Bruden väljer en make – och en tärna!

Bruden väljer en make – och en tärna!

Det här humoristiska talet från tärnan till bruden framför tesen att det är kvinnorna som väljer här i världen - åtminstone när det kommer till kärlek och äktenskap .
 Detta tal innehåller 394 ord och tar 2 minuter och 44 sekunder att framföra.

Det här humoristiska talet från tärnan till bruden framför tesen att det är kvinnorna som väljer här i världen – åtminstone när det kommer till kärlek och äktenskap … I större delen av talet riktar sig tärnan direkt till bruden, men brudgummen får också uppmärksamhet genom beröm riktat till bruden för hennes utmärkta val av make. Talet avslutas traditionsenligt med att en skål utlyses för brudparet.

159kr

Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Det är alltså bruden som väljer. Först en make och sedan en tärna. I den ordningen, får man väl hoppas ... Du valde mig; något som jag ser som ett hedersuppdrag. Frågan är bara på vilka grunder bruden väljer en tärna. Hur hon väljer make kan man ju nästan gissa sig till; han ska vara snygg, trevlig och lydig.

[...]

Som vanligt har du, NN, visat att du är en klok kvinna med ovanligt god smak.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Bruden väljer en make – och en tärna!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Arboga, 2017

Information om talskrivaren

 • Till en högt älskad mor på hennes födelsedag

  Detta är ett mycket varmt och kärleksfullt tal tänkt att hållas av den vuxna dottern/sonen till födelsedagsbarnet som lämpligen är en kvinna som fyller minst femtio år, och som normalt inte vill stå i centrum. I talet framkommer det att födelsedagsbarnet varit en omtänksam och självuppoffrande mor som alltid haft sin dotters/sons bästa för ögonen och funnits där för att trösta, visa, påminna och tjata lite grann då det behövts. I centrum står det vuxna barnets tacksamhet mot den förälder som gjort sitt bästa; en tacksamhet som hon/han nu gärna vill passa på att ge uttryck för. Talet avslutas med ett fyrfaldigt leve för födelsedagsbarnet.

  139kr
 • En lillebrors många (orättvisa) fördelar

  Det här humoristiska talet hålls av ett äldre syskon till brudgummen. Tonen är bitsk men varm. Talaren börjar med att upplysa om alla de fördelar ett yngre syskon har jämfört med ett äldre och påpekar dessutom att brudgummen, hur gammal han än blir, alltid kommer att vara hennes/hans lillebror. Mot slutet erkänner talaren dock att det finns åtminstone vissa fördelar med att vara storasyskon, något som hon/han nu kommer att ta fasta på då hon/han ger brudparet ett kort råd inför framtiden. Därefter övergår talaren till att vända sig till båda makarna, som par. Hon/han talar om för dem hur fina de är tillsammans och utlyser en uppsluppen skål för dem och deras äktenskap.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Humoristiskt till brudparet.

  159kr
 • Arbetskamrat till bruden/brudgummen talar

  Det här talet hålls lämpligen av en arbetskamrat till bruden/brudgummen vid en bröllopsfest/bröllopsmiddag. Talaren känner bruden/brudgummen ganska väl, men framför allt i hennes/hans yrkesroll, vilket talaren tar fasta på: äktenskapet kräver liksom det gemensamma arbetet samarbetsförmåga, något som bruden/brudgummen har i stora mått. Avslutningsvis önskar talaren brudparet lycka till inför framtiden och utlyser en skål.

  Talet återfinns även under kategorin “Bröllop, till brudgummen – Till brudgummen”. Utdrag ur dess olika delar:

  […]

  Som din arbetskamrat är jag ju van att se dig i betydligt vardagligare sammanhang än detta.

  […]

  Just därför tycker jag att det är extra roligt att vara här idag och få dela den här upplevelsen med dig.

  […]

  Jag är förmodligen inte den person här i sällskapet som känner dig bäst, men kanske är jag den/en av dem som känner dig bäst i din yrkesroll.

  […]

  124kr
 • Syster talar till syster om syskonkärlek

  Din syster gifter sig och du vill hålla ett varmt och uppskattande tal till henne och hennes brudgum. Som systrar står ni varandra nära och har under uppväxten delat såväl intressen som – i vissa fall – kompisar. I ditt tal jämför du syskonkärleken med den äktenskapliga kärleken. Du visar att det som gör en syskonrelation bra och levande är samma saker som behövs för ett långt och lyckligt äktenskap. Därför är du också säker på att din syster och hennes nyblivne make har alla förutsättningar att trivas tillsammans.

  Genom större delen av talet är det din syster du vänder dig till. Det är er goda relation och det positiva hon betyder för dig som står i centrum. I slutet övergår du till att tala till brudgummen och med glimten i ögat ge honom ditt erkännande. Allra sist utlyser du en skål för de nygifta.

  Talet återfinns även under kategorin “Bröllop, till bruden – Syster talar”. Utdrag ur dess olika delar:

  […]

  Det är få människor man får tillfälle att känna så länge och så väl som just en syster som man har god kontakt med.

  […]

  Vad jag just har beskrivit kallas syskonkärlek, skulle jag tro.

  […]

  Och syskonkärlek och äktenskaplig kärlek har trots allt en hel del gemensamt; man bryr sig om varandra, lyssnar på varandra, hjälper varandra och skrattar tillsammans.

  […]

  Slutligen: du, NN (brudgummen; har fått den bästa tänkbara makan,

  […]

  Henne måste du ta hand om, annars får du med mig att göra.

  […]

  Ni har mitt fulla stöd och gillande.

  […]

  149kr
You've just added this product to the cart: