Ett gott skratt förlänger livet – och äktenskapet!

Ett gott skratt förlänger livet – och äktenskapet!

I ett äktenskap är det inte bara kärleken som är viktig utan också glädjen.
 Detta tal innehåller 367 ord och tar 2 minuter och 32 sekunder att framföra.

I ett äktenskap är det inte bara kärleken som är viktig utan också glädjen. Då vardagen tränger sig på med små och stora bekymmer är det viktigt att kunna skratta tillsammans.

Detta är ett tal med bitsk humor och mycket värme till ett brudpar med humor och självdistans. Talaren kan vara vem som helst som känner makarna och har fått tillfälle att njuta av deras förmåga att få sin omgivning på gott humör.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Humoristiskt till brudparet.

169kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Vad är det som kan få två personer att i vuxen ålder besluta sig för att leva tillsammans för all framtid? Kärlek, naturligtvis, skulle en sann romantiker svara.

[...]

Alla som varit eller är gifta eller sambo vet vad jag talar om;

[...]

Ni, kära brudpar, är en skrattretande kombination, höll jag på att säga.

[...]

Eftersom jag inte äger riktigt samma spirituella förmåga som brudparet tänker jag nu inte bli så väldigt mycket mer långrandig.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Ett gott skratt förlänger livet – och äktenskapet!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Halmstad, 2017

Information om talskrivaren

 • Tänk att du har blivit så stor!

  Det här varma och humoristiska konfirmationstalet framförs av en mor-/farförälder till konfirmanden. Talaren skojar om det faktum att den äldre generationen har så svårt att förstå att barnen blir stora och att detta faktiskt går så fort som det gör. Han/hon övergår sedan till att säga några kloka ord om vad konfirmationen innebär av ny mognad och nya reflektioner runt tillvaron. Konfirmanden uppmuntras att själv tänka efter var hon står i livets stora frågor. Avslutningsvis gratuleras hon hjärtligt.

  Talet återfinns även under kategorin Konfirmation – Konfirmation pojke.

  159kr
 • Bär med er det goda

  Det här seriösa och tänkvärda talet är skrivet för att hållas av en lärare eller rektor på en studentavslutning eller skolavslutning för niondeklassare. Inledningsvis nämns de känslor av både vemod och glädje som skolans personal känner då en ny kull elever försvinner från skolan. Talaren övergår sedan till att tala om skolan som en viktig grund i livet. Budskapet är att eleverna har många stora uppgifter framför sig och att det därför är viktigt att bära med sig de erfarenheter som skoltiden gett. Avslutningsvis önskas eleverna lycka till och ett härligt sommarlov.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Allmänna avslutningstal.

  139kr
 • En god jul inleds med fördel med en riktigt god middag

  Det här korta och lättsamma julmiddagstalet hålls av värden/värdinnan för en julfest i goda vänners och/eller släktingars lag. Talaren uppmanar alla att verkligen njuta av middagen och varandras sällskap och han/hon passar också på att tacka sina gäster för att de är närvarande. Grundtonen är mycket positiv och varm och talet passar därför särskilt bra i ett sällskap där alla inte riktigt känner varandra eller värden/värdinnan och därför måste ”värmas upp” lite. Avslutningsvis säger värden/värdinnan varsågoda till gästerna att ta för sig av maten.

  Talet återfinns även under kategorin Jul och nyår – Julmiddagstal, julaftonen.

  134kr
 • Ett enkelt och lagom högtidligt nationaldagstal

  Det här enkla men ändå högtidliga nationaldagstalet är skrivet för att hållas vid ett offentligt nationaldagsfirande. Talaren tar upp det faktum att många svenskar känner kluvenhet inför firandet av nationaldagen då den gärna sammankopplas med en osund nationalism. Dessutom är Sverige ett land där det inte längre finns någon enhetlig kultur och många svenskar är inte ens födda inom landet gränser. Talaren menar dock att det ändå finns goda skäl att fira. Lokalsamhället är fortfarande det sammanhang där vi människor lever och verkar och nationaldagen kan vara ett tillfälle att stärka gemenskapen och känslan av tillhörighet. Därutöver är den givetvis också ett tillfälle att träffas och umgås och roa sig.

  Avslutningsvis önskar talaren de församlade en fin nationaldag.

  149kr
You've just added this product to the cart: