Det kan vara bra att vara lite smålänning i ett äktenskap!

Det kan vara bra att vara lite smålänning i ett äktenskap!

Beskrivning av talet:Du som håller det här talet vill hålla ett lite annorlunda tal där du utgår från landskapet Småland.
 Detta tal innehåller 485 ord och tar 3 minuter och 22 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Du som håller det här talet vill hålla ett lite annorlunda tal där du utgår från landskapet Småland. Du är själv smålänning och använder gärna de möjligheter till humor som finns i beskrivningen av den typiska smålänningens karaktärsdrag. Du beskriver både kärleken och smålänningen och kommer naturligtvis fram till att de i grund och botten är lika.

I talet slår du även fast att smålänningens egenskaper är goda egenskaper att ha när man vill få ett äktenskap att fungera. Du menar att kärleken och äktenskapet i stort sett är som Småland och smålänningen. Kärleken är stark, arbetsam och uppfinningsrik, och även i ett äktenskap finns det situationer då man gör klokt i att vara lite sparsam.

Talet avslutas med en skål för brudparet.

149kr

Utdrag ur talets slut:

[...]

Att få vara här i dag och dela den här dagen med brudparet är sann glädje och ära. Nu när ni alla kan se kärlekens likhet med smålänningen känner jag mig extra glad och stolt.

Jag tror även att jag - genom att peka ut denna likhet - gör brudparets liv tillsammans lite lättare. Genom att tänka sig kärleken som en smålänning inser man att ett äktenskap kan vara både arbetsamt och tungt; man kan behöva kalkylera sina utlägg, men i kärleken hittar man nya vägar och finner ny lust. Det är bra att vara lite smålänning i ett äktenskap.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Det kan vara bra att vara lite smålänning i ett äktenskap!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

  • Talskrivarens namn: Josefin Schygge
  • Talskrivare: Josefin Schygge
  • Adress:
  • 3.53 3.53 betyg av 36 recensioner
You've just added this product to the cart: