Från jämlikhetsförkämpe till överbeskyddande mor

Från jämlikhetsförkämpe till överbeskyddande mor

Det här humoristiska talet är skrivet för att hållas av brudgummens mor.
 Detta tal innehåller 524 ord och tar 3 minuter och 38 sekunder att framföra.

Det här humoristiska talet är skrivet för att hållas av brudgummens mor. Talaren börjar med att konstatera att det finns ett särskilt band mellan mödrar och söner och att detta band kan få mödrarna att glömma sina lojaliteter med det egna könet. Ingen flicka duger åt den egna sonen och plötsligt har man förvandlats till en riktig ragata. Nåja, nu har sonen äntligen funnit en värdig maka som till och med den mest överbeskyddande mor måste godkänna. Dessutom har svärdottern fått modern att ta sitt förnuft till fånga; att sonen har lite krav på sig är faktiskt både nödvändigt och bra … Talet avslutas med en skål för brudparet.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudgummen – Till brugummen.

159kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Från att en gång själv ha varit en flicka som tyckte att pojkar var hopplösa så har man blivit mor, och nu ser man bara dessa flickor som säkert inte skulle förstå att uppskatta ens lille son tillräckligt. Själv kan man ha gnatat på sin karl i åratal om att han ska ta hand om sin egen smutstvätt och göra hälften av disken, men på något vis glömmer man bort detta då man ser sin son och hans flickvän.

[...]

Min svärdotter har fått mig att ta mitt förnuft till fånga till den grad att jag nu vill ge dig, min son, några förmaningar på vägen.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Från jämlikhetsförkämpe till överbeskyddande mor”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Bro, 2017

Information om talskrivaren

 • Efter alla år som tjatig mamma vill jag nu räcka dig handen

  Det här talet är tänkt att hållas i en situation som på ett eller annat sätt markerar ett barns vuxenblivande, t. ex. ett studentfirande, ett inflyttningskalas till första egna boendet eller en middag i samband med yrkes- eller universitetsexamen om denna avläggs i ung ålder. Talet hålls av modern och handlar om hur tjatig man lätt blir som mor. Man vill sitt barn väl och oroar sig, och ofta får man vara där och förmana och påminna och lägga sig i. Nu har dock den dag kommit då sonen/dottern är redo att klara sig själv. Han/hon är vuxen eller nästan vuxen. Givetvis kommer modern att finnas där som stöd även i fortsättningen men framför allt vill hon vara sitt vuxna barns vän.

  Tonen är varm och enkel. Meningen är att sonen/dottern skall känna sig uppskattad och erkänd i sin nya position i förhållande till föräldern.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & student – Förälder till student.

  159kr
 • Att ha en vän som du är få förunnat

  Det här varma och lagom allvarsamma talet är tänkt att hållas av en kvinna till hennes bästa väninna. Den röda tråden är vänskapens förmåga att berika livet och den tacksamhet man måste känna över att ha någon att dela såväl sorger som glädjeämnen med. De båda väninnorna har känt varandra i många år och upplevt mycket tillsammans och talaren vill nu verkligen ta tillfället i akt att visa sin uppskattning. I slutet av talet tackar hon väninnan för vänskapen och försäkrar att man inte kan få en bättre vän än hon.

  159kr
 • Brudens far håller ett kärleksfullt tal och välkomnar samtidigt sin svärson

  Det här traditionella och högtidliga men samtidigt ganska enkla talet hålls av brudens far som öppningstal på bröllopsfesten. Det är väl strukturerat och passar därför extra bra för den ovane talaren som gärna vill att ”allt” ska finnas med.

  Inledningsvis vänder sig talaren till sin dotter. Han påpekar hur nyss hon var hans lilla flicka som behövde hans hjälp med allt möjligt, och han lovar henne att finnas till även fortsättningsvis. Därefter riktas talet till brudgummen, som hälsas välkommen in i familjen och ges några uppskattande ord. Talets sista del tillägnas brudparet som helhet med några kloka synpunkter på äktenskapet och kärleken.

  Talet återfinns också under kategorin Bröllop, till bruden – Brudens far talar.

  149kr
 • Ett kärt besvär

  Du är tärna på din bästa väninnas/en av dina bästa väninnors bröllop och vill hålla ett tal som är både enkelt, lättsamt och varmt. Tiden innan bröllopet har varit full av förberedelser, nervositet och saker som ska ordnas, men även av glädje, förväntan och fördjupad gemenskap mellan dig och din väninna. Allt har till slut också mynnat ut i en fin vigsel och en lyckad bröllopsfest. Detta vill du i ditt tal till bruden ta fasta på. Dessutom vill du tacka för att just du har blivit utvald till det hedersuppdrag som det innebär att vara tärna samt ge brudparet en eloge för att de är sådana sympatiska personer. Du avslutar naturligtvis med att utlysa en skål för makarna och för deras kärlek, som du verkligen tror starkt på.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Tärnan talar.

  134kr
You've just added this product to the cart: