Bröllop i Skåne

Beskrivning av talet:Det här talet är tänkt för ett bröllop som hålls i Skåne.
 Detta tal innehåller 353 ord och tar 2 minuter och 27 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Det här talet är tänkt för ett bröllop som hålls i Skåne. Den som håller talet är själv skåning och drar gärna paralleller från det skånska landskapet till kärleken och äktenskapet. På det här sättet håller du ett originellt bröllopstal som ändå har alla önskvärda ingredienser. Talet avslutas med en skål för brudparet.

139kr

Utdrag ur talets mitt och slut:

[...]

NN och NN, i dag har ni ingått äktenskap. Livet ligger framför er lika öppet och fullt av möjligheter som vårt skånska landskap. Här kan livet frodas. Här kan människor växa och leva ut. Jag hoppas att ni, NN och NN, ger varandra möjlighet till just detta.

[...]

Det är en stor dag, en dag fylld av glädje. Må alla era dagar bära spår av den här dagen.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Bröllop i Skåne”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Malmö, 2017

Information om talskrivaren

 • Vadå ingen ålder? Trettio år är definitivt en ålder!

  När någon fyller trettio hör det nästan till att nämna ord som ångest och åldersnoja. I det här talet nämner du dem som hastigast, men går sedan vidare till viktigare ting. Du konstaterar att NN alltid kommer att vara gammal i vissa personers ögon men ung i andras. Han/hon fyller de trettio åren med upplevelser och kvalitet snarare än kvantitet. Du önskar NN ett fortsatt gott liv och framhäver att det är härligt att fira födelsedag.

  139kr
 • Idag tar du examen från högskola/universitet

  Det här E-talet skickas av dig som är stolt över att din son, dotter, vän, släkting eller ditt barnbarn har tagit examen från universitet eller högskola. I talet beskriver du studietidens våndor och förtjänster, du skriver om att förena nytta med nöje men i andra ordalag) och att nå den perfekta balansen däremellan för att i slutänden komma ut med en examen. Talet uppmanar den nyutexaminerade att glädjas åt alla de erfarenheter han/hon har med sig från studietiden som kommer att finnas med honom/henne livet ut.

  Talet finns också som traditionellt, muntligt tal till den som tagit examen.

  115kr
 • Dagen då pappa dör

  Du har förlorat din far. På ett ögonblick var hans liv över. Allt han varit och allt han gjort tycks försvinna. Du stannar upp, världen runt omkring dig fortsätter. Det här är talet för dig som vill beskriva en sann far, som vill minnas honom och som framför allt vill tacka honom för allt som han har gjort och allt som han var.

  Talets slut:

  […]

  Hans varma sätt att vara finns kvar och kommer till mig när jag besöker de platser där vi brukade vistas tillsammans. Hans kärlek och generositet, hans fasta hand, all den trygghet som han har givit, alla skratt som vi har delat, allting har jag kvar inombords. Det är inte lätt att förlora något så allomfattande stort som en far. Saknaden är evig. Må så vara. Jag är tacksam över min far, över allt han gjort för mig och över allt som varit. Tack för allt, pappa.

  139kr
 • Det har blivit dags att ta ledigt

  Det här är talet för dig som, så här i juletid, vill uppmärksamma alla människors lika värde. Du skickar med dina elever en uppmaning att värdesätta andra och sig själva. Du framhåller, att oavsett om julen är någonting man firar eller inte, är den en tid då man har möjlighet att ta hand om varandra och umgås. Du tackar dina elever för terminen som har gått och önskar dem ett härligt lov.

  149kr
You've just added this product to the cart: