Brudgummens mor talar till brudparet, varmt och med omtanke

Brudgummens mor talar till brudparet, varmt och med omtanke

Det här varma och lagom högtidliga talet hålls av brudgummens mor och riktar sig i tur och ordning till brudgummen, bruden och makarna som helhet (talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudgummen - Brudgummens mor talar).
 Detta tal innehåller 332 ord och tar 2 minuter och 18 sekunder att framföra.
1 av 5 baserat på 2 betyg
(2 kundbetyg )

Det här varma och lagom högtidliga talet hålls av brudgummens mor och riktar sig i tur och ordning till brudgummen, bruden och makarna som helhet talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudgummen – Brudgummens mor talar). Talaren börjar med att säga några ord om det speciella band som ofta finns mellan mor och son. Sonen har verkligen en stor plats i hennes hjärta. Sedan går hon över till att tala om äktenskapet, om bruden som sonen nu kommer att ha vid sin sida och om sin egen önskan om att få följa makarna som ett stöd och en hjälp på deras väg mot framtiden. Slutligen välkomnar hon bruden in i familjen och framför sina gratulationer och sina välgångsönskningar, alltsammans följt av en skål för brudparet.

Lämpliga förutsättningar för talet är att talaren har en god relation till såväl brudgum som brud.

139kr

Utdrag ur inledningen:

[...]

Det sägs att det mellan mor och son finns ett särskilt starkt band som aldrig kan slitas ut eller slitas av. I sonen ser modern kanske en del av sig själv, som hon kunde ha varit om hon varit pojke. Om hon har haft en far eller en bror som hon tyckt om ser hon säkert också honom i sonen och samma sak om barnets far är eller har varit älskad av henne.

[...]

Kundomdöme

1 av 5 stjärnor
2 omdömen
5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %

2 reviews for Brudgummens mor talar till brudparet, varmt och med omtanke

  Betygsätt talet

  Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

  Såldes senast till:
  Vaxholm, 2017

  Information om talskrivaren

  • Nu är det dags att släppa stressen

   Det här humoristiska och aningen vassa jultalet passar att hållas av värden/värdinnan vid en julmiddag för släkt och/eller vänner. Temat är julstress. För att det ska passa måste sällskapet till stora delar bestå av personer som har uppnått den ålder då familjelivet och dess plikter har börjat sätta sin prägel på julen.

   Avslutningsvis säger värden/värdinnan varsågoda åt gästerna att börja äta samt önskar dem alla en god jul.

   Talet återfinns även under kategorin Jul och nyår – Jultal, allmänt.

   169kr
  • Högsta betyg i uthållighet!

   Det här varma och lätt humoristiska talet hålls av en förälder till en student som kanske inte alltid haft så lätt för sig i skolan, men som ändå, på det hela taget, kämpat på och försökt göra sitt bästa. Det börjar med att talaren på ett skämtsamt sätt erkänner att också han/hon minns hur trögt det ibland kunde kännas att gå i skolan och hur trött man kunde bli på föräldrarnas tjat och oro. Därför har talaren ofta mer än väl förstått sin son/dotter då han/hon har suckat över läxor och prov. Nu är emellertid studenten överstånden och talaren är stolt över sin son/dotter – men inte i första hand över de påvisbara prestationerna utan över att sonen/dottern har kämpat så hårt. Högsta betyg i uthållighet borde det bli, om det fanns ett sådant betyg. Talet avslutas med en skål för den nybakade studenten.

   149kr
  • En stolt och lycklig förälder talar på sin sons/dotters bröllop

   Du är en stolt mor/far som vill hålla ett varmt och kärleksfullt men ändå ganska kort och enkelt tal på din sons/dotters bröllop. Temat i talet är din glädje över sonens/dotterns lycka, men såsom den äldre och erfarnare person du är passar du också på att ge några goda och beprövade råd inför äktenskapet. Avslutningsvis önskar du brudparet lycka till och utlyser en skål.

   Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Far/mor talar till brudparet.

   139kr
  • Lite vemod, stor lycka

   Detta är ett varmt och lite lågmält tal från en förälder till bruden eller brudgummen. Talet handlar framför allt om de känslor som man har för sitt barn som förälder: oro och hopp, vemod och lycka. Tiden går fort och plötsligt är det lilla barn som man hade stort. Det är svårt att förstå. Samtidigt är bröllopsdagen en dag som bär på löften inför framtiden. Det vill talaren ta fasta på och innan skålen för brudparet utlyses önskar hon/han makarna lycka till och lovar samtidigt att finnas till för dem om de skulle behöva det.

   Talet återfinns även under kategorin “Bröllop, till brudparet – Stillsamma bröllopstal”. Utdrag:

   […]

   Att vara förälder är, om allt är som det skall vara, att önska sitt barn lycka i livet. Det innebär att man ibland är orolig. Livet innehåller ju också svårigheter och faror. Då är det skönt med dagar som den här, då man kan pusta ut en stund och känna att sonen/dottern verkligen har det bra nu, att han/hon har anledning att vara hoppfull inför framtiden.

   […]

   139kr
  You've just added this product to the cart: