Det kan vara bra att vara lite smålänning i ett äktenskap!

Det kan vara bra att vara lite smålänning i ett äktenskap!

Beskrivning av talet:Du som håller det här talet vill hålla ett lite annorlunda tal där du utgår från landskapet Småland.
 Detta tal innehåller 485 ord och tar 3 minuter och 22 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Du som håller det här talet vill hålla ett lite annorlunda tal där du utgår från landskapet Småland. Du är själv smålänning och använder gärna de möjligheter till humor som finns i beskrivningen av den typiska smålänningens karaktärsdrag. Du beskriver både kärleken och smålänningen och kommer naturligtvis fram till att de i grund och botten är lika.

I talet slår du även fast att smålänningens egenskaper är goda egenskaper att ha när man vill få ett äktenskap att fungera. Du menar att kärleken och äktenskapet i stort sett är som Småland och smålänningen. Kärleken är stark, arbetsam och uppfinningsrik, och även i ett äktenskap finns det situationer då man gör klokt i att vara lite sparsam.

Talet avslutas med en skål för brudparet.

149kr

Utdrag ur talets slut:

[...]

Att få vara här i dag och dela den här dagen med brudparet är sann glädje och ära. Nu när ni alla kan se kärlekens likhet med smålänningen känner jag mig extra glad och stolt.

Jag tror även att jag - genom att peka ut denna likhet - gör brudparets liv tillsammans lite lättare. Genom att tänka sig kärleken som en smålänning inser man att ett äktenskap kan vara både arbetsamt och tungt; man kan behöva kalkylera sina utlägg, men i kärleken hittar man nya vägar och finner ny lust. Det är bra att vara lite smålänning i ett äktenskap.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Det kan vara bra att vara lite smålänning i ett äktenskap!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Att kämpa för att lyckas och hinna med att ha roligt under tiden!

  Beskrivning av talet:

  Det här talet hålls av dig som är stolt över att din son, dotter, vän, släkting eller barnbarn har tagit examen från universitet eller högskola. Föremålet för talet har levt ett typiskt studentliv med dålig ekonomi och cykeln som enda färdmedel. Som talare beskriver du studietidens våndor och förtjänster, du pratar om att förena nytta med nöje men i andra ordalag) och att nå den perfekta balansen däremellan för att i slutändan komma ut med en examen. Idag har ni samlats för att fira att NN har tagit examen, men framför allt för att glädjas åt alla de erfarenheter som han/hon har med sig från studietiden och som kommer att finnas med honom/henne livet ut.

  139kr
 • Ni, mina vänner, bär mig

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet har just gått igenom en tyngre period i livet där dina vänner har stöttat dig på alla tänkbara sätt. Du har själv anordnat den fest som ni befinner er på, och du betraktar samtliga inbjudna gäster som dina vänner.

  Talet går ut på att du har samlat ihop fem föremål i en påse eller låda, nämligen en hammare, en mugg, en godispåse och en biobiljett. Genom att hålla upp dessa symboliska föremål och berätta kort om dem hyllar du dina vänner och den vänskap som ni delar. Talet är lättsamt och humoristiskt men visar på uppriktiga känslor av tacksamhet och kärlek från din sida. Du avslutar talet med att hälsa vännerna välkomna.

  Talet återfinns även under kategorin Gästerna hälsas välkomna, där med namnet Välkomna hit, mina vänner.

  139kr
 • Svenska Flaggans dag, en anrik dag

  Beskrivning av talet:

  Talet hålls inför en större eller mindre grupp människor som har samlats för att fira Svenska Flaggans dag. Det ger en kortare skildring av samtiden, men har också ett historiskt perspektiv. Du berättar om historiken bakom vår flagga, vår nationalsång och varför Svenska Flaggans dag firas just i dag. Du berör den kluvenhet som många av Sveriges invånare känner inför att fira nationaldagen, men du tycker dig också se att nationaldagsfirandet vinner mark för varje år som går. Detta finner du positivt – att uppmärksamma sitt eget lands traditioner är ett sätt att vara öppen för andras kulturer och sedvänjor.

  149kr
 • Min syster är värd jubel och sång!

  Det här talet passar dig som står din syster nära. Det är ett tal som med humor och glädje talar om att fira födelsedag men också om systerskap. Du och din syster ska helst ha en jargong där det finns utrymme för skämt, men också där ni kan ta emot varandras kärlek och uppskattning. Talet har ett talspråkligt och direkt uttryck. Att fira din systers födelsedag är något av det roligaste som du vet. Hon är din närmaste vän. För varje år blir hon tyngre, men inte framförallt till det yttre utan till vishet och erfarenheter. Talet avslutas med ett fyrfaldigt leve för henne.

  129kr
You've just added this product to the cart: