Somliga tar det säkra före det osäkra

Somliga tar det säkra före det osäkra

Det här humoristiska och aningen bitska talet riktar sig till ett brudpar som redan har ett eller flera gemensamma barn.
 Detta tal innehåller 397 ord och tar 2 minuter och 45 sekunder att framföra.
1 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )
Somliga tar det säkra före det osäkra

Det här humoristiska och aningen bitska talet riktar sig till ett brudpar som redan har ett eller flera gemensamma barn. Talaren, som lämpligen är en god vän, frågar sig vad som egentligen är modigast: att gifta sig eller att bli förälder. Svaret är givet: att bli förälder. Därför har brudparet alla förutsättningar att klara av äktenskapet med bravur.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Humoristiskt till brudparet.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (1)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess olika delar:

[...]

För vad är ett löfte framme vid altaret och en ring jämfört med att tillsammans genomlida en förlossning och därpå följande hundra vaknätter, blöjbyten, föräldramöten och gemensamma amorteringar på huset och bilen?

[...]

Och skulle man ångra sig kan man alltid skiljas, en möjlighet som inte existerar för två föräldrar, som hur de än bär sig åt alltid kommer att vara upphovet till ett och samma barn.

[...]

Jag vill inte genom att säga er allt detta förringa ert mod här idag, kära brudpar.

[...]

Kundomdöme

1 av 5 stjärnor
1 omdöme
5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %

1 reviews with rating of 1 stjärna (1 of 1)

(Show unfiltered results)

1 review for Somliga tar det säkra före det osäkra

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Lidköping, 2016

Information om talskrivaren

 • Nu är det dags att släppa stressen

  Det här humoristiska och aningen vassa jultalet passar att hållas av värden/värdinnan vid en julmiddag för släkt och/eller vänner. Temat är julstress. För att det ska passa måste sällskapet till stora delar bestå av personer som har uppnått den ålder då familjelivet och dess plikter har börjat sätta sin prägel på julen.

  Avslutningsvis säger värden/värdinnan varsågoda åt gästerna att börja äta samt önskar dem alla en god jul.

  Talet återfinns även under kategorin Jul och nyår – Jultal, allmänt.

  169kr
 • Hundra krogragg kan inte uppväga närvaron av en fru

  Detta är ett humoristiskt och tänkvärt tal där fördelarna för en man med att vara gift framhålls. Livet som ungkarl har rykte om sig att innebära frihet, men vad är denna frihet värd jämfört med gemenskapen i ett äktenskap? Du som talar är lämpligen en manlig vän eller släkting till brudgummen. Som avslutning utlyser du en skål för brudgummen och hans nyblivna maka.

  Talet återfinns även under kategorin Bestman – Bestman talar.

  149kr
 • Brudar och brudar

  Det här lite längre humoristiska talet som också återfinns under kategorin Bröllop, till bruden – Brudens väninna talar) hålls lämpligen av en ogift väninna till bruden. Temat är de två olika sorterna av brudar: den ogifta och den gifta. Den förstnämnda gör som hon själv vill, bor ofta) för sig själv och ser män som jaktbyten. Den sistnämnda riskerar ett liv vid spisen där det forna jaktbytet har blivit hennes härskare. Är det fråga om två olika arter eller bara två skilda utvecklingsstadier i brudens liv? Detta har väninnan inget svar på, men hon hoppas att just denna brud och hennes brudgum skall bevisa att det inte behöver bli någon dramatisk skillnad mellan den ogifta bruden och den gifta. Med en så förstående brudgum som den här finns det nog goda chanser att denna förhoppning infrias, tror hon. Hon vill – hur som helst – önska makarna lycka till och samtidigt utbringa en skål för dem.alet fungerar bäst om talaren har varit ute och roat sig mycket tillsammans med bruden och på olika vis njutit singellivets fröjder. Bruden bör vara en självständig kvinna som har tyckt om att göra saker tillsammans med sina väninnor. Talets tema gör också att det inte bör ha gått så lång tid mellan att bruden träffade sin blivande make och att hon nu gifter sig.

  189kr
 • Det är ett privilegium att få vara er gäst

  Detta är ett kort och ganska neutralt tacktal från en gäst till värden och/eller värdinnan för en fest eller middagsbjudning. Talaren påpekar den avundsvärda position man åtnjuter som gäst och lovar även i slutet av talet att nästa gång själv vara den som bjuder. Talet avslutas med en skål för den innevarande kvällen och för många kommande kvällar tillsammans.

  99kr
You've just added this product to the cart: