått att jag förväntas hålla tal …

Jag har förstått att jag förväntas hålla tal …

Det här humoristiska talet med en lite annorlunda infallsvinkel passar dig som vill hålla ett både roligt och traditionellt upplagt tal till din dotter och hennes nyblivne make på deras bröllop.
 Detta tal innehåller 429 ord och tar 2 minuter och 58 sekunder att framföra.

Det här humoristiska talet med en lite annorlunda infallsvinkel passar dig som vill hålla ett både roligt och traditionellt upplagt tal till din dotter och hennes nyblivne make på deras bröllop. Du och din dotter har en bra relation, liksom du och din svärson. Som brudens far vet du om att du förväntas hålla tal, något som du inte brukar göra särskilt ofta, och nu griper du dig uppgiften an med både självdistans och entusiasm. Du talar till din dotter om allt hon har lärt dig, förmanar med glimten i ögat din svärson att ta väl vara på henne samt ger honom ditt erkännande. Slutligen utlyser du en skål för de nygifta och önskar dem lycka till i framtiden.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Brudens far talar.

159kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Som far får man varje dag lära sig nya saker.

[...]

Nu senast har jag lärt mig hur man bör bete sig som far till bruden.

[...]

Du, NN (bruden; är verkligen min ögonsten. Utan ditt (och dina syskons) inflytande vet jag, uppriktigt sagt, inte vad det hade blivit för slags man av mig.

[...]

Till dig, NN (brudgummen; vill jag på svärfäders vis säga ett varningens ord.

[...]

Jag ser fram emot framtida familjesamvaro med er båda.

[...]

Nu har jag strax fullgjort min uppgift,

[...]

Skål för er och för er framtid!

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Jag har förstått att jag förväntas hålla tal …”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Vårgårda, 2016

Information om talskrivaren

 • Juni, juli, augusti

  Det här positiva men innehållsmässigt ganska neutrala talet passar att hållas av en lärare/rektor på en grundskola inför sommarlovet. Bäst lämpar det sig för en avslutning i aulan eller på liknande plats där eleverna har samlats, men det kan också, med vissa ytterst små ändringar, hållas i ett klassrum. Temat är den glädje och förväntan som är förknippad med avslutningsdagen och med de tre sommarmånaderna juni, juli och augusti. Avslutningsvis önskas alla ett lyckligt sommarlov.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Skolavslutning vårtermin.

  139kr
 • En av de roligaste dagarna på året

  Det här talet är tänkt att hållas på en julavslutning för grundskoleelever av en rektor eller lärare. Tonen i talet är personlig och varm men ändå ganska neutral. Betoningen ligger snarare på det faktum att det nu väntar ett långt, välbehövligt lov än på klassiska svenska jultraditioner och familjeliv, vilket gör att talet även lämpar sig att hållas på en skola där många av eleverna kommer från familjer med annan religiös bakgrund än den kristna. Rektorn/läraren påminner om att julen, trots allt som måste göras, framför allt är en tid för återhämtning. Han/hon berättar om den förväntan han/hon själv som barn brukade känna inför julavslutningen, den dag då man fortfarande har hela lovet framför sig. Talet avslutas naturligtvis med att rektorn/läraren önskar alla en riktigt god jul och ett långt, härligt lov.

  149kr
 • Hur gick det här till? Har du redan tagit studenten?

  Som mamma/pappa till en ung man/kvinna som just har tagit studenten är du full av känslor som du gärna vill uttrycka: stolthet, glädje, kärlek, nyfikenhet på den unges framtid och, inte minst, förvåning över att tiden har gått så fort. Det här lättsamma och aningen humoristiska talet låter dig förmedla allt detta utan att du för den skull blir för långrandig. Naturligtvis avslutar du talet med en skål för din alldeles egna student; din son/dotter som nu är så gott som vuxen!

  134kr
 • Alla behövs

  Det här talet hålls lämpligen av rektorn för en högstadie- eller gymnasieskola inför en terminsstart. Talaren pekar på den utmaning som en helt ny termin innebär för både lärare och elever och betonar allas gemensamma ansvar för att skolan ska kunna vara det den är avsedd att vara, nämligen en mötesplats där kunskap förmedlas och där alla måste kunna få plats och trivas.

  159kr
You've just added this product to the cart: