Bröllop i Skåne

Beskrivning av talet:Det här talet är tänkt för ett bröllop som hålls i Skåne.
 Detta tal innehåller 353 ord och tar 2 minuter och 27 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Det här talet är tänkt för ett bröllop som hålls i Skåne. Den som håller talet är själv skåning och drar gärna paralleller från det skånska landskapet till kärleken och äktenskapet. På det här sättet håller du ett originellt bröllopstal som ändå har alla önskvärda ingredienser. Talet avslutas med en skål för brudparet.

139kr

Utdrag ur talets mitt och slut:

[...]

NN och NN, i dag har ni ingått äktenskap. Livet ligger framför er lika öppet och fullt av möjligheter som vårt skånska landskap. Här kan livet frodas. Här kan människor växa och leva ut. Jag hoppas att ni, NN och NN, ger varandra möjlighet till just detta.

[...]

Det är en stor dag, en dag fylld av glädje. Må alla era dagar bära spår av den här dagen.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Bröllop i Skåne”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Malmö, 2017

Information om talskrivaren

 • Två kulturer under ett tak

  Vill du hålla ett tal för ett brudpar där antingen brud eller brudgum kommer från ett annat land? Då är detta talet för dig. Oavsett din relation till brudparet kan du genom det här talet uttrycka dina lyckönskningar till brudparet.

  Brud/brudgum har lämnat sitt land till förmån för sin älskade. Hon/han har lärt sig svenska och anpassar sig efter det nya landets seder och traditioner, samtidigt som hon/han bär med sig sin egen kultur.

  Som talare använder du en fras ur Höga visan för att tala om kärleken. Du beskriver hur makarna vågar tro på kärleken. Kärleken genomsyrar deras liv och ger dem kraft och möjligheter att ständigt möta nya utmaningar. Deras tillit till varandra är fullständig. De respekterar varandra som individer och arbetar tillsammans som en enhet. Du är glad över att känna dem och betraktar det som en ynnest att få dela deras bröllopsdag med dem.

  139kr
 • Med mobilen som vandringsstav

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet står inför dina kursare på avslutningsdagen. Du använder Dantes helvetesskildring för att teckna studietidens våndor. Traderarens vandringsstav är för er mobilen och du tillkännager, med glimten i ögat, att den varit livsviktig för er under de här åren. Utöver slit och prövningar betonar du naturligtvis hur roligt ni har haft, hur mycket ni bär med er härifrån och de livslånga vänskapsband ni har knutit. Du känner stolthet över att ha tagit examen och uppmanar dina kamrater att göra det samma.

  Talets inledande del:

  Dagens vandringsstav är en mobil. Vi går ingenstans utan den, och ska vi gå på bio eller möte eller yoga, eller för den delen in på biblioteket, blir vi påminda om att stänga av den. Håller vi inte den i handen så har vi den i fickan eller väskan. Allt fler av oss har också snäckor i öronen så att vi kan prata och gå samtidigt. Vi klarar oss inte utan våra mobiler. Därför tar jag med mobilen även på denna vandring.

  Idag är det inte bara ett skolår som är över för oss, utan möjligen samtliga skolår. Vi har tagit examen. Under de senaste tre åren har vi vandrat, inte bara genom olika helvetesnivåer, utan också uppför skärseldens berg och nu står vi förhoppningsvis inför himlen. Det har visat sig att vi har varit odödliga. Det gratulerar jag till.

  En utbildning som denna släpper inte ut alla. Idag släpper den ut oss.

  […]

  149kr
 • Jämlikhet för mänskligheten framåt

  Du som håller det här talet vill tala om vad jämlikhet innebär. Du talar kort om jämlikhet ur ett historiskt perspektiv, men framförallt benämner du jämlikhet som framtidens begrepp. Du vill värna om jämlikheten för att du tror att den är en av samhällets grundpelare och det medel med vilket vi bekämpar ondska och orättvisor. Kort sagt vill du slå ett slag för jämlikheten genom att hylla den.

  139kr
 • Traditioner kring Kristi himmelsfärd från förr till nu

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som vill hålla ett tal där dina åhörare får lära sig varför vi firar Kristi himmelsfärd. Talet hålls inför Kristi himmelsfärdshelgen. I talet berättar du om hur Kristi himmelsfärd enligt traditionen har firats och hur vi vanligen spenderar vår helg nu. Utan att värdera det ena högre än det andra ställer du det gamla mot det nya. Du avslutar talet med att önska dina åhörare en skön helg, vad de än tänker sig att göra med den.

  124kr
You've just added this product to the cart: