Somliga tar det säkra före det osäkra

Somliga tar det säkra före det osäkra

Det här humoristiska och aningen bitska talet riktar sig till ett brudpar som redan har ett eller flera gemensamma barn.
 Detta tal innehåller 397 ord och tar 2 minuter och 45 sekunder att framföra.
1 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )
Somliga tar det säkra före det osäkra

Det här humoristiska och aningen bitska talet riktar sig till ett brudpar som redan har ett eller flera gemensamma barn. Talaren, som lämpligen är en god vän, frågar sig vad som egentligen är modigast: att gifta sig eller att bli förälder. Svaret är givet: att bli förälder. Därför har brudparet alla förutsättningar att klara av äktenskapet med bravur.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Humoristiskt till brudparet.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (1)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess olika delar:

[...]

För vad är ett löfte framme vid altaret och en ring jämfört med att tillsammans genomlida en förlossning och därpå följande hundra vaknätter, blöjbyten, föräldramöten och gemensamma amorteringar på huset och bilen?

[...]

Och skulle man ångra sig kan man alltid skiljas, en möjlighet som inte existerar för två föräldrar, som hur de än bär sig åt alltid kommer att vara upphovet till ett och samma barn.

[...]

Jag vill inte genom att säga er allt detta förringa ert mod här idag, kära brudpar.

[...]

Kundomdöme

1 av 5 stjärnor
1 omdöme
5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %

1 review for Somliga tar det säkra före det osäkra

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Lidköping, 2016

Information om talskrivaren

 • Behåll känslan

  I det här talet, tänkt att hållas av lärare/rektor till gymnasieelever, blandas allvar med en liten gnutta stillsam humor. Talaren gör eleverna uppmärksamma på den brytningstid mellan barndom och vuxenliv som de befinner sig mitt i och uppmanar dem att under julen ta vara på den julstämning som hör barndomen till och som de förhoppningsvis fortfarande har inom räckhåll. Själv tänker talaren göra ett liknande försök, även om företaget är vanskligare för någon som har uppnått hans/hennes aktningsvärda ålder. I slutet av talet tillönskas eleverna en riktigt god jul och får också ett erkännande för terminens arbetsinsats.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & rektor & lärare – Gymnasiet.

  149kr
 • Alla är vi barn i början

  Detta är ett lagom humoristiskt och mycket kärleksfullt tal från modern till hennes son/dotter som just har tagit studenten talet återfinns även under kategorin “Examen & student – Studenttal”). Som mor är man ju ganska misstrogen; även om man vet att alla barn en gång växer upp och blir stora så kan man inte riktigt tro att det gäller även ens eget. Nu var det emellertid så det blev till slut ändå. Barnet har blivit både stort och vuxet. Men som mor släpper man inte taget för det. Man vill fortsätta att finnas där som stöd och hjälp. Samtidigt känner man naturligtvis också stolthet och glädje över barnets nya självständighet. Då är det också på sin plats att gratulera – och det gör talaren i slutet av talet.

  Talet är tänkt att hållas vid en fest, middag, mottagning eller familjetillställning i samband med studentfirande.

  159kr
 • Idag seglar du i hamn

  Talaren beskriver det ansvar som det innebär att vara förälder och den bävan det därför också måste innebära att se sitt barn bli vuxet och ge sig ut i livet på egen hand. Hon/han understryker att var och en i och för sig är ansvarig för sitt eget liv men att det ändå är skönt för människan att ha sällskap och stöd av en partner. Som brudens förälder gläder hon/han sig därför åt att se sitt barn ingå äktenskap och därmed skapa sig en ny familj. Talet avslutas med att talaren påminner sin dotter om att hon/han fortfarande finns där för henne samt framför sina innerliga lyckönskningar inför framtiden.

  Detta tal återfinns även under kategorin Bröllop, till brudgummen – Brudgummens far talar.

  159kr
 • Glöm inte bort vad din katt har att lära dig om tillvaron!

  Det här humoristiska talet riktar sig till en brud som har levt många år som singel men alltid haft en katt vid sin sida. Denna – rätt bortskämda! – katt har nu flyttat med in i hennes nya liv med maken. Talaren, som lämpligen är en vän eller ett syskon, jämför bruden som hon var under singellivets dagar med den frihetsälskande katten som gör vad den har lust med. Liksom varje katt med värdighet har bruden alltid varit en självständig, äventyrslysten och stark person som inte är rädd för tillvaron på egen hand. Framåt slutet av talet påminner talaren bruden om att hon nu har gått från att vara endast kattägare till att också bli äkta maka, en förändring som kräver viss anpassning. Detta utesluter emellertid inte att det fortfarande finns mycket att lära av katten … Talet avslutas med att en skål utbringas för makarna och deras katt.

  159kr
You've just added this product to the cart: