Taltips.se logotyp
Search
Generic filters
Exakt resultat
Sök titel
Sök innehåll
Search
Generic filters
Exakt resultat
Sök titel
Sök innehåll

Det anstår inte mig att ge råd

Det här är talet till makar som har levt tillsammans i många år då de gifter sig.
 Detta tal innehåller 379 ord och tar 2 minuter och 37 sekunder att framföra.

Det här är talet till makar som har levt tillsammans i många år då de gifter sig. Talaren, som kan vara en bekant, släkting, vän eller familjemedlem, påpekar att bröllopet är en början för många brudpar. Men för dessa makar är det annorlunda! Deras relation är redan helt etablerad. Därför vet de vad de ger sig in på och de vet vad de lovar varandra. Ringarna som de har utbytt/ringen som mannen har givit kvinnan/som den ena parten har givit den andra beroende på hur det nu har gått till) är ett synligt tecken på en trohet som redan finns. Icke desto mindre markerar äktenskapet en ny fas, just tack vare att detta synliga tecken nu finns. Av den anledningen råder talaren makarna att aldrig glömma vad de har givit varandra: detta som nu är synligt i ringarna/ringen.

Förutsättningen för att det här talet skall kunna hållas är alltså att det förekommer minst en ring och att personerna har varit tillsammans länge. Talet är könsneutralt och kan hållas även i samband med en samkönad vigsel.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Allmänna tal.

Artikelnr: 5488
179kr
Utdrag:

[...]

Därför vet ni vad ni har sagt ja till idag. Ni har sagt ja till varandra precis som ni är och ni är inför varandra fantastiska. Inte alla brudpar skulle man så självklart kunna säga så om. Men så är det inte heller alla brudpar som redan har delat X år i nöd och lust då de till slut står framför altaret/prästen/vigselförrättaren. På det viset är ni, om inte unika, så i alla fall ovanliga.

[...]

Customer reviews

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Det anstår inte mig att ge råd”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Ed, 2017

Information om talskrivaren

Inga tal i varukorgen