Ett kärt besvär

Ett kärt besvär

Du är tärna på din bästa väninnas/en av dina bästa väninnors bröllop och vill hålla ett tal som är både enkelt, lättsamt och varmt.
 Detta tal innehåller 310 ord och tar 2 minuter och 9 sekunder att framföra.

Du är tärna på din bästa väninnas/en av dina bästa väninnors bröllop och vill hålla ett tal som är både enkelt, lättsamt och varmt. Tiden innan bröllopet har varit full av förberedelser, nervositet och saker som ska ordnas, men även av glädje, förväntan och fördjupad gemenskap mellan dig och din väninna. Allt har till slut också mynnat ut i en fin vigsel och en lyckad bröllopsfest. Detta vill du i ditt tal till bruden ta fasta på. Dessutom vill du tacka för att just du har blivit utvald till det hedersuppdrag som det innebär att vara tärna samt ge brudparet en eloge för att de är sådana sympatiska personer. Du avslutar naturligtvis med att utlysa en skål för makarna och för deras kärlek, som du verkligen tror starkt på.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Bröllopsbesvär.

134kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Att vara tärna innebär förvisso att man står på pass för att uppfylla brudens önskningar, men om bruden är en så trevlig och underbar person som du, NN, så är det verkligen bara, bara roligt.

[...]

Dessutom är det ett hedersuppdrag att få vara med och dela en av livets kanske största upplevelser med sin väninna.

[...]

Du och NN (brudgummen) är inte bara ett vackert brudpar,

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Ett kärt besvär”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Helsinki, 2017

Information om talskrivaren

 • Det gamla året smyger stilla bort i natten – det nya hälsas med jubel!

  Detta är ett mycket högtidligt nyårstal som passar sig för en nyårsmiddag eller nyårsfest. Talaren kan vara värden/värdinnan eller en gäst. Det är ännu några timmar kvar till tolvslaget och han/hon vill påminna alla om det allvar som kännetecknar nyårsnatten, men också om förväntningarna och hoppet inför framtiden. Tiden som flyr är det övergripande temat. Talet avslutas med en uppmaning till alla att högtidligt ta farväl av det gamla året och hälsa det kommande med glädje. Talaren utbringar också en skål för det nya året.

  149kr
 • Julen – inte bara barnens högtid

  Detta är ett humoristiskt och ganska rått tal som är tänkt att hållas av värden/värdinnan på en julfest för vänner och bekanta som ombetts att lämna barnen hemma. Talaren raljerar över det faktum att julen anses vara familjens och barnens högtid med allt vad det innebär av julklappshets och förutsägbara släkttillställningar. I slutet av talet uppmanar han/hon sina gäster att nu glömma allt detta och istället njuta av en kväll fri från såväl släktingar som barn, i goda vänners lag och med god mat och dryck.

  139kr
 • Syster talar till syster om syskonkärlek

  Din syster gifter sig och du vill hålla ett varmt och uppskattande tal till henne och hennes brudgum. Som systrar står ni varandra nära och har under uppväxten delat såväl intressen som – i vissa fall – kompisar. I ditt tal jämför du syskonkärleken med den äktenskapliga kärleken. Du visar att det som gör en syskonrelation bra och levande är samma saker som behövs för ett långt och lyckligt äktenskap. Därför är du också säker på att din syster och hennes nyblivne make har alla förutsättningar att trivas tillsammans.

  Genom större delen av talet är det din syster du vänder dig till. Det är er goda relation och det positiva hon betyder för dig som står i centrum. I slutet övergår du till att tala till brudgummen och med glimten i ögat ge honom ditt erkännande. Allra sist utlyser du en skål för de nygifta.

  Talet återfinns även under kategorin “Bröllop, till bruden – Syster talar”. Utdrag ur dess olika delar:

  […]

  Det är få människor man får tillfälle att känna så länge och så väl som just en syster som man har god kontakt med.

  […]

  Vad jag just har beskrivit kallas syskonkärlek, skulle jag tro.

  […]

  Och syskonkärlek och äktenskaplig kärlek har trots allt en hel del gemensamt; man bryr sig om varandra, lyssnar på varandra, hjälper varandra och skrattar tillsammans.

  […]

  Slutligen: du, NN (brudgummen; har fått den bästa tänkbara makan,

  […]

  Henne måste du ta hand om, annars får du med mig att göra.

  […]

  Ni har mitt fulla stöd och gillande.

  […]

  149kr
 • All äkta respekt är ömsesidig

  Det här talet hålls lämpligen av en lärare eller rektor på en mellan- eller högstadieskola. Talet tar på ett enkelt sätt upp vad respekt innebär och varför det ibland kan vara svårt att visa varandra respekt. Grundtanken är att respekt kräver ömsesidighet och öppenhet. Varje människa har rätt att tänka, tycka och känna vad hon vill, men hon får för den sakens skull inte bete sig hur som helst. Läraren/rektorn tar även upp skillnaden mellan att sätta sig i respekt och att få respekt; medan det ena grundar sig i rädsla så grundar sig det andra i öppenhet. Eleverna uppmanas också till att tala med någon vuxen om de hamnar i en situation där de utsätts för kränkningar eller själva riskerar att kränka någon annan.

  139kr
You've just added this product to the cart: