Brudgummens mor talar till brudparet; varmt och med omtanke

Brudgummens mor talar till brudparet; varmt och med omtanke

Det här varma och lagom högtidliga talet hålls av brudgummens mor och riktar sig i tur och ordning till brudgummen, bruden och makarna som helhet (talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet - Far/mor talar till brudparet).
 Detta tal innehåller 332 ord och tar 2 minuter och 18 sekunder att framföra.
2.4 av 5 baserat på 5 betyg
(5 kundbetyg )

Det här varma och lagom högtidliga talet hålls av brudgummens mor och riktar sig i tur och ordning till brudgummen, bruden och makarna som helhet talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Far/mor talar till brudparet). Talaren börjar med att säga några ord om det speciella band som ofta finns mellan mor och son. Sonen har verkligen en stor plats i hennes hjärta. Sedan går hon över till att tala om äktenskapet, om bruden som sonen nu kommer att ha vid sin sida och om sin egen önskan om att få följa makarna som ett stöd och en hjälp på deras väg mot framtiden. Slutligen välkomnar hon bruden in i familjen och framför sina gratulationer och sina välgångsönskningar, alltsammans följt av en skål för brudparet.

Lämpliga förutsättningar för talet är att talaren har en god relation till såväl brudgum som brud.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (5)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur inledningen:

[...]

Det sägs att det mellan mor och son finns ett särskilt starkt band som aldrig kan slitas ut eller slitas av. I sonen ser modern kanske en del av sig själv, som hon kunde ha varit om hon varit pojke. Om hon har haft en far eller en bror som hon tyckt om ser hon säkert också honom i sonen och samma sak om barnets far är eller har varit älskad av henne.

[...]

5 reviews for Brudgummens mor talar till brudparet; varmt och med omtanke

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Värnamo, 2017

Information om talskrivaren

 • Juni, juli, augusti

  Det här positiva men innehållsmässigt ganska neutrala talet passar att hållas av en lärare/rektor på en grundskola inför sommarlovet. Bäst lämpar det sig för en avslutning i aulan eller på liknande plats där eleverna har samlats, men det kan också, med vissa ytterst små ändringar, hållas i ett klassrum. Temat är den glädje och förväntan som är förknippad med avslutningsdagen och med de tre sommarmånaderna juni, juli och augusti. Avslutningsvis önskas alla ett lyckligt sommarlov.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Skolavslutning vårtermin.

  139kr
 • Far och son emellan

  Som stolt och kärleksfull far vill du hålla ett tal till din son och hans brud. Paret är ganska ungt och det är första gången de båda gifter sig med någon. Därför vill du gärna ge din son några kloka ord på vägen och även ge honom mod och självförtroende att gå in i den roll som äkta make som nu kommer att bli hans. Som erfaren man vet du att det kan vara skrämmande att ge sig in i nära relationer som innebär ansvar och krav på mognad, men du vet också att detta, om man bara låter det ske, också är innebär en stor lycka. Du avslutar med en skål för brudparet – givetvis.

  149kr
 • Ett oväntat tal till bruden från hennes far

  Talet riktar sig till bruden och är tänkt att hållas av hennes far som är en ovan talare, kanske en person som aldrig tidigare har hållit ett tal inför ett större sällskap. Fadern säger i talets inledning att han idag bestämt sig för att tala därför att dotterns bröllopsdag är en stor dag, inte bara för henne utan också för honom. Det genomgående temat är annars en fars stolthet, glädje och oro över en älskad dotter. I avslutningen önskar han dottern och hennes nyblivne man lycka till i framtiden och lovar också henne sitt fortsatta stöd innan han till sist utlyser en skål för brudparet och deras välgång. Språket i talet är ganska enkelt men ändå varmt och lagom högtidligt, allt för att passa den ovane talaren.

  149kr
 • Pappa gifter sig

  Din pappa gifter sig och du vill som hans vuxna son/dotter verkligen visa honom hur mycket han betyder för dig och hur glad du är för hans skull. Du och din pappa har en bra och varm relation och har många fina minnen tillsammans från din uppväxttid. Detta tar du fasta på i ditt tal. Slutligen låter du också din pappas nyblivna maka få ett erkännande samt utlyser en skål för de nygifta tu.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Allmänna tal.

  129kr
You've just added this product to the cart: