Dubbelt upp!

Beskrivning av talet:I det här talet framhåller du den stora kärlek som NN och NN har i sina liv, till varandra men också till sina tvillingar.
 Detta tal innehåller 310 ord och tar 2 minuter och 9 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

I det här talet framhåller du den stora kärlek som NN och NN har i sina liv, till varandra men också till sina tvillingar. NN och NN är vana föräldrar till inte bara ett barn utan två, och dessutom samtidigt. Detta har utvecklat deras förhållande och fått kärleken mellan dem att djupna.

I talets början och slut knyter du an till tanken på att brudparet har vana av ”dubbelt upp”. Talet avslutas med en skål för brudparet.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talets början och slut:

NN och NN är ett brudpar som känner till innebörden av ”dubbelt upp”. Deras kärlek sträcker sig över barnafödsel, vaknätter och blöjbyten på inte bara ett barn, utan två, samtidigt.

[...]

NN och NN är vana vid ”dubbelt upp”. De har dubbelt så mycket att göra men också dubbelt så roligt och framförallt har de dubbelt så mycket kärlek. Kärleken är alltings utgångspunkt.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Dubbelt upp!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Vårby, 2016

Information om talskrivaren

 • En fantastisk kvinna firar födelsedag

  Det här talet hålls av vän, make eller på annat sätt anhörig till en kvinna som firar födelsedag. Bäst fungerar talet om det hålls på ett kalas, men det viktiga är att du som håller talet vill fokusera på att livet handlar om kvalitet och inte kvantitet. Det är ett lättsamt tal med ett underliggande budskap att ta vara på den tid som ges. Kärleksfullt och vänskapligt visar du din uppskattning för NN och framför ett stort grattis på hennes födelsedag.

  Talet återfinns även i en speciellt utformad tappning för mannen under kategorin Födelsedagar – Allmänna tal. Titeln är då En härlig man firar födelsedag.

  139kr
 • Kärleken gör dig som ny

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet har levt ett slags ungkarlsliv tillsammans med brudgummen. Ni har känt varandra länge och ni är vana vid att adressera varandra med humor och uppriktighet men också med ömhet. Här läggs inga fingrar emellan. Talet är ”grabbigt” men har också ett djup.

  Talet är en berättelse om ert ungkarlsliv i städade termer. Det handlar om sökandet efter den rätta, om att pröva sig fram och ha roligt på vägen. Det handlar om hur en insikt att livet kanske ska vara mer sakta växer fram, och hur din vän till sist hittar rätt i tillvaron. Från att ha varit en sökare som var kvar längst på festerna är din vän nu den som kanske går hem först, men som är lycklig. Du unnar honom detta och unnar honom också all lycka i framtiden. Du betonar att även hans nyblivna fru numera är din vän, och att du en dag som denna är både stolt och glad.

  149kr
 • Idag tar vi farväl av NN

  Att ta farväl av en ung människa som dessutom lämnar småbarn efter sig är något av det svåraste som en människa kan göra. Det här talet framhäver NN som en godhjärtad människa vars liv tog slut alltför fort. Det är svårt att acceptera döden, speciellt när den drabbar en ung människa som har så mycket kvar att uppleva – talet berör detta men framhäver även att de barn som NN lämnar bakom sig är en ynnest att få ha kvar. NN är inte fullkomligt förlorad, han/hon finns i barnen och i era minnen.

  149kr
 • “Nu får NN vila ut.”, “Broder, du är mig alltid nära.” samt “Till min far”

  Tal 1: Nu får NN vila ut. Taltid: 2 min. 27 sek.

  Med utgångspunkt i Astrid Lindgrens ”Fattig bonddräng” håller du ett tal om vad det innebär att vara människa. Du talar om livets tillgångar utan att hymla om livets svårigheter. En av livets svårigheter är att förlora en vän, make/maka, mamma/pappa, far- eller morförälder. Du finner tröst i att veta att NN:s liv har varit gott, om än stundom mödosamt. Oavsett om du tror på ett liv efter detta, på en gud eller har din övertygelse i någonting helt annat känns det trösterikt att veta att NN får vila.

  Detta är ett tal som passar alla. Har du förlorat någon närstående? Vill du hålla ett tal över en bekant som gjort stort intryck i ditt liv? Håll då detta tal med kärlek och respekt.

  Talet återfinns även under kategorierna Begravningstal – Övriga begravningstal samt Inspiration – Tal där Gud nämns.

  278kr
You've just added this product to the cart: