Tack för att ni är de ni är!

Tack för att ni är de ni är!

Beskrivning av talet:Du som håller det här talet vågar bjuda på dig själv.
 Detta tal innehåller 521 ord och tar 3 minuter och 10 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Du som håller det här talet vågar bjuda på dig själv. Du har en nära relation till brudparet, ni umgås mycket och är öppenhjärtiga mot varandra. Som talare ställer du dig bakom makarnas kärlek till hundra procent. Du har följt dem på vägen hit och vet vilka problem de har stött på och vilka deras glädjeämnen är.

Talet värdesätter brudparets goda egenskaper och beskriver dem genom att upprepa frasen ”Tack för att …”. Dessa är uppriktigt menade tacksägelser men för den sakens skull lyser inte humorn med sin frånvaro. Som talare hyser du beundran för den starka kärlek brudparet uppvisar och för det förnuft med vilket de navigerar sitt förhållande. Mot slutet av talet blir humorn ett ännu starkare inslag, då du som talare istället använder frasen ”Varsågod för …” och syftar till de saker du själv tycker att du tillför deras liv.

Det här talet återfinns också – i något modifierad form – under kategorin ”Bröllop, till brudparet – Syster/bror talar”, med namnet Tack för att ….

139kr

Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Jag vill tacka er för att ni alltid visar er kärlek. Ni rör vid varandra, ler mot varandra, sätter tandkräm på den andras tandborste, kommer ihåg vad den andra glömt, lyssnar och förstår. På det sättet blir ni förebilder för oss andra.

[...]

Varsågod för att jag stjäl era inredningsidéer och pyntar mitt hem precis som ert, då er smak alltid är idealisk.

Varsågod för att jag kommer att ringa er varje kväll och sen natt för att få råd om kärleken. Ni är, som sagt, mina förebilder.

[...]

Sist men inte minst, varsågod för min glädje och tacksamhet över att ha er i mitt liv.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Tack för att ni är de ni är!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Vilhelmina, 2016

Information om talskrivaren

 • Talet som inte är

  Beskrivning av talet:

  Hur kan ett tal inte vara? Detta är frågan som går som en röd tråd genom talet. Det är ett tal som har humor, värme och glädje men som ändå inte bortser från dagens tyngd och stora betydelse för brudparet och gästerna.

  I talet som inte är berättar du som brudgummens syster hur svårt du tycker det är att hitta rätt ord i ett sammanhang som detta. Det har funnits stunder inför det här bröllopet då du har tänkt smita undan från att hålla tal, men eftersom du tycker så mycket om de nyblivna makarna vill du ta chansen att säga detta till dem nu. Framför allt är det din nyblivna svägerska som du tillägnar detta tal. Din bror är din hjälte men han är dig också välkänd. Svägerskan är en nyare bekantskap även om du redan ser henne som din vän.

  Talet som inte är avslutas med en skål för brudparet.

  149kr
 • Familjen som ett lag

  Det här talet hålls av ett syskon till brud eller brudgum. Det är ett skojfriskt och lättsamt tal med en allvarlig kärna. Som syster eller bror önskar du NN välkommen in i familjen. Detta gör du genom att likna familjen vid ett lag där den senaste värvningen är NN. Du ger ett kort tips om hur hon/han ska hitta sin plats och uppmanar henne/honom att ta vara på den chans som nu givits.

  139kr
 • Välkomsttal vid inflyttningsfest: “Jag är en lycklig man.”

  Beskrivning av talet:

  Du och din käraste har äntligen köpt hus, det är dags för inflyttningsfest och du ska hålla ett välkomsttal. I det här talet hälsar du dina gäster välkomna samtidigt som du tackar din käresta för allt hon är för dig och allt ni har tillsammans. Du är osentimental men ärlig. Du är en lycklig man!

  Ett liknande tal, med namnet Gratulationer till ett riktigt klipp”, återfinns under kategorin Fest och hyllningar – Inflyttningsfest. Det talet hålls av någon av gästerna.

  134kr
 • Goda råd från den ogifte

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som vill hålla ett lättsamt och humoristiskt tal, där du driver med dig själv och skojar med brudparet. Trots att du inte själv är gift ger du goda råd när din barndomsvän nu har gett sig in på den äktenskapliga banan. Talet avslutas med en skål för brudparet.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – En nära vän talar.

  149kr
You've just added this product to the cart: