Brudens mor övertar stolt uppdraget som förste talare

Brudens mor övertar stolt uppdraget som förste talare

Har du övertagit ansvaret för att hålla det första talet på din dotters bröllopsdag? Då är detta talet för dig.
 Detta tal innehåller 442 ord och tar 2 minuter och 47 sekunder att framföra.
3 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Det här korta och kärleksfulla talet passar dig som vill hålla ett tal till din dotter där du verkligen får henne att förstå hur mycket hon betyder för dig, samtidigt som du välkomnar hennes nyblivne make in i familjen. Du säger också några korta men kärnfulla ord om äktenskapet till brudparet att bära med sig på vägen. Som en erfaren man vet du att äktenskapet kan innehålla såväl toppar som dalar och dessutom en hel del vardag, men att det då är särskilt viktigt att ta vara på kärleken. Till slut önskar du också de nygifta lycka till och utlyser en skål för dem.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Far/mor talar till brudparet.

149kr

Utdrag ur talets början och mitt:

Kära brudpar, ärade bröllopsgäster, i dag står jag här i egenskap av brudens mor. Av tradition är det brudens far som håller första talet, men så här i jämlikhetens tider har jag övertagit denna förmån. Det är en ära att få hålla det första talet till detta mycket vackra och lyckliga brudpar.

[...]

Länge har målet för min dotters vilja och längtan varit NN. Det syns kanske inte alltid utåt, men jag vågar lova att mer eller mindre allt som min dotter gör på ett eller annat sätt är sammankopplat med NN.

[...]

Kundomdöme

3 av 5 stjärnor
1 omdöme
5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

1 review for Brudens mor övertar stolt uppdraget som förste talare

  Betygsätt talet

  Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

  Såldes senast till:
  Angered, 2017

  Information om talskrivaren

  • Ett sommarlov är alltid ett sommarlov!

   Beskrivning av talet:

   Grunden i det här talet är att mycket kan tyckas föränderligt i dagens samhälle, men att ett sommarlov alltid är ett sommarlov. Oavsett om det regnar eller om solen skiner är tiden mellan vår- och hösttermin elevens egen. Du uppmanar eleverna att ta tillvara på sommarlovets möjligheter och njuta tillfullo av sin ledighet. Du framhäver även din stolthet och glädje över vad ni tillsammans har åstadkommit under det gångna skolåret. En skola är ingenting utan sina elever och eleven ska känna att just han eller hon är viktig.

   Talet passar för avslutningar vid högstadium eller, eventuellt med smärre ändringar, gymnasium.

   139kr
  • Dubbelt upp!

   Beskrivning av talet:

   I det här talet framhåller du den stora kärlek som NN och NN har i sina liv, till varandra men också till sina tvillingar. NN och NN är vana föräldrar till inte bara ett barn utan två, och dessutom samtidigt. Detta har utvecklat deras förhållande och fått kärleken mellan dem att djupna.

   I talets början och slut knyter du an till tanken på att brudparet har vana av ”dubbelt upp”. Talet avslutas med en skål för brudparet.

   139kr
  • Grattis till studenten!

   Beskrivning av talet:

   Det här talet hålls till en lycklig student. Du som håller talet kan vara mor, far, vän, bekant eller släkting. Talet faller sig allra bäst för en student som har längtat till sin studentdag. Som talare fokuserar du på att den mer eller mindre obligatoriska skolgången nu är slut och att studenten står fri att göra vad han/hon själv vill med framtiden. Du gratulerar studenten till detta och framhäver att även svårigheter kan tyckas lättare när man har valt dem själv.

   139kr
  • Kärleken är livets bästa

   Det här talet ska hållas till de makar som har varit tillsammans ett par år innan de gifter sig. Det passar dig som vill hålla ett traditionellt och uttrycksfullt tal till din dotter och hennes nyblivne make på deras bröllopsdag. Du talar ömsom till bruden, ömsom till brudgummen, men också till dem båda. Med varm röst ger du brudparet råd och lyckönskningar inför deras framtida liv. Du tar inga omvägar utan uttrycker enkelt och koncist din kärlek till din dotter, din omtanke om din svärson och den glädje du känner en dag som denna.

   Vissa delar återfinns även i talet Kära brudpar, alla drömmar är era att uppfylla, under kategorin Bröllop, till bruden – Mor talar till sin dotter.

   149kr
  You've just added this product to the cart: