Ni är redan en klassisk kombination!

Ni är redan en klassisk kombination!

Det här talet hålls lämpligen av en släkting eller vän till ett brudpar som redan varit tillsammans i många år och/eller har gemensamma barn.
 Detta tal innehåller 389 ord och tar 2 minuter och 42 sekunder att framföra.

Det här talet hålls lämpligen av en släkting eller vän till ett brudpar som redan varit tillsammans i många år och/eller har gemensamma barn. Poängen i talet är att talaren egentligen inte tycker sig ha särskilt mycket att säga. Brudparet tycks ju redan ha receptet på hur man får ett äktenskap att fungera och håller kärleken vid liv! Det märks inte bara genom den kärlek de utstrålar gentemot varandra utan också på hur de lyckas med att vara en sann tillgång för släkt och vänner och ha ett öppet hem där alla kan känna sig välkomna. Därför koncentrerar talaren sig istället just på att tala om den varma och trygga atmosfär som utgår från detta redan etablerade par, och ger dem dessutom ett stort grattis åtföljt av en uppskattande skål.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Allmänna tal.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Jag är nära nog mållös då jag står inför uppgiften att hålla tal till er på er bröllopsdag.

[...]

Om jag idag istället skulle hålla tal till ett nyförälskat par som gifter sig efter ett par års förhållande skulle jag antagligen ge dem några goda råd om äktenskapet –

[...]

Men nu går ju inte det för ni vet ju redan allt det där!

[...]

Men era löften är inte bara någonting ni gett inför framtiden; de är redan levd verklighet.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Ni är redan en klassisk kombination!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Karlskoga, 2017

Information om talskrivaren

 • Pappas flicka

  Detta är ett mycket kärleksfullt och samtidigt enkelt tal som hålls av brudens far det återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Far/mor talar till brudparet). Talaren riktar sig till största del till bruden även om brudgummen blir omnämnd i mycket uppskattande ordalag framåt slutet. Temat är den speciella far-dotterrelationen som finns mellan talaren och bruden. Talaren minns hur han redan från början visste att hans dotter var ”pappas flicka” och beskriver sedan hur de busade och lekte tillsammans då hon var liten och ofta hade roligt ihop. I tonåren kom en period, som talaren nu kan skämta om, då hans dotter väl mest tyckte att han var töntig och ibland skämdes över honom inför kompisarna. Men det repade sig snart! En ny och fördjupad relation kunde uppstå, med plats för både vänskap och många gemensamma aktiviteter.

  Nu när dottern gifter sig känner talaren sig visserligen lite vemodig och kanske åsidosatt, men han inser att dottern måste ha ett eget liv och göra egna val och han gläds med henne i hennes glädje. Trots allt finns ju dottern och den goda relationen kvar, nu utökad med dotterns make.

  Avslutningsvis utlyser talaren på traditionellt vis en skål för dottern och brudparet.

  I talet nämns flera aktiviteter som far och dotter har ägnat sig åt tillsammans, nämligen gå i skogen, idrotta och spela spel. Har man inte gjort detta kan man byta ut dem mot andra. Fadern berättar också om hur roligt det har varit att skoja och busa med varandra.

  179kr
 • Du hann först!

  Det här humoristiska talet passar att hållas av en ogift vän till brudgummen och passar bäst om vännen dessutom är singel. Temat är fördelar och nackdelar med att vara ”fri” respektive gift. Tonen är bitsk men varm och vänskaplig. I talets avslutning önskas brudgummen lycka till och gratuleras till att ”ha hunnit först”. Dessutom utlyses en skål för brudparet.

  I talet nämns att brudgummen har en ring på sitt finger. Om det bara är bruden som vid vigseln har fått en ring kan denna del tas bort.

  Talet återfinns även i en snarlik version under kategorin Bröllop, till bruden – Brudens väninna talar.

  129kr
 • Ett lättsamt tal till brudparet från valfri person

  Du som talar är själv gift och bekant, vän eller släkting till brudparet. Du vill gärna hålla ett tal som är både varmt, korrekt och välformulerat. Kanske känner du inte paret så väl eller tillhör i alla fall inte de närmaste, men vill ändå visa din uppskattning, eller också är du ingen van talare och vill därför hålla dig kort och inte bli alltför personlig. Oavsett uttrycker du din tacksamhet över att få delta i en vacker och trevlig bröllopsfest och berömmer det stiliga brudparet samt säger några allmänna ord om varför det är härligt med bröllop, allt i en lättsam men samtidigt neutral ton. Du avslutar naturligtvis med en skål för brudparet.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Allmänna tal.

  124kr
 • Pappa gifter sig

  Din pappa gifter sig och du vill som hans vuxna son/dotter verkligen visa honom hur mycket han betyder för dig och hur glad du är för hans skull. Du och din pappa har en bra och varm relation och har många fina minnen tillsammans från din uppväxttid. Detta tar du fasta på i ditt tal. Slutligen låter du också din pappas nyblivna maka få ett erkännande samt utlyser en skål för de nygifta tu.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Allmänna tal.

  129kr
You've just added this product to the cart: