Det finns tydliga likheter mellan ett äktenskap och Öland

Det finns tydliga likheter mellan ett äktenskap och Öland

Beskrivning av talet:Det här talet passar vid ett bröllop som hålls på Öland.
 Detta tal innehåller 370 ord och tar 2 minuter och 34 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Det här talet passar vid ett bröllop som hålls på Öland. Varken talare eller brudpar behöver vara ölänningar, men det krävs ett visst intresse för det öländska landskapet eftersom talaren använder det som symbol för äktenskapet och kärleken. Talet avslutas med en skål för brudparet.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talets mitt och slut:

[...]

Ett äktenskap som är rikt på kärlek är ett äktenskap där människor lever och blommar ut.

[...]

Kära brudpar, ni har i dag valt att bli varandras äkta makar. Ni har lovat varandra trohet tills döden skiljer er åt. Det är en lika vacker som betydelsefull handling - en handling som kommer att prägla er tillvaro och mejsla fram de konturer som är ert liv.

[...]

Er saga är magnifik. Ert bröllop var sagolikt.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Det finns tydliga likheter mellan ett äktenskap och Öland”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Mina drömmars skola

  Beskrivning av talet:

  Det här är talet för dig som ska hålla ett avslutningstal på högstadiet eller gymnasiet. Talet fokuserar de möjligheter som skolan rymmer. Du beskriver hur du en eftermiddag kom att fundera över dina drömmars skola och talar alltså om sådant som inte är självupplevt). Du insåg att en hel del beståndsdelar av denna är likadana som i den skola som ni tillsammans har skapat under den gångna terminen. Du inser också att en sak är en given ingrediens även i drömmarnas skola, nämligen loven. Ni står inför ett härligt lov. Det är med värme och stolthet du tackar för det gångna läsåret och önskar eleverna en skön ledighet.

  Talet finns även i en version som passar för skolavslutning inför julen, då under namnet ”Mina drömmars skola är mycket lik vår skola” i kategorin Skola & Rektor & Lärare – Jullovet/Höstterminens slut.

  149kr
 • “Du är en gåva som livet mig ger.”, “Syster min, all lycka önskar jag dig.” samt “Ytterligare rikedom.”

  Tal 1: Du är en gåva som livet mig ger. Taltid: 5 min. 27 sek.

  Du som håller det här talet vill tala till din dotter på hennes bröllopsdag, men för att verkligen visa att du respekterar hennes äktenskap talar du till största delen till brudparet som en enhet. Det här är en stor dag för dig, en glädjens dag, men också den dag du på allvar tvingas inse att din dotter är vuxen. Du vet att hon är väl rustad för ett eget familjeliv men vill betona att du alltid kommer att finnas där för henne. Talet är fyllt av glädje, respekt och kärlek.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Mor talar till sin dotter.

  299kr
 • “Nu får NN vila ut.”, “Broder, du är mig alltid nära.” samt “Till min far”

  Tal 1: Nu får NN vila ut. Taltid: 2 min. 27 sek.

  Med utgångspunkt i Astrid Lindgrens ”Fattig bonddräng” håller du ett tal om vad det innebär att vara människa. Du talar om livets tillgångar utan att hymla om livets svårigheter. En av livets svårigheter är att förlora en vän, make/maka, mamma/pappa, far- eller morförälder. Du finner tröst i att veta att NN:s liv har varit gott, om än stundom mödosamt. Oavsett om du tror på ett liv efter detta, på en gud eller har din övertygelse i någonting helt annat känns det trösterikt att veta att NN får vila.

  Detta är ett tal som passar alla. Har du förlorat någon närstående? Vill du hålla ett tal över en bekant som gjort stort intryck i ditt liv? Håll då detta tal med kärlek och respekt.

  Talet återfinns även under kategorierna Begravningstal – Övriga begravningstal samt Inspiration – Tal där Gud nämns.

  278kr
 • Dubbelt tack!

  Beskrivning av talet:

  Med det här talet slår du två flugor i en smäll. Dels tackar du för middagen, dels tackar du för det härliga sällskapet. Du har accepterat det faktum att du börjar bli lite till åren, men i sällskap med dessa fantastiska människor som alla är yngre än dig, känner du dig ung på nytt. Ditt tack är alltså dubbelt.

  Du som talar bör vara man. Talet finns nämligen i en snarlik version i samma kategori anpassat för att hållas av en kvinna.

  99kr
You've just added this product to the cart: