Kära brudpar, jag vill gratulera er ..

Kära brudpar, jag vill gratulera er ..

Beskrivning av talet:Det här talet passar dig som vill fokusera den nära samvaro som finns mellan makarna.
 Detta tal innehåller 319 ord och tar 2 minuter och 12 sekunder att framföra.
3.6666666666667 av 5 baserat på 3 betyg
(3 kundbetyg )

Beskrivning av talet:

Det här talet passar dig som vill fokusera den nära samvaro som finns mellan makarna. De är föräldrar. Deras liv är rikt på kärlek och glädje. I dag upplever de ännu ett stort livsögonblick tillsammans. Du är glad och tacksam över att få dela detta ögonblick med dem, men du är också glad och tacksam över deras liv och tillvaro i stort. Detta brudpar är för dig ett brudpar som står för något av det viktigaste som finns i livet: de står för tillhörighet.

129kr

 • Utdrag
 • Omdöme (3)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talets mitt och slut:

[...]

Ert liv tillsammans är redan innehållsrikt. Ni har upplevt det största ögonblick som två människor som älskar varandra kan uppleva: ni har blivit föräldrar.

[...]

I dag upplever ni ett annat stort ögonblick, ett ögonblick som ni alltid kommer att minnas.

[...]

Kära brudpar, jag vill gratulera er. Ert äktenskap är rikt på både kärlek och glädje. Ni är en familj med fokus på livets sanna värden: ni är tillhörighet.

[...]

Kundomdöme

3.6666666666667 av 5 stjärnor
3 omdömen

3 reviews for Kära brudpar, jag vill gratulera er ..

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Tenhult, 2017

Information om talskrivaren

 • En sann stockholmare talar om kärleken

  Beskrivning av talet:

  Detta tal passar dig som vill hålla ett humoristiskt tal. Du är själv stockholmare, vilket du har gemensamt med den person som du vill rikta talet till. Talet kan riktas till antingen brudgum eller brud och hålls för en person som tidigare haft lite svårt att hitta den rätte/rätta.

  I talet jämför du NN med Stockholm. Du förkastar ryktet om att stockholmare skulle vara dryga och framhäver i stället att de är kvalitetsmedvetna. En stockholmare har allt, han/hon vet hur man väljer rätt ”vara” och NN har nu valt sin brudgum/brud utifrån en sann stockholmares kvalitetstänk. Du berömmer givetvis detta val och finner det gott. Du talar även om kärleken och ger några äktenskapliga råd, som även dessa kännetecknas av humor. Talet avslutas med en skål.

  149kr
 • Att välkomna våren med allomfattande glädje!

  Talet inleder med några rader om valborgsmässoafton och vikten av traditioner, för att sedan gå vidare till att handla om våren i stort. Det här är ett tal om vårens alla härligheter, men för att skilja ut sig från andra vårserenader inkluderas här även mat och umgänge. Det är inte bara naturlivet omkring oss som förnyas när våren gör sitt intåg, utan även de läckerheter som naturen serverar på matbordet är nya och fräscha. Talet visar hur hela människan mår bra på våren, hur vi gläds och får förnyad energi. Detta är ett valborgsmässoaftonstal med alla traditionella inslag, toppat med en matsked fräscha impulser.

  149kr
 • Att leva livet som Homer Simpson är inte så dumt ibland!

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som vill hålla ett tal som utgår från dina åhörares vardag. Du vill vill önska skolans elever och personal en riktigt god jul och ett gott nytt år. Du pratar dock mycket lite om julen, i stället använder du en för eleverna välkänd tevefigur för att få fram ditt budskap. Du önskar att elever och personal ska få en härlig ledighet och uppmanar dem att släppa lite på alla måsten och krav nu när de får chansen. Du tycker helt enkelt att de ska försöka vara lite mer som Homer Simpson.

  149kr
 • Nu får NN vila ut

  Med utgångspunkt i Astrid Lindgrens ”Fattig bonddräng” håller du ett tal om vad det innebär att vara människa. Du talar om livets tillgångar utan att hymla om livets svårigheter. En av livets svårigheter är att förlora en vän, make/maka, mamma/pappa, far- eller morförälder. Du finner tröst i att veta att NN:s liv har varit gott, om än stundom mödosamt. Oavsett om du tror på ett liv efter detta, på en gud eller har din övertygelse i någonting helt annat känns det trösterikt att veta att NN får vila.

  Detta är ett tal som passar alla. Har du förlorat någon närstående? Vill du hålla ett tal över en bekant som gjort stort intryck i ditt liv? Håll då detta tal med kärlek och respekt.

  Talet återfinns även under kategorin Inspiration – Tal där Gud nämns.

  139kr
You've just added this product to the cart: