Somliga tar det säkra före det osäkra

Somliga tar det säkra före det osäkra

Det här humoristiska och aningen bitska talet riktar sig till ett brudpar som redan har ett eller flera gemensamma barn.
 Detta tal innehåller 397 ord och tar 2 minuter och 45 sekunder att framföra.
1 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )
Somliga tar det säkra före det osäkra

Det här humoristiska och aningen bitska talet riktar sig till ett brudpar som redan har ett eller flera gemensamma barn. Talaren, som lämpligen är en god vän, frågar sig vad som egentligen är modigast: att gifta sig eller att bli förälder. Svaret är givet: att bli förälder. Därför har brudparet alla förutsättningar att klara av äktenskapet med bravur.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Humoristiskt till brudparet.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (1)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess olika delar:

[...]

För vad är ett löfte framme vid altaret och en ring jämfört med att tillsammans genomlida en förlossning och därpå följande hundra vaknätter, blöjbyten, föräldramöten och gemensamma amorteringar på huset och bilen?

[...]

Och skulle man ångra sig kan man alltid skiljas, en möjlighet som inte existerar för två föräldrar, som hur de än bär sig åt alltid kommer att vara upphovet till ett och samma barn.

[...]

Jag vill inte genom att säga er allt detta förringa ert mod här idag, kära brudpar.

[...]

Kundomdöme

1 av 5 stjärnor
1 omdöme
5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %

1 review for Somliga tar det säkra före det osäkra

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Lidköping, 2016

Information om talskrivaren

 • Ni är skolans främsta resurs!

  Det här seriösa och mycket uppskattande tacktalet hålls av en rektor till skolans personal. Temat är skolans viktiga funktion i det demokratiska samhället och därmed skolpersonalens viktiga och – tyvärr – ofta förbisedda arbete. Utan sin personal kan en skola inte existera och utan skolan skulle ett samhälle som vårt falla samman.

  Talet är skrivet för att hållas i skolavslutningstider eller efter en period av oro och problem på skolan. Med små ändringar kan det dock hållas vid vilket tillfälle som helst då en rektor vill ge skolans personal en eloge för dess engagemang och arbete.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Skolavslutning vårtermin.

  159kr
 • Lite lika är vi trots allt!

  Detta varma och smått humoristiska tal hålls av den mycket stolta föräldern till den nybakade studenten. Föräldern och studenten är av samma kön och talet går ut på att de, trots många olikheter, ändå har mycket gemensamt. Detta upplever föräldern verkligen som en heder. Trots allt bär ju barnet hälften av sin fars/mors gener och har blivit uppfostrat av honom/henne. Nu vill föräldern ge alla sina lyckönskningar och all sin uppskattning. Avslutningsvis utlyses en skål för studenten.

  139kr
 • Far och son emellan

  Som stolt och kärleksfull far vill du hålla ett tal till din son och hans brud. Paret är ganska ungt och det är första gången de båda gifter sig med någon. Därför vill du gärna ge din son några kloka ord på vägen och även ge honom mod och självförtroende att gå in i den roll som äkta make som nu kommer att bli hans. Som erfaren man vet du att det kan vara skrämmande att ge sig in i nära relationer som innebär ansvar och krav på mognad, men du vet också att detta, om man bara låter det ske, också är innebär en stor lycka. Du avslutar med en skål för brudparet – givetvis.

  149kr
 • Din förtjänst

  Detta är ett hjärtligt och mycket uppskattande tal skrivet för att hållas av en mor/far till en student det återfinns även under kategorin Examen & student – Förälder till student). Talaren berättar om hur det är att vara förälder, nämligen både svårt och glädjefyllt. Särskilt det senare. Och extra glädjefyllt är det naturligtvis en dag som just studentdagen, då det ges tillfälle att vara med och dela barnets glädje över att ha klarat av någonting viktigt. För detta känner talaren tacksamhet gentemot barnet. Trots allt är det ju barnets insats som har lett till att han/hon klarat sig så bra. I slutet av talet får studenten också mottaga förälderns gratulationer – så välförtjänta på hans/hennes stora dag.

  Talet kan hållas vid en fest, middag eller mottagning, oavsett om det är många eller få gäster närvarande. Det passar den förälder som känner ödmjukhet och glädje över sitt barns ansträngningar och framgångar men som inte tar något för givet. Kort sagt är det ett tal som fokuserar på kärlek och tacksamhet snarare än på prestation.

  159kr
You've just added this product to the cart: