Brudens far håller ett kärleksfullt tal och välkomnar samtidigt sin svärson

Brudens far håller ett kärleksfullt tal och välkomnar samtidigt sin svärson

Det här traditionella och högtidliga men samtidigt ganska enkla talet hålls av brudens far som öppningstal på bröllopsfesten.
 Detta tal innehåller 426 ord och tar 2 minuter och 57 sekunder att framföra.

Det här traditionella och högtidliga men samtidigt ganska enkla talet hålls av brudens far som öppningstal på bröllopsfesten. Det är väl strukturerat och passar därför extra bra för den ovane talaren som gärna vill att ”allt” ska finnas med.

Inledningsvis vänder sig talaren till sin dotter. Han påpekar hur nyss hon var hans lilla flicka som behövde hans hjälp med allt möjligt, och han lovar henne att finnas till även fortsättningsvis. Därefter riktas talet till brudgummen, som hälsas välkommen in i familjen och ges några uppskattande ord. Talets sista del tillägnas brudparet som helhet med några kloka synpunkter på äktenskapet och kärleken.

Talet återfinns också under kategorin Bröllop, till bruden – Brudens far talar.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Då jag såg dig och din brudgum i kyrkan/vid vigseln förut tänkte jag på hur fort tiden har gått. Det var inte länge sedan som jag höll din lilla hand i min då vi var ute och gick och du behövde hjälp med allt från att knyta dina skor till att göra läxan.

[...]

Till dig, NN (brudgummen; vill jag säga att du är varmt välkommen in i familjen; inte bara för att min dotter har valt dig,

[...]

Sluta inte att vara nyfikna på livet.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Brudens far håller ett kärleksfullt tal och välkomnar samtidigt sin svärson”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Tandsbyn, 2017

Information om talskrivaren

 • Vänner för livet

  Det här seriösa men lättsamma talet är skrivet för att hållas av en student till andra studenter vid skolans studentavslutning, vid en studentmiddag eller liknande. Temat i talet är den kamratskap som utvecklas i en klass under tre skolår. Mycket spännande och roligt hinner hända och man hinner lära känna varandra väl. Därför vill talaren nu uppmana sina medstudenter att hålla kontakten med varandra även i framtiden, även om mycket kommer att förändras i deras liv. Talaren avslutar med att gratulera sig själv och sina medstudenter till att ha tagit studenten.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Student talar till student.

  134kr
 • En lillebrors många (orättvisa) fördelar

  Det här humoristiska talet hålls av ett äldre syskon till brudgummen. Tonen är bitsk men varm. Talaren börjar med att upplysa om alla de fördelar ett yngre syskon har jämfört med ett äldre och påpekar dessutom att brudgummen, hur gammal han än blir, alltid kommer att vara hennes/hans lillebror. Mot slutet erkänner talaren dock att det finns åtminstone vissa fördelar med att vara storasyskon, något som hon/han nu kommer att ta fasta på då hon/han ger brudparet ett kort råd inför framtiden. Därefter övergår talaren till att vända sig till båda makarna, som par. Hon/han talar om för dem hur fina de är tillsammans och utlyser en uppsluppen skål för dem och deras äktenskap.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudgummen – Till bror.

  159kr
 • Ett gott skratt förlänger livet – och äktenskapet!

  I ett äktenskap är det inte bara kärleken som är viktig utan också glädjen. Då vardagen tränger sig på med små och stora bekymmer är det viktigt att kunna skratta tillsammans.

  Detta är ett tal med bitsk humor och mycket värme till ett brudpar med humor och självdistans. Talaren kan vara vem som helst som känner makarna och har fått tillfälle att njuta av deras förmåga att få sin omgivning på gott humör.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Humoristiskt till brudparet.

  169kr
 • Stolt förälder håller tal på den ambitiösa sonens/dotterns student

  Din son/dotter har tagit studenten och du vill hålla ett varmt, uppmuntrande och mycket uppskattande tal på hans/hennes studentfest/studentmottagning. Sonen/dottern är en ansvartagande och ambitiös ung man/kvinna, vilket du framhåller i ditt tal. Som förälder känner man ju sig ofta orolig för sina barn och undrar hur det ska gå för dem, men en dag som denna, då sonen/dottern har visat sig kapabel att ta studenten, finns det bara anledning att känna stolthet. Från och med nu kan sonen/dottern, både av dig och av resten av sin omgivning, anses vuxen nog att själv ta sig fram här i tillvaron – med din hjälp naturligtvis, om det skulle behövas. Du avslutar ditt tal med att utlysa en skål för huvudpersonen.

  129kr
You've just added this product to the cart: