Somliga tar det säkra före det osäkra

Somliga tar det säkra före det osäkra

Det här humoristiska och aningen bitska talet riktar sig till ett brudpar som redan har ett eller flera gemensamma barn.
 Detta tal innehåller 397 ord och tar 2 minuter och 45 sekunder att framföra.
1 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )
Somliga tar det säkra före det osäkra

Det här humoristiska och aningen bitska talet riktar sig till ett brudpar som redan har ett eller flera gemensamma barn. Talaren, som lämpligen är en god vän, frågar sig vad som egentligen är modigast: att gifta sig eller att bli förälder. Svaret är givet: att bli förälder. Därför har brudparet alla förutsättningar att klara av äktenskapet med bravur.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Humoristiskt till brudparet.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (1)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess olika delar:

[...]

För vad är ett löfte framme vid altaret och en ring jämfört med att tillsammans genomlida en förlossning och därpå följande hundra vaknätter, blöjbyten, föräldramöten och gemensamma amorteringar på huset och bilen?

[...]

Och skulle man ångra sig kan man alltid skiljas, en möjlighet som inte existerar för två föräldrar, som hur de än bär sig åt alltid kommer att vara upphovet till ett och samma barn.

[...]

Jag vill inte genom att säga er allt detta förringa ert mod här idag, kära brudpar.

[...]

Kundomdöme

1 av 5 stjärnor
1 omdöme
5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %

1 review for Somliga tar det säkra före det osäkra

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Lidköping, 2016

Information om talskrivaren

 • Ett varmt och uppskattande tal till brudparet från brudens mor

  Din dotter gifter sig och du är fylld av stolthet, tacksamhet och lycka för hennes skull. Inte nog med att du får vara med och fira en stor händelse i din dotters liv, du är också mycket nöjd med din svärson som du av fullaste hjärta vill välkomna in i familjen. Dessutom vill du gärna ta tillfället i akt att säga några ord om den äktenskapliga kärleken som du jämför med kärleken mellan barn och föräldrar. Precis som din dotter är en gåva som du har tagit emot i tacksamhet och på bästa sätt försökt ta ansvar för, är äktenskapet en relation som i sig är en gåva, i förälskelsen, men som på sikt kräver vård och omsorg.

  Avslutningsvis önskar du brudparet lycka till, lovar att finnas där för dem om du behöver dem samt utlyser en skål – för din dotter och din svärson.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Mor talar till sin dotter.

  139kr
 • Ett humoristiskt påskmiddagstal

  Detta är ett humoristiskt tal om påskens undanskymda plats i den svenska festkalendern. Varandes den enligt almanackan största eller näst största högtiden kommer den i verkliga livet ofta till korta då den inte äger samma världsliga lockelser som konkurrenterna jul och midsommar. Talet är skrivet för att hållas under en påskmiddag av värden/värdinnan eller en gäst.

  Detta tal återfinns även under kategorin “Övrigt – Påskmiddagstal”. Utdrag:

  […]

  Det är ju så, att påsken trots sin status som kristenhetens viktigaste högtid i vårt land har kommit att bli ganska styvmoderligt behandlad. Beror det på vår forna hedendom kanske? En högtid förlagd till samma tidpunkt som det tidigare firade midvinterblotet och som dessutom lät alla fortsätta att kalasa på grisen Särimners olyckliga ättlingar måste ju rimligen smälla högre än en högtid som präglas av den säregna kombinationen av nykläckta kycklingar och en döende man på ett kors. Julklapparnas och påskäggens intåg rubbade knappast balansen till påskens fördel, för ärligt talat, vad vill barnen helst ha: Presenter eller godis?

  […]

  Hur ligger det då till med midsommar? Liksom julen är den perfekt avpassad för oss årstidsfixerade nordbor.

  […]

  149kr
 • När matte möter husse

  Det här talet riktar sig till ett brudpar som delar ett stort intresse för hundar. I humoristiska ordalag beskrivs människornas svårigheter med att finna sig en partner och uppehålla en tvåsam relation på egen hand, allt ur hundens perspektiv. För att klara dessa svåra uppgifter behöver matte och husse diskret bistånd …

  Talet kan hållas av vem som helst som är släkt eller bekant med makarna och som känner till hundens betydelse i deras gemensamma liv. I slutet utbringas en skål för brudparet.

  Detta tal återfinns också under kategorin Bröllop, till brudparet – Brudpar med särintressen.

  139kr
 • Att ta studenten – en slutpunkt och en ny början

  Det här talet är skrivet för att kunna hållas på en studentfest eller studentmottagning och riktar sig till en ansvarstagande och framåt ung man/kvinna. Talaren är lämpligen festföremålets förälder, men han/hon kan även vara en annan äldre släkting eller nära vän. Talet handlar om vad studentexamen innebär i form av nytt ansvar och nya livsmål. Många upplevelser, erfarenheter och svårigheter ligger framför den unga människan. Barndomen är oåterkalleligen förbi. Talaren lovar emellertid att även fortsättningsvis finnas till för den unga mannen/kvinnan med stöd och råd. I slutet av talet framför talaren sina lyckönskningar och gratulationer och utbringar en skål för sin yngre släkting/vän.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Förälder till student.

  134kr
You've just added this product to the cart: