Ett kärt besvär

Ett kärt besvär

Du är tärna på din bästa väninnas/en av dina bästa väninnors bröllop och vill hålla ett tal som är både enkelt, lättsamt och varmt.
 Detta tal innehåller 310 ord och tar 2 minuter och 9 sekunder att framföra.

Du är tärna på din bästa väninnas/en av dina bästa väninnors bröllop och vill hålla ett tal som är både enkelt, lättsamt och varmt. Tiden innan bröllopet har varit full av förberedelser, nervositet och saker som ska ordnas, men även av glädje, förväntan och fördjupad gemenskap mellan dig och din väninna. Allt har till slut också mynnat ut i en fin vigsel och en lyckad bröllopsfest. Detta vill du i ditt tal till bruden ta fasta på. Dessutom vill du tacka för att just du har blivit utvald till det hedersuppdrag som det innebär att vara tärna samt ge brudparet en eloge för att de är sådana sympatiska personer. Du avslutar naturligtvis med att utlysa en skål för makarna och för deras kärlek, som du verkligen tror starkt på.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Bröllopsbesvär.

134kr

Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Att vara tärna innebär förvisso att man står på pass för att uppfylla brudens önskningar, men om bruden är en så trevlig och underbar person som du, NN, så är det verkligen bara, bara roligt.

[...]

Dessutom är det ett hedersuppdrag att få vara med och dela en av livets kanske största upplevelser med sin väninna.

[...]

Du och NN (brudgummen) är inte bara ett vackert brudpar,

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Ett kärt besvär”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Helsinki, 2017

Information om talskrivaren

 • Syster talar till syster om syskonkärlek

  Din syster gifter sig och du vill hålla ett varmt och uppskattande tal till henne och hennes brudgum. Som systrar står ni varandra nära och har under uppväxten delat såväl intressen som – i vissa fall – kompisar. I ditt tal jämför du syskonkärleken med den äktenskapliga kärleken. Du visar att det som gör en syskonrelation bra och levande är samma saker som behövs för ett långt och lyckligt äktenskap. Därför är du också säker på att din syster och hennes nyblivne make har alla förutsättningar att trivas tillsammans.

  Genom större delen av talet är det din syster du vänder dig till. Det är er goda relation och det positiva hon betyder för dig som står i centrum. I slutet övergår du till att tala till brudgummen och med glimten i ögat ge honom ditt erkännande. Allra sist utlyser du en skål för de nygifta.

  Talet återfinns även under kategorin “Bröllop, till bruden – Syster talar”. Utdrag ur dess olika delar:

  […]

  Det är få människor man får tillfälle att känna så länge och så väl som just en syster som man har god kontakt med.

  […]

  Vad jag just har beskrivit kallas syskonkärlek, skulle jag tro.

  […]

  Och syskonkärlek och äktenskaplig kärlek har trots allt en hel del gemensamt; man bryr sig om varandra, lyssnar på varandra, hjälper varandra och skrattar tillsammans.

  […]

  Slutligen: du, NN (brudgummen; har fått den bästa tänkbara makan,

  […]

  Henne måste du ta hand om, annars får du med mig att göra.

  […]

  Ni har mitt fulla stöd och gillande.

  […]

  149kr
 • Brudar och brudar

  Det här lite längre humoristiska talet som också återfinns under kategorin Bröllop, till bruden – Till bruden) hålls lämpligen av en ogift väninna till bruden. Temat är de två olika sorterna av brudar: den ogifta och den gifta. Den förstnämnda gör som hon själv vill, bor ofta) för sig själv och ser män som jaktbyten. Den sistnämnda riskerar ett liv vid spisen där det forna jaktbytet har blivit hennes härskare. Är det fråga om två olika arter eller bara två skilda utvecklingsstadier i brudens liv? Detta har väninnan inget svar på, men hon hoppas att just denna brud och hennes brudgum skall bevisa att det inte behöver bli någon dramatisk skillnad mellan den ogifta bruden och den gifta. Med en så förstående brudgum som den här finns det nog goda chanser att denna förhoppning infrias, tror hon. Hon vill – hur som helst – önska makarna lycka till och samtidigt utbringa en skål för dem.

  Talet fungerar bäst om talaren har varit ute och roat sig mycket tillsammans med bruden och på olika vis njutit singellivets fröjder. Bruden bör vara en självständig kvinna som har tyckt om att göra saker tillsammans med sina väninnor. Talets tema gör också att det inte bör ha gått så lång tid mellan att bruden träffade sin blivande make och att hon nu gifter sig.

  189kr
 • Idag seglar du i hamn

  Talaren beskriver det ansvar som det innebär att vara förälder och den bävan det därför också måste innebära att se sitt barn bli vuxet och ge sig ut i livet på egen hand. Hon/han understryker att var och en i och för sig är ansvarig för sitt eget liv men att det ändå är skönt för människan att ha sällskap och stöd av en partner. Som brudens förälder gläder hon/han sig därför åt att se sitt barn ingå äktenskap och därmed skapa sig en ny familj. Talet avslutas med att talaren påminner sin dotter om att hon/han fortfarande finns där för henne samt framför sina innerliga lyckönskningar inför framtiden.

  Detta tal återfinns även under kategorin Bröllop, till brudgummen – Brudgummens far talar.

  159kr
 • Din förtjänst

  Detta är ett hjärtligt och mycket uppskattande tal skrivet för att hållas av en mor/far till en student det återfinns även under kategorin Examen & student – Studenttal). Talaren berättar om hur det är att vara förälder, nämligen både svårt och glädjefyllt. Särskilt det senare. Och extra glädjefyllt är det naturligtvis en dag som just studentdagen, då det ges tillfälle att vara med och dela barnets glädje över att ha klarat av någonting viktigt. För detta känner talaren tacksamhet gentemot barnet. Trots allt är det ju barnets insats som har lett till att han/hon klarat sig så bra. I slutet av talet får studenten också mottaga förälderns gratulationer – så välförtjänta på hans/hennes stora dag.

  Talet kan hållas vid en fest, middag eller mottagning, oavsett om det är många eller få gäster närvarande. Det passar den förälder som känner ödmjukhet och glädje över sitt barns ansträngningar och framgångar men som inte tar något för givet. Kort sagt är det ett tal som fokuserar på kärlek och tacksamhet snarare än på prestation.

  159kr
You've just added this product to the cart: