För makarna och deras lycka!

För makarna och deras lycka!

Med det här talet fokuserar du på lycka.
 Detta tal innehåller 411 ord och tar 3 minuter och 0 sekunder att framföra.

Med det här talet fokuserar du på lycka. Du talar om kärleken och om att leva tillsammans. Du talar om vikten av att man kan prata med varandra, men också lyssna. Du förmanar inte och ger inga stora råd, i stället framför du iakttagelser och tankar om kärleken och om den lycka som ryms däri. Talet avslutas med en skål för just brudparets lycka.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Kära makar, i dag har ni gett varandra ert ja. Det är ett beslut som ni har tänkt igenom med både hjärta och hjärna. Vanligtvis är det kanske hjärtat som man tänker på i samband med kärleken. Hjärtats röst vägleder och väger tyngst. Så ska det naturligtvis också vara.

[...]

Att leva lycklig i alla sina dagar är kanske svårt, men att ta vara på lyckan när den finns, att vårda den och känna tacksamhet inför den – det är fullt möjligt.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “För makarna och deras lycka!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Falun, 2017

Information om talskrivaren

 • Nu får NN vila ut

  Med utgångspunkt i Astrid Lindgrens ”Fattig bonddräng” håller du ett tal om vad det innebär att vara människa. Du talar om livets tillgångar utan att hymla om livets svårigheter. En av livets svårigheter är att förlora en vän, make/maka, mamma/pappa, far- eller morförälder. Du finner tröst i att veta att NN:s liv har varit gott, om än stundom mödosamt. Oavsett om du tror på ett liv efter detta, på en gud eller har din övertygelse i någonting helt annat känns det trösterikt att veta att NN får vila.

  Detta är ett tal som passar alla. Har du förlorat någon närstående? Vill du hålla ett tal över en bekant som gjort stort intryck i ditt liv? Håll då detta tal med kärlek och respekt.

  Talet återfinns även under kategorin Begravningstal -Övriga begravningstal.

  139kr
 • Fem skäl att hylla kalasandet

  Beskrivning:

  Talaren ger fem skäl till varför det är så bra att gå bort och äta och avslutar med att tacka för maten. Talet är enkelt och träffsäkert, lätt att lära in och smärtfritt att hålla.

  99kr
 • The team

  Detta är ett tal som rymmer mycket allvar, men som helt saknar förmaningar och råd. Med hjälp av en modern tolkning av äktenskapsbalken kungör du att de kära tu, som ännu inte har några barn, numera är ett team. Deras uppgift är först och främst att ta hand om varandra, som den familj som de nu utgör. Du gratulerar dem till äktenskapet och avslutar ditt tal med en skål för brudparet.

  139kr
 • Min vän strålar av mod, glädje och övertygelse

  Din vän har gift sig. Hon siktar framåt såväl med sin nyblivne make som med sig själv som individ. Hon äger mod men hon äger också en hel del andra kvaliteter som är bra att ha i äktenskap och på andra områden inom en kvinnas liv. Du är stolt över henne och inte minst över att få vara hennes vän.

  Talet är utformat för att passa starka kvinnor. Ordet egenföretagande nämns inte i talet, men talet passar likväl en kvinna som sedan länge driver eller nyligen har startat en egen rörelse.

  Som talare vänder du dig till brudparet. Du är brudens väninna och du talar mycket om henne, men utan att för den sakens skull glömma bort brudgummen. Brudgummen framhåller du som den man med vilken NN:s goda egenskaper kommer till sina yttersta uttryck. Han hjälper henne att våga. Kärleken mellan dem ger henne kraft och tilltro till framtiden.

  139kr
You've just added this product to the cart: