När matte möter husse

När matte möter husse

Det här talet riktar sig till ett brudpar som delar ett stort intresse för hundar.
 Detta tal innehåller 515 ord och tar 3 minuter och 34 sekunder att framföra.

Det här talet riktar sig till ett brudpar som delar ett stort intresse för hundar. I humoristiska ordalag beskrivs människornas svårigheter med att finna sig en partner och uppehålla en tvåsam relation på egen hand, allt ur hundens perspektiv. För att klara dessa svåra uppgifter behöver matte och husse diskret bistånd …

Talet kan hållas av vem som helst som är släkt eller bekant med makarna och som känner till hundens betydelse i deras gemensamma liv. I slutet utbringas en skål för brudparet.

Detta tal återfinns också under kategorin Bröllop, till brudparet – Hundägare gifter sig.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess inledning:

[...]

Hunden påstås ibland vara vårt äldsta husdjur och alla vet att det inte finns något mer oemotståndligt än en sorgsen hundvalp. Sedan behöver man kanske inte gå in på orättvisa bildspråk såsom hundmoral och att gå sin väg med svansen mellan benen, för sådant är som vi alla vet bara elakt förtal av ett ädelt och stolt djur som hunden. Det borde särskilt vårt kära brudpar kunna garantera efter att ha hunden att tacka för så mycket.

Det är nämligen så att vi människor har lite svårt att sköta våra sociala relationer på egen hand; särskilt vårt kärleksliv har vi en tendens att behöva hjälp med.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “När matte möter husse”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Sommaren är lika för alla

  Det här uppmuntrande och seriösa talet är skrivet för att hållas av en rektor/lärare på en grundskola inför en vårterminsavslutning. Temat är att sommaren med sin sol, värme och grönska finns att njuta av för oss alla, oavsett hur vi har det i övrigt. Att gå på sommarlov kan för olika elever innebära olika saker. En del ska åka på semester, andra ska vara hemma. Vissa har föräldrar som arbetar mycket medan andra mammor och pappor kan vara lediga och umgås med familjen. Några elever kanske oroar sig inför sommarlovet, av olika skäl. Detta vet du som lärare/rektor och därför tar du fasta på den positiva upplevelse som faktiskt väntar var och en av eleverna; den som har med årstidens skönhet och överflöd att göra. Avslutningsvis önskar du alla en underbar sommar och ett glatt återseende till hösten.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Allmänna avslutningstal.

  139kr
 • Högsta betyg i uthållighet!

  Det här varma och lätt humoristiska talet hålls av en förälder till en student som kanske inte alltid haft så lätt för sig i skolan, men som ändå, på det hela taget, kämpat på och försökt göra sitt bästa. Det börjar med att talaren på ett skämtsamt sätt erkänner att också han/hon minns hur trögt det ibland kunde kännas att gå i skolan och hur trött man kunde bli på föräldrarnas tjat och oro. Därför har talaren ofta mer än väl förstått sin son/dotter då han/hon har suckat över läxor och prov. Nu är emellertid studenten överstånden och talaren är stolt över sin son/dotter – men inte i första hand över de påvisbara prestationerna utan över att sonen/dottern har kämpat så hårt. Högsta betyg i uthållighet borde det bli, om det fanns ett sådant betyg. Talet avslutas med en skål för den nybakade studenten.

  149kr
 • Bruden väljer en make – och en tärna!

  Det här humoristiska talet från tärnan till bruden framför tesen att det är kvinnorna som väljer här i världen – åtminstone när det kommer till kärlek och äktenskap … I större delen av talet riktar sig tärnan direkt till bruden, men brudgummen får också uppmärksamhet genom beröm riktat till bruden för hennes utmärkta val av make. Talet avslutas traditionsenligt med att en skål utlyses för brudparet.

  159kr
 • Med ålderns rätt

  Detta tal är tänkt att hållas till en kvinnlig jubilar som satsat hårt på både yrkesliv och familj. Hennes barn är nu vuxna och talaren, som är en nära väninna från ungdomen, vill gärna påminna henne om den frihet och det oberoende som nu väntar, på andra sidan femtioårsstrecket. Talaren hoppas naturligtvis att hon ska få vara med och dela dessa kommande år av nyorientering med sin väninna. Talet avslutas med att en skål utbringas, för jubilaren och för framtiden.

  149kr
You've just added this product to the cart: