För brudparet har bröllopsbesvär snarast varit bröllopsbestyr!

För brudparet har bröllopsbesvär snarast varit bröllopsbestyr!

Beskrivning av talet:Är du närstående till brudparet och har varit delaktig i förberedelserna för detta ganska påkostade bröllop?
 Detta tal innehåller 549 ord och tar 4 minuter och 24 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Är du närstående till brudparet och har varit delaktig i förberedelserna för detta ganska påkostade bröllop? Är du en glad person som kan bjuda på dig själv och kommer undan med att skämta om bröllopsbesvär? Tycker du att dina vänner/släktingar som gifter sig är värda all beundran och uppskattning för sättet som de har genomfört sitt bröllop på? Tror du dessutom att bröllopsplanering visar att brudparet klarar av att samarbeta, fatta beslut och genomföra stora projekt och därmed har goda förutsättningar att skapa ett gott äktenskap? Då är detta talet för dig.

Talet återfinns i en snarlik version under kategorin ”Toastmaster & Toastmadame”, utformat för just dessa.

149kr

Utdrag ur talets mitt och slut:

[...]

Ärade bröllopsgäster, ni ska veta att vägen hit, till detta bröllop, har varit både lång och snårig. Samtidigt som den på sina ställen har varit alldeles plan och omgiven av vacker natur.

[...]

Brudparets kärlek är alltså perfekt. Ändå är det just brudparets kärlek som står bakom också den andra vägen, den långa och snåriga. Det började med ett frieri och sedan dess har planeringen varit i full gång. Låt oss kalla den snåriga vägen för bröllopsbesvär.

[...]

Den enda som då och då har gnällt är jag. För brudparet kommer samarbete, planering och beslutsfattande naturligt. De är ett team med en gemensam målsättning: att förverkliga ett liv tillsammans.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “För brudparet har bröllopsbesvär snarast varit bröllopsbestyr!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Stockholm, 2017

Information om talskrivaren

 • “Ovan talare, rutinerad mor!”, “Först ut!” samt “Må kärleken alltid vara er.”

  Tal 1: Ovan talare, rutinerad mor! Taltid: 3 min. 29 sek.

  Du som håller det här talet är inte den som ofta står upp och talar inför folk, men idag gör du det för att det är din dotters bröllopsdag. Du vill betona betydelsen av denna dag. Som mor är du lycklig på din dotters bröllopsdag, du talar om det val av make som din dotter gjort som ett klokt val och förklarar varför så är fallet.

  Du vill inte ge så många råd inför äktenskapet utan i första hand tala kring lyckan i att ha funnit kärleken och kring tron på en härlig framtid tillsammans. Det här är ett glädjens tal! Till en början vänder du dig främst till dottern men går sedan över till att tala också till brudgummen. Du avslutar med en skål för brudparet.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Mor talar till sin dotter.

  288kr
 • Tack för att ni är de ni är!

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet vågar bjuda på dig själv. Du har en nära relation till brudparet, ni umgås mycket och är öppenhjärtiga mot varandra. Som talare ställer du dig bakom makarnas kärlek till hundra procent. Du har följt dem på vägen hit och vet vilka problem de har stött på och vilka deras glädjeämnen är.

  Talet värdesätter brudparets goda egenskaper och beskriver dem genom att upprepa frasen ”Tack för att …”. Dessa är uppriktigt menade tacksägelser men för den sakens skull lyser inte humorn med sin frånvaro. Som talare hyser du beundran för den starka kärlek brudparet uppvisar och för det förnuft med vilket de navigerar sitt förhållande. Mot slutet av talet blir humorn ett ännu starkare inslag, då du som talare istället använder frasen ”Varsågod för …” och syftar till de saker du själv tycker att du tillför deras liv.

  Det här talet återfinns också – i något modifierad form – under kategorin ”Bröllop, till brudparet – Syster/bror talar”, med namnet Tack för att ….

  139kr
 • Jag har tur som har en mamma som du, grattis på födelsedagen!

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som vill framföra en hyllning till din mamma på hennes födelsedag. I talet berättar du hur hon är beredd att gå genom eld och vatten för dig. Din mamma har alltid funnits där för dig, du visar genom detta tal att du ser och uppskattar hennes uppoffringar och engagemang. Med en lättsam ton framför du ett allvarligt menat budskap: att du har tur som har en sådan mamma. Du avslutar med att gratulera henne på födelsedagen.

  Talet framförs med fördel vid ett större eller mindre födelsedagsfirande.

  139kr
 • En solskenshistoria

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar att hållas till ett brudpar som har träffats under en semesterresa. Du leker med tanken att ödet eller högre makter har fört samman NN och NN, och nu när de står inför äktenskapets mödor och förtjänster tror du att samma makt finns med dem. NN och NN är starka i sin kärlek. Du önskar dem all välgång i deras äktenskap. Talet avslutas med en skål för brudparet.

  139kr
You've just added this product to the cart: