Genom idrotten håller er kärlek sig stark

Genom idrotten håller er kärlek sig stark

Det här talet ska riktas till ett brudpar som brukar idrotta tillsammans.
 Detta tal innehåller 289 ord och tar 2 minuter och 4 sekunder att framföra.

Det här talet ska riktas till ett brudpar som brukar idrotta tillsammans. Oavsett om du är släkt eller vän och oavsett vilken typ av idrott som brudparet utövar, vill du använda deras idrottsutövande som ett exempel på hur man håller kärleken vid liv.

Talet är uppbyggt kring tre välmenta råd från talaren. Att makarna ska fortsätta idrotta är det första. Att de ska slösa med ömhetsbedyrelser är det andra. Det tredje är att de ska utnyttja tryggheten i äktenskapet för att leva ut fullständigt.

139kr

Utdrag ur början, mitten och slutet av talet:

[...]

Kära makar, framförallt vill jag säga er detta: fortsätt att göra saker tillsammans.

[...]

Nästa sak jag vill ge er, kära tu, är det klassiska rådet att slösa med era ömhetsbedyrelser.

[...]

En dag som denna är en glädjens dag, en dag då kärleken står i centrum. Jag vill gratulera er till en härlig dag. Jag vill lyckönska er inför framtiden.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Genom idrotten håller er kärlek sig stark”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Horndal, 2016

Information om talskrivaren

 • Svenska Flaggans dag, en anrik dag

  Beskrivning av talet:

  Talet hålls inför en större eller mindre grupp människor som har samlats för att fira Svenska Flaggans dag. Det ger en kortare skildring av samtiden, men har också ett historiskt perspektiv. Du berättar om historiken bakom vår flagga, vår nationalsång och varför Svenska Flaggans dag firas just i dag. Du berör den kluvenhet som många av Sveriges invånare känner inför att fira nationaldagen, men du tycker dig också se att nationaldagsfirandet vinner mark för varje år som går. Detta finner du positivt – att uppmärksamma sitt eget lands traditioner är ett sätt att vara öppen för andras kulturer och sedvänjor.

  149kr
 • Mamma skickar inspirationstal till sin tonårsdotter

  Som mamma älskar du din dotter och önskar henne det allra bästa, men du känner att hon också måste se sitt eget värde. Du vill ge henne alla medel för att klara sig i tillvaron, och en del av detta är att uppmuntra henne att vara nöjd med sig själv, med vad hon gör och vem hon är. Detta är dock inget förmaningarnas tal, utan ett varmt och vänligt tal som du skickar till din dotter i glädje över att hon finns i ditt liv.

  119kr
 • The team

  Detta är ett tal som rymmer mycket allvar, men som helt saknar förmaningar och råd. Med hjälp av en modern tolkning av äktenskapsbalken kungör du att de kära tu, som ännu inte har några barn, numera är ett team. Deras uppgift är först och främst att ta hand om varandra, som den familj som de nu utgör. Du gratulerar dem till äktenskapet och avslutar ditt tal med en skål för brudparet.

  139kr
 • Er lille pojke är allas vår lycka

  Du som håller det här talet är närstående och/eller släkting till det nyfödda barnet. Kanske är du en farmor eller mormor som gärna vill säga någonting på ditt barnbarns dopdag?

  Du talar om hur ett barns födelse förändrar livet för både föräldrar och anhöriga, hur mycket rikare barn gör livet. Därmed gratulerar du även föräldrarna för att de har så mycket härligt att vänta sig av framtiden. Barnets liv är ännu ett oskrivet blad, men ganska snart kommer ni att veta mer om vad resan innehåller. Tillsammans ger ni er alla ut på detta äventyr. Med ett löfte om en kärleksfull och innehållsrik framtid välkomnar ni er lille pojke till världen.

  Detta tal återfinns också, med vissa skillnader, under kategorin ”Barndop – Mor-/farförälder talar” med rubriken ”Ert barn är allas vår gåva”.

  139kr
You've just added this product to the cart: