Det anstår inte mig att ge råd

Det anstår inte mig att ge råd

Det här är talet till makar som har levt tillsammans i många år då de gifter sig.
 Detta tal innehåller 379 ord och tar 2 minuter och 37 sekunder att framföra.

Det här är talet till makar som har levt tillsammans i många år då de gifter sig. Talaren, som kan vara en bekant, släkting, vän eller familjemedlem, påpekar att bröllopet är en början för många brudpar. Men för dessa makar är det annorlunda! Deras relation är redan helt etablerad. Därför vet de vad de ger sig in på och de vet vad de lovar varandra. Ringarna som de har utbytt/ringen som mannen har givit kvinnan/som den ena parten har givit den andra beroende på hur det nu har gått till) är ett synligt tecken på en trohet som redan finns. Icke desto mindre markerar äktenskapet en ny fas, just tack vare att detta synliga tecken nu finns. Av den anledningen råder talaren makarna att aldrig glömma vad de har givit varandra: detta som nu är synligt i ringarna/ringen.

Förutsättningen för att det här talet skall kunna hållas är alltså att det förekommer minst en ring och att personerna har varit tillsammans länge. Talet är könsneutralt och kan hållas även i samband med en samkönad vigsel.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Allmänna tal.

179kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag:

[...]

Därför vet ni vad ni har sagt ja till idag. Ni har sagt ja till varandra precis som ni är och ni är inför varandra fantastiska. Inte alla brudpar skulle man så självklart kunna säga så om. Men så är det inte heller alla brudpar som redan har delat X år i nöd och lust då de till slut står framför altaret/prästen/vigselförrättaren. På det viset är ni, om inte unika, så i alla fall ovanliga.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Det anstår inte mig att ge råd”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Ed, 2017

Information om talskrivaren

 • Konfirmationstiden – en tid att mogna

  Det här seriösa och tankeväckande konfirmationstalet riktar sig direkt till konfirmanden och hålls lämpligen av en äldre släkting eller vän på en konfirmationsfest. Det kan hållas för såväl en uttalat troende konfirmand som för en som förhåller sig mer avvaktande till det kristna budskapet. Talaren konstaterar att konfirmationsdagen är en stor dag då det händer mycket minnesvärt och nytt för den unga pojken/flickan. Både händelserna i kyrkan och festen efteråt lyfts fram som viktiga. Men, menar talaren, det är trots allt själva konfirmationstiden då den unga människan får tillfälle att göra nya erfarenheter och reflektera över de stora livsfrågorna som är konfirmationens verkliga innehåll och behållning. Budskapet är att denna tid betecknar en mognadsprocess som sedan förhoppningsvis får fortgå livet ut. I slutet av talet framför talaren sina hjärtliga gratulationer och utlyser en skål för konfirmanden.

  Talet återfinns även under kategorin Konfirmation, flicka.

  139kr
 • Ett lättsamt tal till brudparet från valfri person

  Du som talar är själv gift och bekant, vän eller släkting till brudparet. Du vill gärna hålla ett tal som är både varmt, korrekt och välformulerat. Kanske känner du inte paret så väl eller tillhör i alla fall inte de närmaste, men vill ändå visa din uppskattning, eller också är du ingen van talare och vill därför hålla dig kort och inte bli alltför personlig. Oavsett uttrycker du din tacksamhet över att få delta i en vacker och trevlig bröllopsfest och berömmer det stiliga brudparet samt säger några allmänna ord om varför det är härligt med bröllop, allt i en lättsam men samtidigt neutral ton. Du avslutar naturligtvis med en skål för brudparet.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Allmänna tal.

  124kr
 • En fantastisk resa

  Det här talet är skrivet för att hållas av en äldre släkting eller vän till studenten som planerar att läsa vidare efter gymnasiet. Temat är det livslånga lärandet som grundskolan och gymnasiet förhoppningsvis lagt grunden för, och detta lärande jämförs med en upptäcksresa. Talaren uppmanar studenten att odla sin nyfikenhet och sin upptäckarlusta och säger också några ord om den frihet och det ansvar som nu väntar, i de eftergymnasiala studierna. Tonen är seriös och uppmuntrande.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Förälder till student.

  149kr
 • Många val, många möjligheter

  Det här talet är skrivet för att hållas av en rektor/lärare vid en studentexamen. Talaren vill både uppmuntra de nyblivna studenterna och ge dem några kloka ord på vägen. Temat är val och möjligheter. Det viktiga är att inte låta sig förlamas av alla de valsituationer som livet innebär, menar talaren, utan att istället fråga sig själv vart man vill komma och sedan våga träffa ett val, handla, gå vidare. Den som vågar både lyckas och misslyckas har mycket att vinna. I slutet av talet önskas eleverna lycka till och uppmanas att ta vara på de möjligheter som framtiden ger.

  Detta tal återfinns även under kategorin Examen & student – Studenttal.

  139kr
You've just added this product to the cart: