Detta vill jag säga dig på vår bröllopsdag

Detta vill jag säga dig på vår bröllopsdag

Står ni redo att ingå äktenskap men känner att de traditionella löftena inte är de rätta för er?
 Detta tal innehåller 386 ord och tar 2 minuter och 58 sekunder att framföra.

Står ni redo att ingå äktenskap men känner att de traditionella löftena inte är de rätta för er? Vill ni ha någonting som på ett unikt sätt uttrycker just er kärlek? Eller vill ni hålla tal för varandra när ceremonin är genomförd och festen har tagit sin början? Då är detta talet för er.

Talet är tvådelat. Del ett hålls av bruden. Hon talar om hur hon i egenskap av att vara människa, fri att göra sina egna val, väljer just brudgummen till sin äkta make. Utifrån frasen ”Jag väljer” uttrycker hon vad äktenskapet står för.

Del två hålls av brudgummen. Han talar ur hjärtat och uttrycker sin uppskattning för kvinnan, hur hon ser honom som ingen annan och hur hon förmår att ge hans liv mening. Tillsammans sätter ni på det här viset ord på er kärlek.

Brudgummens del återfinns även som separat tal i kategorin Bröllop, till bruden – Brudgummen talar. Rubriken är då NN, du är min kvinna.

149kr

Utdrag ur brudens tal:

[...]

Jag väljer att leva varje dag vid din sida – att älska dig genom tårar och skratt, genom sjukdom och hälsa. Jag väljer att rikta all min kraft, all min energi, all kapacitet och alla mina drömmar i samma riktning som du.

[...]

$Utdrag ur brudgummens tal:

[...]

Du är den människa som jag vill dela mitt liv med. All min tillit ger jag dig. Jag ger dig min trohet, min tillförsikt och min längtan. Mitt hjärta har du ägt sedan den första dag vi sågs.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Detta vill jag säga dig på vår bröllopsdag”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Oskarshamn, 2016

Information om talskrivaren

 • Med Ipoden full av vågbrus

  Det här är talet för dig som vill använda ord och begrepp som eleven känner igen sig i. Ipoden är elevens ständiga följeslagare, därför använder du den för att visa hur sommarlovet bryter av i vardagen och ger eleven möjlighet att njuta av sol och bad. Du målar upp en bild av skoleleven, hans/hennes våndor och måsten, hans/hennes drömmar och visioner. Du tackar för elevens insats under det gångna skolåret. Du fyller Ipoden med vågbrus och skratt. Det har blivit dags att ta sommarlov.

  Talet passar bäst för ålderskategorin 12-17 år.

  149kr
 • Grattis, det är du som har huvudrollen!

  Beskrivning av talet:

  Med det här talet hälsar du eleverna välkomna till vårterminen. Du framhäver att skolan är en plats för elever att växa och utvecklas, men också en plats där deras erfarenheter sedan tidigare är viktiga. Utan att komma med vare sig förmaningar eller pekpinnar konstaterar du att varje elev har huvudrollen i sin egen skolgång. Varje elev erbjuds en möjlighet att spela ut, det vill säga lära sig så mycket som möjligt, och samtidigt själv bidra med kunskap.

  139kr
 • Det perfekta öppningstalet vid födelsedagsfirandet av två jubilarer

  Detta är ett öppningstal vid en större födelsedagsfest där två jubilarer har gått samman om festen och där inte alla närvarande känner varandra). Du som talar framhäver din glädje över att få fira NN och NN. Du berättar hur man kan fira dem på bästa sätt, det vill säga det sätt som NN och NN är värda, och avslutar talet med ett fyrfaldigt leve för jubilarerna.

  Talet återfinns även under kategorin Födelsedagstal – passar flera olika åldrar.

  119kr
 • “Goda råd från den ogifte.”, “Talet som inte är” samt “The team.” (brudgummens far talar)

  Tal 1: Goda råd från den ogifte. Brudgummens vän talar. Taltid: 2 min. 50 sek.

  Det här talet passar dig som vill hålla ett lättsamt och humoristiskt tal, där du driver med dig själv och skojar med brudparet. Trots att du inte själv är gift ger du goda råd när din barndomsvän nu har gett sig in på den äktenskapliga banan.

  Talet återfinns även under kategorierna Bröllop, till brudparet – En nära vän talar samt Bröllop, till brudparet – Få äktenskap att fungera.

  298kr
You've just added this product to the cart: