Somliga tar det säkra före det osäkra

Somliga tar det säkra före det osäkra

Det här humoristiska och aningen bitska talet riktar sig till ett brudpar som redan har ett eller flera gemensamma barn.
 Detta tal innehåller 397 ord och tar 2 minuter och 45 sekunder att framföra.
1 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )
Somliga tar det säkra före det osäkra

Det här humoristiska och aningen bitska talet riktar sig till ett brudpar som redan har ett eller flera gemensamma barn. Talaren, som lämpligen är en god vän, frågar sig vad som egentligen är modigast: att gifta sig eller att bli förälder. Svaret är givet: att bli förälder. Därför har brudparet alla förutsättningar att klara av äktenskapet med bravur.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Humoristiskt till brudparet.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (1)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess olika delar:

[...]

För vad är ett löfte framme vid altaret och en ring jämfört med att tillsammans genomlida en förlossning och därpå följande hundra vaknätter, blöjbyten, föräldramöten och gemensamma amorteringar på huset och bilen?

[...]

Och skulle man ångra sig kan man alltid skiljas, en möjlighet som inte existerar för två föräldrar, som hur de än bär sig åt alltid kommer att vara upphovet till ett och samma barn.

[...]

Jag vill inte genom att säga er allt detta förringa ert mod här idag, kära brudpar.

[...]

Kundomdöme

1 av 5 stjärnor
1 omdöme
5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %

1 review for Somliga tar det säkra före det osäkra

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Lidköping, 2016

Information om talskrivaren

 • Brudgummens far talar till brudparet; varmt och lagom högtidligt

  Att få delta vid sin sons bröllop är för varje far en stor upplevelse. Tankar på tidens snabba flykt blandas med minnen av sonens uppväxt. Känslor av tacksamhet, stolthet och glädje väcks till liv, liksom såväl oro som tillförsikt inför framtiden. Allt detta vill du nu uttrycka i ditt tal till brudparet. Dessutom vill du ge några ord på vägen om äktenskapet och hälsa din svärdotter, som du tycker mycket om, välkommen in i familjen. Naturligtvis avslutar du med den traditionella skålen, för din son och hans brud.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Far/mor talar till brudparet.

  159kr
 • Alla behövs

  Det här talet hålls lämpligen av rektorn för en högstadie- eller gymnasieskola inför en terminsstart. Talaren pekar på den utmaning som en helt ny termin innebär för både lärare och elever och betonar allas gemensamma ansvar för att skolan ska kunna vara det den är avsedd att vara, nämligen en mötesplats där kunskap förmedlas och där alla måste kunna få plats och trivas.

  159kr
 • Den bästa födelsedagspresenten är en lyckad fest!

  Detta är ett kort och lättsamt välkomsttal hållet av födelsedagsbarnet på en födelsedagsfest för vänner och bekanta. Födelsedagsbarnet fyller lämpligen trettio år eller mer och påpekar i sitt tal att det numera inte längre är presenterna eller det ökade antalet tillåtna aktiviteter som är glädjen med att fylla år, utan festen i goda vänners lag. Eftersom vissa av gästerna inte känner varandra sedan tidigare passar hon/han också på att påminna alla om att nu stå över sin blyghet, fritt bekanta sig med varandra och på så vis bidra till en lyckad kväll.

  119kr
 • Så till slut får man väl krypa till korset då …

  Det här varma och smått humoristiska talet hålls av en förälder till en student som har visat prov på mognad och förmåga att ta ansvar för sitt liv och för sitt skolarbete. Talaren skämtar om att det nu har blivit dags att krypa till korset och ge upp identiteten som allvetande förälder till förmån för en ny, jämlikare relation till sonen/dottern. Dessutom avger föräldern ett löfte: hädanefter kommer han/hon inte att lägga sig i den unga människans liv annat än vid förfrågan – om det inte går alldeles på tok, förstås.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Förälder till student.

  149kr
You've just added this product to the cart: