Ovan talare, rutinerad mor!

Ovan talare, rutinerad mor!

Beskrivning av talet:Du som håller det här talet är inte den som ofta står upp och talar inför folk, men idag gör du det för att det är din dotters bröllopsdag.
 Detta tal innehåller 536 ord och tar 3 minuter och 29 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Du som håller det här talet är inte den som ofta står upp och talar inför folk, men idag gör du det för att det är din dotters bröllopsdag. Du vill betona betydelsen av denna dag. Som mor är du lycklig på din dotters bröllopsdag, du talar om det val av make som din dotter gjort som ett klokt val och förklarar varför så är fallet.

Du vill inte ge så många råd inför äktenskapet utan i första hand tala kring lyckan i att ha funnit kärleken och kring tron på en härlig framtid tillsammans. Det här är ett glädjens tal! Till en början vänder du dig främst till dottern men går sedan över till att tala också till brudgummen. Du avslutar med en skål för brudparet.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar av talet:

Jag är en ovan talare, samlar inte ofta mina ord och ställer mig sällan inför människor för att framföra något. Idag står jag framför er, och även om jag tycker att det är svårt att hålla tal är jag glad att vara här.

[...]

När ska man dessutom annars tala, om inte på sin dotters bröllopsdag? Jag talar idag, och det kommer inte att ske snart igen, men nu gör jag det med glädje. För det här är en härlig, viktig och minnesvärd dag.

[...]

Jag vill egentligen inte ta på mig att säga några stora visdomsord, men jag tror att nyckeln till ett bra äktenskap ligger i vardagen.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Ovan talare, rutinerad mor!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Dalstorp, 2017

Information om talskrivaren

 • Din sjuttiofemte födelsedag

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som vill blanda humor med allvar. Du vill hålla ett glatt och uppsluppet tal där du tar tillfället i akt att framhäva jubilarens stora betydelse i ditt eget och övriga gästers liv. Talet framförs vid ett större eller mindre firande av en sjuttiofemårings födelsedag.

  139kr
 • “Projekt högskole-/universitetsstudier är genomfört – jag gratulerar!”, “Studenten, en feber av glädje.” samt “Du är vår stålman

  Tal 1: Projekt högskole-/universitetsstudier är genomfört – jag gratulerar! Taltid: 2 min. 20 sek.

  Det här talet kan hållas till en enskild individ såväl som till en grupp individer. I nuläget används pronominat ”du”, men talet har en högtidlig ton som passar även för ett ni-tilltal.

  Talet utgår från tanken om ett livslångt lärande. I detta livslånga lärande blir examen från högskola/universitet ett delprojekt. Du framhäver NN:s stora satsning i hans/hennes högskole-/universitetsstudier och därmed även hans/hennes stora vinst. Det är med stolthet och glädje som du håller det här talet för NN för att fira att han/hon har tagit examen.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Examenstal.

  288kr
 • Kärleken gör dig som ny

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet har levt ett slags ungkarlsliv tillsammans med brudgummen. Ni har känt varandra länge och ni är vana vid att adressera varandra med humor och uppriktighet men också med ömhet. Här läggs inga fingrar emellan. Talet är ”grabbigt” men har också ett djup.

  Talet är en berättelse om ert ungkarlsliv i städade termer. Det handlar om sökandet efter den rätta, om att pröva sig fram och ha roligt på vägen. Det handlar om hur en insikt att livet kanske ska vara mer sakta växer fram, och hur din vän till sist hittar rätt i tillvaron. Från att ha varit en sökare som var kvar längst på festerna är din vän nu den som kanske går hem först, men som är lycklig. Du unnar honom detta och unnar honom också all lycka i framtiden. Du betonar att även hans nyblivna fru numera är din vän, och att du en dag som denna är både stolt och glad.

  149kr
 • Dubbelt upp!

  Beskrivning av talet:

  I det här talet framhåller du den stora kärlek som NN och NN har i sina liv, till varandra men också till sina tvillingar. NN och NN är vana föräldrar till inte bara ett barn utan två, och dessutom samtidigt. Detta har utvecklat deras förhållande och fått kärleken mellan dem att djupna.

  I talets början och slut knyter du an till tanken på att brudparet har vana av ”dubbelt upp”. Talet avslutas med en skål för brudparet.

  139kr
You've just added this product to the cart: