Det kan vara bra att vara lite smålänning i ett äktenskap!

Det kan vara bra att vara lite smålänning i ett äktenskap!

Beskrivning av talet:Du som håller det här talet vill hålla ett lite annorlunda tal där du utgår från landskapet Småland.
 Detta tal innehåller 485 ord och tar 3 minuter och 22 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Du som håller det här talet vill hålla ett lite annorlunda tal där du utgår från landskapet Småland. Du är själv smålänning och använder gärna de möjligheter till humor som finns i beskrivningen av den typiska smålänningens karaktärsdrag. Du beskriver både kärleken och smålänningen och kommer naturligtvis fram till att de i grund och botten är lika.

I talet slår du även fast att smålänningens egenskaper är goda egenskaper att ha när man vill få ett äktenskap att fungera. Du menar att kärleken och äktenskapet i stort sett är som Småland och smålänningen. Kärleken är stark, arbetsam och uppfinningsrik, och även i ett äktenskap finns det situationer då man gör klokt i att vara lite sparsam.

Talet avslutas med en skål för brudparet.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talets slut:

[...]

Att få vara här i dag och dela den här dagen med brudparet är sann glädje och ära. Nu när ni alla kan se kärlekens likhet med smålänningen känner jag mig extra glad och stolt.

Jag tror även att jag - genom att peka ut denna likhet - gör brudparets liv tillsammans lite lättare. Genom att tänka sig kärleken som en smålänning inser man att ett äktenskap kan vara både arbetsamt och tungt; man kan behöva kalkylera sina utlägg, men i kärleken hittar man nya vägar och finner ny lust. Det är bra att vara lite smålänning i ett äktenskap.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Det kan vara bra att vara lite smålänning i ett äktenskap!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Det perfekta öppningstalet vid födelsedagsfirandet av två jubilarer

  Detta är ett öppningstal vid en större födelsedagsfest där två jubilarer har gått samman om festen och där inte alla närvarande känner varandra). Du som talar framhäver din glädje över att få fira NN och NN. Du berättar hur man kan fira dem på bästa sätt, det vill säga det sätt som NN och NN är värda, och avslutar talet med ett fyrfaldigt leve för jubilarerna.

  Talet återfinns även under kategorin Födelsedagstal – passar flera olika åldrar.

  119kr
 • 45 år – ett “event”!

  Beskrivning av talet:

  Talet hålls till en fyrtiofemåring som firar sin födelsedag med ett större eller mindre kalas. Just denna fyrtiofemåring är en människa som inte kryper undan och tänker att ”Jag fyller ju inte jämnt”. Istället firar han/hon sin födelsedag till de inbjudnas stora glädje. Ni är gärna delaktiga i NN:s liv och förehavanden. Att få fira NN:s födelsedag är en fröjd och ni tackar för den möjligheten. Er hyllning går till NN, för den människa som han/hon är: en människa som tar tillvara på livet. Talet avslutas med en skål för jubilaren.

  139kr
 • Ni, mina vänner, bär mig

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet har just gått igenom en tyngre period i livet där dina vänner har stöttat dig på alla tänkbara sätt. Du har själv anordnat den fest som ni befinner er på, och du betraktar samtliga inbjudna gäster som dina vänner.

  Talet går ut på att du har samlat ihop fem föremål i en påse eller låda, nämligen en hammare, en mugg, en godispåse och en biobiljett. Genom att hålla upp dessa symboliska föremål och berätta kort om dem hyllar du dina vänner och den vänskap som ni delar. Talet är lättsamt och humoristiskt men visar på uppriktiga känslor av tacksamhet och kärlek från din sida. Du avslutar talet med att hälsa vännerna välkomna.

  Talet återfinns även under kategorin Gästerna hälsas välkomna, där med namnet Välkomna hit, mina vänner.

  139kr
 • Tack för er insats!

  Det här är talet för dig som vill visa att du värdesätter dina medarbetare. Kortfattat går du igenom vad ni är bra på och kan vara stolta över. Du talar om era visioner och avslutar med att uppmana dina medarbetare att komma med synpunkter och idéer. Du poängterar nytänkandets vikt för att företaget ska kunna förbättras, men gör det genom att framhålla dina medarbetare. Ni är bra men vill bli ännu bättre.

  104kr
You've just added this product to the cart: