Från jämlikhetsförkämpe till överbeskyddande mor

Från jämlikhetsförkämpe till överbeskyddande mor

Det här humoristiska talet är skrivet för att hållas av brudgummens mor.
 Detta tal innehåller 524 ord och tar 3 minuter och 38 sekunder att framföra.

Det här humoristiska talet är skrivet för att hållas av brudgummens mor. Talaren börjar med att konstatera att det finns ett särskilt band mellan mödrar och söner och att detta band kan få mödrarna att glömma sina lojaliteter med det egna könet. Ingen flicka duger åt den egna sonen och plötsligt har man förvandlats till en riktig ragata. Nåja, nu har sonen äntligen funnit en värdig maka som till och med den mest överbeskyddande mor måste godkänna. Dessutom har svärdottern fått modern att ta sitt förnuft till fånga; att sonen har lite krav på sig är faktiskt både nödvändigt och bra … Talet avslutas med en skål för brudparet.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudgummen – Till brugummen.

159kr

Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Från att en gång själv ha varit en flicka som tyckte att pojkar var hopplösa så har man blivit mor, och nu ser man bara dessa flickor som säkert inte skulle förstå att uppskatta ens lille son tillräckligt. Själv kan man ha gnatat på sin karl i åratal om att han ska ta hand om sin egen smutstvätt och göra hälften av disken, men på något vis glömmer man bort detta då man ser sin son och hans flickvän.

[...]

Min svärdotter har fått mig att ta mitt förnuft till fånga till den grad att jag nu vill ge dig, min son, några förmaningar på vägen.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Från jämlikhetsförkämpe till överbeskyddande mor”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Bro, 2017

Information om talskrivaren

 • Arbetskamrat till bruden/brudgummen talar

  Det här talet hålls lämpligen av en arbetskamrat till bruden/brudgummen vid en bröllopsfest/bröllopsmiddag. Talaren känner bruden/brudgummen ganska väl, men framför allt i hennes/hans yrkesroll, vilket talaren tar fasta på: äktenskapet kräver liksom det gemensamma arbetet samarbetsförmåga, något som bruden/brudgummen har i stora mått. Avslutningsvis önskar talaren brudparet lycka till inför framtiden och utlyser en skål.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Tal med olika teman.

  124kr
 • Far och son emellan

  Som stolt och kärleksfull far vill du hålla ett tal till din son och hans brud. Paret är ganska ungt och det är första gången de båda gifter sig med någon. Därför vill du gärna ge din son några kloka ord på vägen och även ge honom mod och självförtroende att gå in i den roll som äkta make som nu kommer att bli hans. Som erfaren man vet du att det kan vara skrämmande att ge sig in i nära relationer som innebär ansvar och krav på mognad, men du vet också att detta, om man bara låter det ske, också är innebär en stor lycka. Du avslutar med en skål för brudparet – givetvis.

  149kr
 • Plötsligt var vi inte längre fulltaliga

  Talet är tänkt att hållas av en chef eller arbetskamrat till den avlidna vid begravningen eller vid en minnesstund. Den avlidna var en uppskattad trotjänare på arbetsplatsen och talet återknyter framför allt till den förlust som det innebär för arbetsgruppen att mista en omtyckt medarbetare. Tonfallet i talet är allvarligt utan att vara alltför familjärt. Några ord sägs om den enskildes betydelse för gruppen och den avlidnas kvaliteter som en god kamrat och plikttrogen medarbetare.

  124kr
 • Syster talar till syster om syskonkärlek och äktenskaplig kärlek

  Din syster gifter sig och du vill hålla ett varmt och uppskattande tal till henne och hennes brudgum. Som systrar står ni varandra nära och har under uppväxten delat såväl intressen som – i vissa fall – kompisar. I ditt tal jämför du syskonkärleken med den äktenskapliga kärleken. Du visar att det som gör en syskonrelation bra och levande är samma saker som behövs för ett långt och lyckligt äktenskap. Därför är du också säker på att din syster och hennes nyblivne make har alla förutsättningar att trivas tillsammans.

  Genom större delen av talet är det din syster du vänder dig till. Det är er goda relation och det positiva hon betyder för dig som står i centrum. I slutet övergår du till att tala till brudgummen och med glimten i ögat ge honom ditt erkännande. Allra sist utlyser du en skål för de nygifta.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Syster/bror talar.

  149kr
You've just added this product to the cart: