Representant för ”möhippegänget” talar till bruden

Representant för ”möhippegänget” talar till bruden

Det här humoristiska talet är tänkt att hållas av tärnan eller någon annan väninna som är utsedd att respresentera ”möhippegänget”.
 Detta tal innehåller 387 ord och tar 2 minuter och 41 sekunder att framföra.

Det här humoristiska talet är tänkt att hållas av tärnan eller någon annan väninna som är utsedd att respresentera ”möhippegänget”. Tonen i talet är bitsk men varm. Talaren antyder att det gick vilt till på möhippan då bruden fick tillfälle att en sista gång njuta ordentligt av sin frihet. Hon uppmanar också bruden att även i framtiden, som gift, inte glömma bort att ha roligt med sina väninnor. Bruden är nämligen en utåtriktad och humoristisk person som uppskattas för sin förmåga att höja stämningen i det sociala livet. Som tur är har hon gift sig med en likasinnad man och talaren glömmer inte bort att i skämtsamma ordalag ge även honom sitt beröm. I slutet överräcks ett album med kort från möhippan till bruden. Detta parti kan utan problem tas bort eller ändras vid behov. Talaren utlyser också en skål för brudparet.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Brudens väninna talar.

139kr

Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Utan att gå in på detaljer kan jag säga så mycket som att det var en möhippa som ingen av oss kommer att glömma på länge,

[...]

Om en bröllopsfest är en fest för de nygifta och deras kärlek, så kanske man kan säga att en möhippa är en fest för bruden och hennes frihet - det vill säga hennes snart förlorade frihet.

[...]

, och till dig, NN (brudgummen; vill vi bara säga, om vi inte har sagt det tidigare:

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Representant för ”möhippegänget” talar till bruden”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Helsinki, 2017

Information om talskrivaren

 • Konsten att ta avsked

  Det här mycket seriösa talet med en positiv andemening passar att hållas av en lärare eller rektor till en avgångsklass med relativt vuxna elever högstadium eller gymnasium). Temat är avsked och uppbrott och de känslor som dessa situationer väcker, men även de nya möjligheter som de öppnar upp för. Det har blivit dags för eleverna att lämna skolan och gå vidare ut i livet, var och en för sig, men skoltidens erfarenheter kommer att finnas med dem, liksom alla minnen. Avslutningsvis önskar talaren alla ett lyckligt sommarlov och en strålande framtid.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Skolavslutning vårtermin.

  159kr
 • Ett positivt och uppskattande avslutningstal för grundskolan

  Det här positiva och ganska klassiska skolavslutningstalet hålls lämpligen av en lärare eller rektor vid en avslutning för grundskoleelever. Talaren berör först lite allmänt det gångna skolåret och betecknar det som en händelserik period av lärande, både för elever och lärare. Därefter övergår hon/han till att tala om det stundande sommarlovet. Lika viktigt som att lära sig saker är det att ta igen sig och göra sådant som man verkligen tycker är roligt. För att man ska kunna göra det krävs det att man lämnar skolåret bakom sig, både det som varit bra och det som varit dåligt, och tillåter sig att känna stolthet över vad man har åstadkommit.

  Talaren berättar avslutningsvis att hon/han är glad över att få arbeta på en skola med så många fina elever. Alla önskas en härlig sommar och uppmanas att ta väl hand om sig och njuta av sommaren.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Allmänna avslutningstal.

  119kr
 • Bär med er det goda

  Det här seriösa och tänkvärda talet är skrivet för att hållas av en lärare eller rektor på en studentavslutning eller skolavslutning för niondeklassare. Inledningsvis nämns de känslor av både vemod och glädje som skolans personal känner då en ny kull elever försvinner från skolan. Talaren övergår sedan till att tala om skolan som en viktig grund i livet. Budskapet är att eleverna har många stora uppgifter framför sig och att det därför är viktigt att bära med sig de erfarenheter som skoltiden gett. Avslutningsvis önskas eleverna lycka till och ett härligt sommarlov.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Allmänna avslutningstal.

  139kr
 • Tänk att du valde mig!

  Du ska gifta dig och i samband med bröllopsfesten/bröllopsmiddagen önskar du ge din brud en kärleksförklaring som verkligen rör hennes hjärta. Naturligtvis vet hon redan att du älskar henne, du har sagt henne det många gånger, men aldrig såhär, i ett så högtidligt sammanhang. Talet – som är skrivet för att kunna hållas även av en ovan talare – är ödmjukt och känslosamt utan att bli för sentimentalt. Du berömmer din brud för hennes underbara personlighet och för hennes skönhet och berättar för henne hur tacksam du är över att hon har velat bli din fru. Avslutningsvis utlyser du en skål för henne och för er kärlek.

  139kr
You've just added this product to the cart: