Min vän strålar av mod, glädje och övertygelse

Min vän strålar av mod, glädje och övertygelse

Din vän har gift sig.
 Detta tal innehåller 368 ord och tar 2 minuter och 50 sekunder att framföra.

Din vän har gift sig. Hon siktar framåt såväl med sin nyblivne make som med sig själv som individ. Hon äger mod men hon äger också en hel del andra kvaliteter som är bra att ha i äktenskap och på andra områden inom en kvinnas liv. Du är stolt över henne och inte minst över att få vara hennes vän.

Talet är utformat för att passa starka kvinnor. Ordet egenföretagande nämns inte i talet, men talet passar likväl en kvinna som sedan länge driver eller nyligen har startat en egen rörelse.

Som talare vänder du dig till brudparet. Du är brudens väninna och du talar mycket om henne, men utan att för den sakens skull glömma bort brudgummen. Brudgummen framhåller du som den man med vilken NN:s goda egenskaper kommer till sina yttersta uttryck. Han hjälper henne att våga. Kärleken mellan dem ger henne kraft och tilltro till framtiden.

139kr

Utdrag ur talets början och slut:

Som brudens väninna står jag här i dag och ser hur min vän riktigt strålar. Mod, glädje och övertygelse ser jag i bruden. Jag ser kärlek och drömmar. Det fantastiska är att jag vet att brudgummen ser samma sak. NN (brudgummen) har förmåga att se och lyfta NN (bruden; att få henne att använda den kapacitet och de drömmar som hon har.

[...]

Jag känner en stor stolthet över att kunna titulera mig NN:s vän.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Min vän strålar av mod, glädje och övertygelse”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Gävle, 2016

Information om talskrivaren

 • Välkommen till andra sidan värnplikten!

  Beskrivning av talet:

  Du som håller detta tal har själv gjort värnplikten och därmed kan du med säker hand ta emot den värnpliktige på den så kallade andra sidan. Du välkomnar honom – för det här talet är skrivit till en manlig värnpliktig – till gruppen av män som talar om värnplikten istället för att vara mitt uppe i den. Bara du som själv gjort värnplikten kan trovärdigt tala om den befriande glädje som muck är.

  Talet beskriver den värnpliktiges personliga utveckling under tiden i det militära, men framställer också värnpliktens egenart. Du pratar om sådant man med glädje kommer ihåg och företeelser som nu efteråt gärna glöms. Detta är ett tal som berör alla klassiska ord och tankar kring värnplikten, men som gör det med nya uttryck.

  139kr
 • Konfirmation vid pingst

  Beskrivning av talet:

  Talet hålls till en konfirmand under middag eller liknande sammankomst där familj, vänner och släktingar är samlade. Middagen/sammankomsten hålls samma dag som konfirmationen har skett. I talet uttrycker du din stolthet över NN, men också den glädje du känner över att han/hon har valt att konfirmera sig. Oavsett om man är aktivt troende eller inte är konfirmationen en viktig tradition. Att NN konfirmeras just i pingst är en stor poäng i ditt tal.

  Utdrag ur talets början:

  NN, i dag är din konfirmationsdag. Som familj, vänner och släktingar är vi alla glada över att få dela den här dagen med dig. Vi är även stolta över dig som har gjort detta val, som fullgjort en kristen undervisning och som vidareför traditionen att låta konfirmera sig.

  NN, din konfirmation är i sig något mycket trevligt.

  […]

  139kr
 • Det har blivit dags att önska varandra gott nytt år

  Beskrivning av talet:

  Detta är ett positivt och varmt tal. Under dagarna mellan jul och nyår är den fras som vi säger allra mest frekvent just ”Gott nytt år”, men vad lägger vi egentligen i orden? Jo, vi lägger en uppriktig önskan om att nästa år ska ha det allra bästa i sitt sköte. Vi hoppas och tror på det kommande året som ett bra och utvecklande år. Vi känner tillförsikt inför framtiden. Vi vet att det finns saker att se fram emot även i svåra tider.

  Detta tal återfinns även under kategorin E-postat tal – Chefen önskar Gott Nytt År.

  139kr
 • En solskenshistoria

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar att hållas till ett brudpar som har träffats under en semesterresa. Du leker med tanken att ödet eller högre makter har fört samman NN och NN, och nu när de står inför äktenskapets mödor och förtjänster tror du att samma makt finns med dem. NN och NN är starka i sin kärlek. Du önskar dem all välgång i deras äktenskap. Talet avslutas med en skål för brudparet.

  139kr
You've just added this product to the cart: