Ett varmt och uppskattande tal till brudparet från brudens mor

Ett varmt och uppskattande tal till brudparet från brudens mor

Din dotter gifter sig och du är fylld av stolthet, tacksamhet och lycka för hennes skull.
 Detta tal innehåller 409 ord och tar 2 minuter och 50 sekunder att framföra.
3 av 5 baserat på 3 betyg
(3 kundbetyg )

Din dotter gifter sig och du är fylld av stolthet, tacksamhet och lycka för hennes skull. Inte nog med att du får vara med och fira en stor händelse i din dotters liv, du är också mycket nöjd med din svärson som du av fullaste hjärta vill välkomna in i familjen. Dessutom vill du gärna ta tillfället i akt att säga några ord om den äktenskapliga kärleken som du jämför med kärleken mellan barn och föräldrar. Precis som din dotter är en gåva som du har tagit emot i tacksamhet och på bästa sätt försökt ta ansvar för, är äktenskapet en relation som i sig är en gåva, i förälskelsen, men som på sikt kräver vård och omsorg.

Avslutningsvis önskar du brudparet lycka till, lovar att finnas där för dem om du behöver dem samt utlyser en skål – för din dotter och din svärson.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Mor talar till sin dotter.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (3)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess olika delar:

Kära NN (bruden).

Som din mor har jag ofta haft anledning att känna mig både stolt och lycklig,

[...]

Och på samma vis som ett barn inte bara väcker stolthet och kärlek då det föds så visar sig kärleken mellan man och hustru inte bara i den första förälskelsen;

[...]

Av alla de anledningar som jag idag har att känna tacksamhet så är en av de största att det är just du, NN (brudgummen; som min dotter har valt ut till sin make.

[...]

Kundomdöme

3 av 5 stjärnor
3 omdömen

3 reviews for Ett varmt och uppskattande tal till brudparet från brudens mor

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Ljusdal, 2017

Information om talskrivaren

 • En stor dag

  Det här talet är tänkt att hållas av en far/morförälder till barnet som döps/namnges. Barnet är talarens första och mycket efterlängtade barnbarn och tonen i talet är präglad av tacksamhet och förväntan. Talaren poängterar att dop/namngivningsdagen är en stor dag i barnets liv men att detta egentligen gäller alla dagar. Att få följa ett barns utveckling är i sig en stor erfarenhet, varje dag, för både omgivningen och barnet självt. Talaren reflekterar också över det märkliga som det innebär att som förälder få se sina barn bli vuxna och själva få egna barn. Dopbarnet är en länk i den oändligt långa kedja som är livets och en dag kommer också det att växa upp och kanske få egna barn. Avslutningsvis hälsar talaren barnet välkommet och önskar att varje dag i dess liv ska få bli en stor dag – en dag av utveckling och nya erfarenheter.

  139kr
 • Så till slut får man väl krypa till korset då …

  Det här varma och smått humoristiska talet hålls av en förälder till en student som har visat prov på mognad och förmåga att ta ansvar för sitt liv och för sitt skolarbete. Talaren skämtar om att det nu har blivit dags att krypa till korset och ge upp identiteten som allvetande förälder till förmån för en ny, jämlikare relation till sonen/dottern. Dessutom avger föräldern ett löfte: hädanefter kommer han/hon inte att lägga sig i den unga människans liv annat än vid förfrågan – om det inte går alldeles på tok, förstås.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Förälder till student.

  149kr
 • Lite vuxnare för varje år

  Detta är ett varmt och lite lågmält tal från en förälder till bruden eller brudgummen. Talet handlar framför allt om de känslor som man har för sitt barn som förälder: oro och hopp, vemod och lycka. Tiden går fort och plötsligt är det lilla barn som man hade stort. Det är svårt att förstå. Samtidigt är bröllopsdagen en dag som bär på löften inför framtiden. Det vill talaren ta fasta på och innan skålen för brudparet utlyses önskar hon/han makarna lycka till och lovar samtidigt att finnas till för dem om de skulle behöva det.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Stillsamma bröllopstal.

  159kr
 • Bruden tackar

  Det här talet passar en brud som gärna vill tacka alla dem som hjälpt till med att göra hennes bröllopsdag till en minnesvärd dag. Tonen är enkel och uppskattande. Först tackas tärnan som är en nära väninna till bruden. Därefter får föräldrar och svärföräldrar som har hjälpt till med det praktiska kring festen ett stort tack. Inte heller resten av bröllopsgästerna glöms bort – utan gäster blir det nämligen ingen fest. Slutligen övergår bruden till att tacka sin nyblivne make och ge honom sin kärleksförklaring. Skålen som utlyses allra sist är också för honom – hennes älskade make.

  Om det skulle vara andra/fler personer som hjälpt till med bröllopet finns det utrymme för både ändringar och tillägg i talet.

  134kr
You've just added this product to the cart: