Bruden väljer en make – och en tärna!

Bruden väljer en make – och en tärna!

Det här humoristiska talet från tärnan till bruden framför tesen att det är kvinnorna som väljer här i världen - åtminstone när det kommer till kärlek och äktenskap .
 Detta tal innehåller 394 ord och tar 2 minuter och 44 sekunder att framföra.

Det här humoristiska talet från tärnan till bruden framför tesen att det är kvinnorna som väljer här i världen – åtminstone när det kommer till kärlek och äktenskap … I större delen av talet riktar sig tärnan direkt till bruden, men brudgummen får också uppmärksamhet genom beröm riktat till bruden för hennes utmärkta val av make. Talet avslutas traditionsenligt med att en skål utlyses för brudparet.

159kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Det är alltså bruden som väljer. Först en make och sedan en tärna. I den ordningen, får man väl hoppas ... Du valde mig; något som jag ser som ett hedersuppdrag. Frågan är bara på vilka grunder bruden väljer en tärna. Hur hon väljer make kan man ju nästan gissa sig till; han ska vara snygg, trevlig och lydig.

[...]

Som vanligt har du, NN, visat att du är en klok kvinna med ovanligt god smak.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Bruden väljer en make – och en tärna!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Arboga, 2017

Information om talskrivaren

 • Alla är vi barn i början

  Information:

  Talet hyllar de uthålliga aktieägarna, som nu skall få sin belöning.

  159kr
 • Idag seglar du i hamn

  Talaren beskriver det ansvar som det innebär att vara förälder och den bävan som det därför också måste innebära att se sitt barn bli vuxet och ge sig ut i livet på egen hand. Han understryker att var och en i och för sig är ansvarig för sitt eget liv men att det ändå är skönt för människan att ha sällskap och stöd av en partner. Som brudgummens far gläder han sig därför åt att se sitt barn ingå äktenskap och därmed skapa sig en ny familj. Talet avslutas med att talaren påminner sin son om att han fortfarande finns där för honom samt framför sina innerliga lyckönskningar inför framtiden.

  Detta tal återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Förälder/svärförälder talar.

  159kr
 • Mitt lilla dopbarn blev en konfirmand!

  Detta är ett kärleksfullt tal från dig som är mamma/pappa till konfirmanden och inte främmande för kristen tro. I ditt tal berättar du om hur fort tiden har gått sedan ditt barn döptes och hur tacksam du är att du har fått uppleva denna tid. Dopet påminde dig om vilken gåva ett barn är. På samma vis påminner dig barnets konfirmation om din tacksamhet. I talets avslutning låter du din pojke veta att du älskar honom. Du lovar också att fortsätta vara hans mor/far även i framtiden, då han erövrar alltmer av egen mognad.

  Talet återfinns även under kategorin Konfirmation – Konfirmation flicka.

  149kr
 • Följ ditt hjärta

  Det här talet hålls lämpligen av en lärare eller rektor vid en studentavslutning. Temat är att – de snart före detta – eleverna ska följa sitt hjärta, även om det ibland kostar på. Talaren hoppas att studenterna under sina tolv skolår har lärt sig mycket som de kommer att ha nytta av i vuxenlivet och uppmanar dem att använda dessa kunskaper till att åstadkomma sådant de verkligen tror på. Budskapet är att skolan är grunden, resten är upp till de unga människorna att utforma själva, väl ute i livet. Avslutningsvis önskat talaren studenterna lycka till i framtiden.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Studenttal.

  139kr
You've just added this product to the cart: